AcasăTehnic AutoCe trebuie sa verificati la masina inainte de incepera ierni

Ce trebuie sa verificati la masina inainte de incepera ierni

Ce trebuie sa verificati la masina inainte de incepera ierni

Cu iarna la orizont, este important să vă asigurați că mașina dvs. este pregătită să preia elementele. Iată o listă de verificare la îndemână pentru a vă pregăti pentru condusul de iarnă.

1. Verificați lichidul de răcire.

Dacă încă nu folosiți lichidul de răcire Evans în mașină, acum este momentul potrivit pentru a face schimbarea. Evans Coolant este deosebit de bun pentru condițiile de iarnă, deoarece are un punct de îngheț de -40F / C și se micșorează atunci când este înghețat, deci nu există pericol de îngheț, chiar și în condiții extrem de reci.

Chiar dacă lichidul de răcire Evans ar trebui să dureze durata de viață a motorului și nu necesită întreținere, asta nu înseamnă că ar trebui să îl luați de la sine. Încă are sens să vă verificați nivelul lichidului de răcire înainte de apariția iernii și să fiți conștienți de faptul că dacă lichidul de răcire Evans se contaminează cu apă sau alte substanțe străine, va fi necesară întreținerea pentru a menține performanțele optime.

Dacă utilizați lichid de răcire tradițional, va trebui să vă asigurați că aveți un adevărat amestec 50/50 de apă și antigel pentru a preveni înghețarea fluidului în radiator. Verificați raportul utilizând un kit de testare, pe care îl puteți obține la orice magazin de piese auto și umpleți amestecul potrivit până la linia maximă.

2. Verifică-ți bateria.

Reacțiile chimice necesare pentru a genera energie într-o baterie de mașină încetinesc la temperaturi extrem de scăzute, iar mașina dvs. necesită mai mult curent din baterie pentru a porni motorul. Pentru a evita ca mașina să nu pornească într-o dimineață rece, efectuați un test a bateriei pentru a vedea dacă bateria dvs. are suficienă putere. Verificați cablurile bateriei și bornele pentru fisuri și asigurați-vă că lichidul este umplut până la vârful capacului (dacă nu, umpleți-l cu apă distilată).

3. Schimbați lichidul de parbriz cu cel de iarnă

Conducerea pe timp de iarnă este suficient de grea – vizibilitatea redusă o înrăutățește mult. A avea suficient lichid de parbriz este crucial pentru a vă menține parbrizul liber de gheață, zăpadă, sare și noroi.

4. Înlocuiți lamele ștergătorului.

Păstrarea parbrizului fără precipitații de iarnă este o treabă dificilă – asigurați-vă că lamele ștergătoarelor sunt la înălțime. Majoritatea lamelor sunt bune doar de la șase luni la un an, deci este posibil să aveți nevoie de altele noi. În timp ce vă aflați în acest domeniu, vă recomandăm să alegeți un ștergător de sarcină special conceput special pentru condițiile de iarnă.

5. Inspectați-vă anvelopele.

Anvelopele cu benzile de rulare uzate reprezintă un pericol grav în condițiile de iarnă. Dacă locuiți într-o zonă cu multă zăpadă, luați în considerare achiziționarea de anvelope pentru zăpadă, care sunt fabricate din cauciuc mai moale, care rămâne flexibil la temperaturi mai scăzute și au benzile de rulare special concepute pentru a menține aderența în zăpadă și gheață.

Dacă aveți anvelope pentru toate anotimpurile, verificați pentru a vă asigura că banda de rulare este de cel puțin 5/32 ”pentru cea mai bună tracțiune de iarnă. Dacă banda de rulare este mai mică de 2/32 ”, anvelopele dvs. vor oferi o aderență practic nulă pe zăpadă și vor fi predispuse la acvaplanare în ploaie și ar trebui înlocuite indiferent de perioada anului.

6. Verificați presiunea anvelopelor.

Indiferent dacă anvelopele sunt noi sau mai vechi, asigurați-vă că sunt umflate corespunzător pentru condițiile de iarnă. Vremea rece face ca presiunea aerului din anvelope să scadă cu o rată de aproximativ 1 PSI la 10 grade, deci verificați presiunea anvelopelor în mod regulat pentru a vă asigura că rămâne la nivelul recomandat de producător. Presiunea obișnuită recomandată a anvelopelor este de 30-35 PSI, dar consultați manualul proprietarului pentru numărul exact. Și nu uitați să vă verificați rezerva!

7. Schimbați uleiul.

Motorul dvs. are nevoie de lubrifiere pentru a funcționa, dar vremea rece îngroșă uleiul și îi reduce capacitatea de a circula prin motor, așa că asigurați-vă că aveți ulei proaspăt pentru a menține lucrurile fără probleme. Unii experți recomandă utilizarea unui ulei mai subțire în lunile de iarnă – consultați manualul sau mecanicul pentru a vedea dacă această abordare este potrivită pentru mașina dvs.

8. Verifică-ți curelele și furtunurile.

Temperaturile reci pot slăbi curelele și furtunurile care vă mențin motorul în funcțiune. Pregătiți-vă pentru iarnă, verificând dacă toate curelele și furtunurile nu prezintă fisuri sau semne de uzură și înlocuiți-le dacă este necesar.

9. Puneți un kit de urgență pentru a-l transporta în mașină.

În ciuda unei planificări excelente, vremea de iarnă vă poate surprinde și vă poate pune într-o situație periculoasă. Fii pregătit pentru neașteptate echipându-ți mașina cu consumabile de urgență.

De ex: pături, rachete, un cric, o trusă de prim ajutor, lanternă, lopată, mâncare și așternuturi pentru animale sau nisip pentru tracțiune dacă te blochezi.

Trebuie citit

9 simptome ale unui capac de radiator defect

9 simptome ale unui capac de radiator defect

0
9 simptome ale unui capac de radiator defectCapacul radiatorului este din metal. De asemenea, controlează mecanic nivelul lichidului de răcire. Reglează presiunea sistemului de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.