Este ilegal să conduci cu luminile interioare aprinse?

Nu, nu este ilegal să conduci cu luminile interioare, deoarece nu există legislație care să stabilească dacă oamenii pot conduce sau nu pot conduce în mod legal cu iluminare interioară. 

Totuși, luminând interiorul mașinii, faceți ca să vedeți mult mai greu afară. Aceasta este situația în care poliția va avea o problemă cu dvs., deoarece acest lucru va face periculos pentru alți șoferi din jurul vostru, deoarece vă limitați viziunea și creșteți riscul de accident.

Pentru a fi perfect clar, utilizarea unuia dintre luminile interioare proprii ale producătorului nu este un lucru atât de mare (deși va reduce în continuare ușor vederea externă). Aceste lămpi au fost incluse în mașini din anii ’60 pentru a ajuta pasagerii care se uită la hărțile rutiere tipărite în timp ce ajutau navigarea și pentru a fascina copiii cu privire la originile misterioase ale acestor minuscule lumini circulare.

Adevărata problemă este cu luminile mari ale cabinei, care funcționează automat, în general, atunci când o ușă sau hayon este deschisă. Aceste lumini sunt concepute pentru a lumina întreaga cabină pentru a ușura și ieși mai ușor și mai în siguranță noaptea sau în condiții de lumină scăzută.

Nu sunt concepute pentru a fi utilizate în timpul conducerii, deoarece reflectă suprafețele interioare, tăind vederea exterioară și determinând ochii să se concentreze pe lumina strălucitoare din interiorul mașinii (mai degrabă decât zona întunecată din afara mașinii, care este locul în care ar trebui să vă concentrați ).

Deci, dacă nu aveți o putere supraumană a vederii de noapte, lăsați lumina interioară în timp ce conduceți noaptea sau situații cu lumină scăzută.

Acest articol nu este conceput ca un aviz juridic. Ar trebui să vă adresați autorității rutiere locale pentru a verifica dacă informațiile scrise aici sunt adecvate situației dvs. înainte de a conduce în acest mod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus