AcasăTehnic AutoDistributie pe lanț BMW probleme și reparații 2007 - 2011

Distributie pe lanț BMW probleme și reparații 2007 – 2011

Diagnostic a lanțului de disrribuțe BMW 

Dacă dețineți un   model BMW din oricare dintre  BMW 1, 3 sau 5 serii  fabricate între 2007 și 2011, mașina dvs. poate avea  probleme la lanțul de distribuție . Mașinile germane de lux sunt predispuse la o problemă specifică a motorului, o uzură a lanțului de distribuție cauzată în mare parte de utilizarea noului motor N47.

Cum vă puteți da seama că lanțul dvs. de distribuție este uzat?

Cel mai obișnuit semn al unui lanț de distribuție uzat sau a slăbit este un zgomot zgâlțâitor sau o bataie, cu vibrații uneori grele care provin din locația distribuției, în spatele motorului. Poziționarea lanțului de distribuție rămâne un defect fundamental în proiectarea ingineriei, un factor important care contribuie la uzura lanțului. În unele cazuri, proprietarii BMW pot observa „Check Engine ” aprins in bord , semn că motorul nu funcționează corect. Acest lucru este adesea urmat de mașina care ajunge la un blocaj de măcinare, necesitând o  remorcare către un atelier de reparații auto .

Ce face ca lanțul de distribuție să se uzeze?

Așa cum am menționat anterior, poziționarea  lanțului de sincronizare  îl lasă vulnerabil la uzura neobișnuită și prematură și la defectarea ulterioară a motorului. Eșecul întinzătorului lanțului de distribuție îl poate lăsa să se rupă. Lanțul de distribuție este un lanț metalic dințat responsabil pentru unic de a ține componentele motorului împreună pentru a rula în sincronizare perfectă. Deoarece componenta principală care leagă piesele motorului în mișcare, odată ce lanțul de distribuție se blochează, majoritatea pieselor acum dislocate se pot lovi unul în altul, ciocnind în mod neplăcut și provocând daune imense motorului, cum ar fi deteriorarea supapei motorului, capete de cilindru distruse, deteriorarea pistonului și în cazuri grave, o defecțiune totală a motorului.

Cum înlocuim un lanț de distribuție rupt sau uzat?

Aici, ceea ce facem de obicei este să oprim mai întâi motorul, adică dacă proprietarul mașinii nu ar fi făcut deja acest lucru. Lanțul de distribuție este amplasat în partea din spate a motorului, o zonă care nu a fost proiectată pentru a fi funcțională. Astfel, pentru a repara lanțul de distribuție rupt, cel mai adesea ar trebui să scoatem întregul motor. În cazul în care lanțul de distribuție s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni a întinzătorului lanțului de distribuție, pot apărea deteriorări vizibile la șinele de ghidare din plastic pe care lanțurile sunt proiectate pentru a merge mai departe. Aceste ghiduri au nevoie de mult ulei proaspăt pentru ca acesta să fie lubrifiat pentru a funcționa corect, prin urmare, acest lucru va necesita o schimbare de ulei și inspecții suplimentare. Dincolo de înlocuirea lanțului în sine, vom înlocui, de asemenea, întinzătorul lanțului de distribuție, iar pentru motoarele cu mai mult de un întinzător, plasăm întregul set simultan.

În anumite cazuri, deteriorarea pieselor mecanice din motor poate fi minimă, așa că tot ce trebuie să facem va fi să schimbăm lanțul de distribuție cu puțin service. Cu toate acestea, alte cazuri vin cu o avarie masivă a motorului care poate necesita o revizuire completă a motorului dvs. În general, având în vedere amplasarea lanțului de distribuție, înlocuirea lanțului implică adesea înlocuirea / deservirea altor componente mecanice conectate. Aceste componente includ, de obicei, întinzătorul, pompa de apă, garnituri de came și șinele de ghidare din plastic.

Verificați din timp distribuția mașinii dvs.

Cu toate acestea, nu ar trebui să așteptați până când lanțul dvs. de distribuție se rupe înainte de a-l repara. Cele mai bune practici recomandă ca, odată ce mașina dvs. a atins un kilometraj de 40.000 până la 100.000, să vă înlocuiți kitul de distribuție. De asemenea,   verificările periodice de întreținere și serviciile pot fi diferența dintre o mașină tractată și un vehicul bun. Cu cât sunt mai mulți kilometri fără întreținere, cu atât mai susceptibil este lanțul dvs. de distribuție. Nu uitați, cea mai mică perturbare a lanțului dvs. de distribuție vă poate afecta întregul motor al mașinii.

 

Trebuie citit

Audi A6 C5 Allroad Dimensiuni anvelope si jante

0
Model: Audi A6 C5 Allroad 2000 - 2005Motorizare: 2.5 TDI, 2,7, 4.2Alezajul central:57.1 mmDistanta intre prezoane:5x112Tip prindere:PrezonDimensiune filet:M14 x 1.5Cuplu strangere:120 NmAnvelopaJanta215/65 R166.5jx16 ET16225/55...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.