8 Sfaturi pentru a va mentine masina mult timp

8 Sfaturi pentru a va mentine masina mult timp

Tocmai ai cumpărat o mașină nouă și intenționezi să o păstrezi câțiva ani? Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să îmbătrânească vehiculul bine și să rămână fideli cât mai mult timp!

Respectarea perioadei de pauză


În ciuda tuturor tehnologiilor integrate în mașinile moderne, acestea au încă nevoie de o perioadă de pauză la începutul vieții. În timpul primilor 3.000 de kilometri pe care parcurge mașina dvs., evitați accelerarea bruscă și limitați revoluțiile mari ale motorului. Pe termen lung, mașina dvs. vă va mulțumi!


Antirouille


Iarna este deosebit de dificilă pentru caroseria mașinilor. Deci, dacă nu aveți ocazia să vă depozitați vehiculul din noiembrie până în mai, este necesară o bună rezistență la rugină. Nu așteptați să apară urme de coroziune!

O spălare bună


Nu o faceți o boală, dar spălarea ocazională a mașinii dvs. ajută la scăparea de murdărie și calciu care, pe termen lung, poate promova apariția ruginii pe corp. Lacul ocazional de încălțăminte permite, de asemenea, vopseaua să pară mai tânără mai mult timp.

Nu uitati schimburile de ulei


În timp ce schimbările de ulei au fost recomandate acum mult timp la fiecare 10.000 de kilometri, motoarele noi și uleiul sintetic au menținut acest timp. Astăzi, unele motoare pot funcționa pe același ulei 15.000 de kilometri. Întrebați mecanicul dvs. despre tipul de ulei utilizat și asigurați-vă că urmați recomandările pentru frecvența modificărilor.

Ascultarea recomandărilor de întreținere a constructorului. Pe lângă schimbările de ulei, o mașină are nevoie de mai multă întreținere pe măsură ce îmbătrânește. Asigurați-vă că urmați recomandările producătorului și faceți întreținerea necesară când odometrul de pe vehiculul dvs. atinge anumite obiective.

Parcarea la umbră


Dacă este posibil, parcați într-un loc în care mașina dvs. va fi protejată de soare. Pe termen lung, vopseaua dvs. va fi mai bine protejată, iar interiorul vehiculului dvs. va fi mult mai bine protejat.

Verificați lichidele


La realimentare, obișnuiți-vă să vă deschideți capota și să aruncați o privire la diferitele niveluri de lichide pentru a vă asigura că sunt acolo unde trebuie. O obișnuință simplă care vă poate salva o mulțime de probleme!

Conducerea inteligentă


Da, modul în care conduci va avea o influență directă asupra modului în care îmbătrânește vehiculul tău. Dacă te-ai obișnuit să accelerezi și să frânezi tot timpul, nu te aștepta ca mașina ta să bată recorduri de longevitate!

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus