AcasăTehnic AutoCe trebuie să faci când mașina ta nu pornește pe vreme rece?

Ce trebuie să faci când mașina ta nu pornește pe vreme rece?

Ce trebuie să faci când mașina ta nu pornește pe vreme rece?

Mașinile urăsc iarna. Motorul și ciclul motorului necesită o anumită temperatură ambiantă.

Principalele cauze ale problemelor de pornire la rece sunt:

 1. Înghețarea conductei de combustibil
  Pentru pornirile la rece, sistemul de combustibil este crucial. Alimentarea cu combustibil trebuie să fie suficientă. Ciclul de combustie necesită un anumit raport aer-combustibil. Combustibilul insuficient determină o ardere incompletă.

Arderea incompletă produce subproduse foarte poluante.

Sistemele de injecție a combustibilului pentru autoturisme cedează la temperaturi foarte scăzute. Din două motive, pompa de combustibil a mașinii lucrează mai mult iarna.

Combustibilul care intră este destul de rece, prin urmare este nevoie de mai multă energie pentru a crește presiunea acestuia. Distribuția combustibilului este, de asemenea, dificilă, deoarece piesele pompei îngheață.

Remediu: O benzină bună previne problemele de pornire. Mașinile pe benzină și diesel pot folosi aditivi. Acești aditivi scad punctul de îngheț al benzinei și cresc combustibilitatea.

Înlocuiți pompa de combustibil dacă este prea veche și nu poate da suficient combustibil la pornire.

 1. Electromotor sau alternator
  După baterie, motorul de pornire și alternatorul alcătuiesc sistemul de pornire al unei mașini.

Motoarele de pornire sunt demaroare. Acesta împinge pistoanele din repaus.

Motorul de pornire comprimă combinația aer-combustibil din cilindru atunci când apăsați butonul de aprindere. Ciclul de compresie aprinde această combinație, pornind ciclul motorului.

Un electromotor stricat împiedică pornirea mașinii.

Când motorul este în funcțiune, un alternator încarcă bateria. Motorul de pornire și bujiile nu vor porni dacă bateria nu este încărcată.

Un alternator furnizează curent pentru accesoriile electrice, dar nu este necesar pentru pornirea mașinii.

 1. Baterie descărcată
  Problemele de pornire pe timp de iarnă provin de obicei de la o baterie uzată. Vremea rece împiedică reacția chimică chiar și în cazul bateriilor calde.

Bateriile reci nu vor porni. Bateriile plumb-acid generează tensiune atunci când plumbul de pe plăci se dizolvă în acid sulfuric.

Bateriile proaste creează întotdeauna probleme de pornire în climatele reci.

 1. Carburatoarele
  Doar mașinile vechi cu carburator au această problemă. Carburatoarele reci nu funcționează. Amestecul aer-combustibil are de suferit. Poate afecta pornirea mașinii.

Lăsați carburatorul să se încălzească. Sunt disponibili aditivi pentru încălzirea carburatorului.

 1. Ulei de motor greșit
  Uleiul de motor vine în diferite vâscozități. Predomină 10W40 și 5W30. Codurile uleiului de motor au două numere: unul pentru vâscozitatea la rece și unul pentru cea la cald.

În timpul iernii, uleiul de motor cu vâscozitate ridicată poate împiedica piesele motorului să se miște.

Remediu: Folosiți un ulei mai subțire iarna dacă automobilul dumneavoastră nu pornește. Consultați manualul de utilizare al vehiculului. Găsiți acolo vâscozitatea la rece a motorului dumneavoastră.

Concluzie


Mașinile care nu pornesc sunt cele mai rele. Dinamica ciclului motorului variază iarna, mai ales sub zero grade.

Întârzierile normale de pornire au dispărut. Există multe probleme legate exclusiv de iarnă care pot împiedica pornirea automobilului dumneavoastră.

Iarna, conductele de combustibil îngheață. Combustibilul poate cauza probleme înainte de îngheț, chiar și atunci când punctul său de îngheț este sub -40 Fahrenheit.

Bateriile automobilelor pe timp de iarnă reprezintă o altă problemă. Automobilul dumneavoastră nu va porni cu o baterie slabă.

În timpul iernii, uleiul necorespunzător poate deteriora vehiculele.

Trebuie citit

10 Mașini similare cu 4Runner

10 Mașini similare cu 4Runner

0
Toyota 4Runner este un SUV popular care se află pe piață de mulți ani. Este cunoscut pentru durabilitatea sa, performanțele off-road și confortul de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.