AcasăDiagnosticareambreiaj5 Simptome a volantului cu masă dublă

5 Simptome a volantului cu masă dublă

5 Simptome a volantului cu masă dublă

O volantă cu masă dublă absoarbe vibrațiile motorului. Acesta are o volantă primară și una secundară conectate printr-un arc. Dual înseamnă că are două piese. Un volant are o singură componentă și nu are arc.

Pistoanele din cilindri generează vibrațiile motorului. Arborele cotit transferă vibrațiile către volant. Volantul absoarbe vibrațiile sub formă de energie cinetică, astfel încât șoferul și pasagerii nu le simt. Energia cinetică este transmisă către angrenajele manuale.

Volantele cu masă dublă explică. Care este scopul?
Schimbările rapide de presiune în timpul ciclului de putere provoacă vibrații ale motorului. În timp, vibrațiile motorului pot deteriora și diminua eficiența acestuia. Ciclul de putere începe cu admisia aerului prin supapele de admisie. Pistonul se dilată rapid pe măsură ce combustibilul este injectat în cilindru și aprins. Presiunea crescută presează pistonul în jos, antrenând arborele cotit și producând putere. Pe măsură ce ciclul se repetă, gazele de eșapament sunt eliberate prin supape. Modificările de presiune din ciclul de putere produc vibrații ale motorului. Vibrațiile motorului la turații mici sunt mai grave.

Volantele cu două mase ajută aici. Acesta amortizează vibrațiile motorului. Volantul are două mase conectate prin arc. Prima masă (inelul interior) oscilează în jurul celei de-a doua mase în timp ce motorul zvâcnește (inelul exterior). Compresia și eliberarea arcului absoarbe vibrațiile.

Volantele cu masă dublă sunt mai sofisticate și mai scumpe decât cele cu o singură masă. Numărul mai mare de piese în mișcare crește riscul de defecțiune a acestora.

Cum alegeți? Volantele cu două mase sunt mai mici și pot suporta cupluri mai mari. Volantele cu o singură masă sunt mai simple și mai ieftine.

Simptomele volantului cu masă dublă:

  1. Pedală de ambreiaj tare: O pedală de ambreiaj mai dură poate indica o volantă cu masă dublă defectă. Arcurile volanului nu pot atenua la fel de bine vibrațiile, ceea ce face pedalarea mai grea. Ambreiajul tare poate fi cauzat și de o volantă biomasă defectă, o placă de presiune uzată sau un cilindru de ambreiaj defect.
  1. O volantă cu masă dublă defectă poate îngreuna schimbarea treptelor de viteză. Volanta absoarbe vibrațiile motorului, ceea ce îmbunătățește schimbarea treptelor de viteză prin scăderea uzurii transmisiei. Fără un volant cu masă dublă, schimbarea treptelor de viteză poate fi dificilă. Dacă auziți zgomote ciudate sau aveți probleme la schimbarea treptelor de viteză, solicitați unui profesionist să vă verifice volantul cu masă dublă.
  1. Vibrațiile torsionale sunt create de răsucirea arborelui cotit. O volantă cu masă dublă defectă poate amplifica aceste vibrații, provocând trepidații ale automobilului. Dacă nu este controlat, acest lucru poate deteriora alte piese ale automobilului.
  1. Sunet de zornăit: Dacă auziți un zăngănit în compartimentul motor, este posibil ca arcurile volantului cu masă dublă să cedeze. Deoarece arcurile nu pot atenua vibrațiile motorului, acestea zornăie. Se pot auzi scârțâituri sau scârțâituri.

Zgomotul provine de la uscarea uleiului din volan și acumularea acestuia în alte piese ale mașinii. Acest lucru face ca volanul să înceapă să zăngănească.

Duceți imediat mașina la o reparație dacă depistați oricare dintre aceste simptome.

  1. Alunecarea ambreiajului este unul dintre cele mai grave simptome ale volanului cu dublă masă. Aceasta apare din trei motive:
  1. Volantul cu masă dublă este dezechilibrat. Vibrațiile extreme ale motorului pot provoca alunecarea ambreiajului.
  1. Volanta cu masă dublă uzată. Aceasta reduce frecarea dintre volanta cu masă dublă și discul de ambreiaj, ceea ce determină alunecarea ambreiajului.
  2. Volantul cu masă dublă s-a delaminat, provocând alunecarea ambreiajului din cauza căldurii transmisiei.

Ambreiajul glisant netratat poate deteriora transmisia și alte componente ale transmisiei. Dacă volanta cu masă dublă vă face să alunece ambreiajul, înlocuiți-o imediat.

Cele mai multe defecțiuni ale volanului cu masă dublă sunt cauzate de:

Supraîncălzirea este o cauză tipică de defectare a volanului cu două mase. Volanta cu masă dublă a motorului se învârte constant. Acest lucru provoacă frecare și căldură, care pot deforma sau sparge volantul. Dacă motorul nu este răcit corespunzător, volantul se va defecta mai repede.

Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că motorul este răcit și că volantul cu masă dublă nu este deteriorat sau răsucit.

Joc liber între cele două mase: O altă cauză frecventă a defectării unui volan cu masă dublă. Arcurile care țin cele două mase împreună se pot slăbi în timp. Acest lucru va face ca cele două mase ale volanului să se deplaseze independent, provocând deteriorări și defecțiuni.

Verificați periodic arcurile pentru a evita acest lucru. Șuruburile slăbite trebuie înlocuite imediat.

Absența uleiului este un alt motiv de defecțiune a volanului cu două mase. Secțiunile volantei cu masă dublă care se rotesc în mod constant creează frecare. Frecarea nelubrifiată va afecta volantul. Ungeți întotdeauna volantul cu masă dublă pentru a evita acest lucru.

Uzura este cea mai frecventă cauză a defectării volanului cu masă dublă. Din cauza frecării și a căldurii, piesele volantului se deteriorează în timp. Această uzură va cauza defectarea volantului.

Rulmenți sau bucșe uzate: O altă cauză frecventă a defectării unui volant cu masă dublă. Rulmenții și bucșele permit celor două mase să se rotească fără a distruge volantul. Rulmenții și bucșele se uzează, producând deteriorarea volanului.

Verificați periodic rulmenții și bucșele pentru a evita acest lucru.

Obiceiurile de conducere pot cauza ruperea prematură a unui volant cu două mase, dacă automobilul dumneavoastră are unul. Utilizarea ambreiajului este preponderentă. Acest lucru face ca volantul să se uzeze mai repede. Schimbările prea rapide de viteze pot distruge, de asemenea, o volantă cu masă dublă. Acest lucru poate rupe volanta.

Conducerea pe drumuri denivelate, utilizarea uleiului necorespunzător și neîntreținerea automobilului sunt alte cauze.

Concluzie
Volantele cu masă dublă sunt costisitoare pentru a fi înlocuite dacă se defectează. Există modalități de a evita acest lucru. În primul rând, examinați periodic volantul dumneavoastră. În al doilea rând, evitați călcatul ambreiajului și schimbările forțate de viteze. Aceste comportamente pot provoca defectarea timpurie a volanului.


Volanele cu o singură masă pot înlocui volanele cu două mase.
Volantele cu masă dublă pot fi înlocuite cu volane cu masă simplă, însă nu se recomandă acest lucru. Această înlocuire utilizează un kit de conversie. Volantele cu masă dublă reduc vibrațiile arborelui cotit, ale motorului și ale transmisiei. Un volant cu o singură masă nu are această funcție, prin urmare motorul dumneavoastră poate fi mai zgomotos în urma conversiei.

Veți avea nevoie de un kit de ambreiaj pentru un volan cu masă simplă. Un volan cu masă dublă nu trebuie înlocuit cu un volan cu masă unică.

Volantele cu masă dublă au avantaje față de cele cu masă unică.
Volantele cu masă dublă reduc vibrațiile arborelui cotit, ale motorului și ale transmisiei. Acest lucru face ca șofatul și deplasarea să fie mai line. De asemenea, ajută ambreiajul să dureze mai mult timp prin amortizarea șocurilor de schimbare a vitezelor.

Un volant cu o singură masă nu are calități de amortizare a vibrațiilor, prin urmare motorul dumneavoastră poate fi mai zgomotos. Schimbarea neglijentă a treptelor de viteză ar putea afecta durata de viață a ambreiajului dumneavoastră.

Volantele cu două mase sunt mai durabile și mai performante decât cele cu o singură masă.

Care este durata de viață a unui volant cu masă dublă?
Volantele cu masă dublă durează de obicei 100.000 – 150.000 de kilometri. Acest lucru depinde de cât de bine vă întrețineți volanta și ambreiajul. Dacă folosiți ambreiajul sau schimbați vitezele prea agresiv, vă puteți deteriora volantul.

Trebuie citit

9 simptome ale unui capac de radiator defect

9 simptome ale unui capac de radiator defect

0
9 simptome ale unui capac de radiator defectCapacul radiatorului este din metal. De asemenea, controlează mecanic nivelul lichidului de răcire. Reglează presiunea sistemului de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.