AcasăDiagnosticareAltele8 Simptome ale alternatorului

8 Simptome ale alternatorului

8 Simptome ale alternatorului

Totul începe cu câteva probleme cum ar fi: O lumină de bord se aprinde pentru un moment scurt, poate farurile se întunecă și câteva indicatoare pâlpâie. Poate că mașina ta chiar emite un miros ciudat, sau se aude un sunet mârâitor care vine de sub capotă.

Este un caz în care autoturismul dvs. este posedat? Nu. Cel mai probabil este una dintre multele probleme ale alternatorului și, daca nu o rezolvați la timp, alternatorul poate cauza probleme cu mașina, de la pornire lentă până la o mașina moartă.

1. Lampa de avertizare

Dacă ieșirea alternatorului nu atinge sau depășește o limită prestabilită, atunci lumina de bord a automobilului dvs. se va aprinde. În majoritatea vehiculelor, pare o baterie.

Mulți oameni când văd această lumină cred că instinctiv au o problemă cu bateria, care este un simptom care va fi acoperit ulterior, dar nu tocmai de aceea lumina se aprinde.

Această lumină este legată de sistemele de calculator din mașina care monitorizează tensiunea de ieșire a alternatorului. Dacă ieșirea alternatorului nu atinge sau depășește o limită prestabilită, atunci lumina de bord se aprinde. După ce ieșirea este în raza de acțiune, lumina rămâne aprinsă. În primele etape ale problemelor alternatorului, lumina poate părea să pâlpâie – doar pentru o secundă și apoi se stinge din nou. Sau poate că se aprinde doar atunci când accesoriile sunt activate.

Majoritatea alternatoarelor au o putere între 13 și 14,5 volți pe care încearcă să o mențină la un nivel constant. Pe măsură ce se solicită mai multă energie de la faruri, ștergătoarele parbrizului, casetofon, scaunele încălzite, dezaburirea lunetei și așa mai departe, alternatorul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține tensiunea necesară. Dacă alternatorul mașinii dvs. nu funcționează la potențialul maxim sau este supra solicitat, tensiunea va trece deasupra sau sub nivelul setat și va aprinde ledul de avertizare.

2. Puterea lumini farurilor

Un alternator care se defectează ar putea crea probeme electrice care ar putea duce la probleme neregulate ale farurilor, cum ar fi întunecarea frecventă sau luminozitatea extremă.

Deoarece alternatorul furnizează nevoile electrice ale vehiculului dvs, atunci când începe să-și piardă potențialul, Mașina dvs. poate începe să prezinte simptome neregulate, de la faruri slabe sau extrem de luminoase și lumini de bord, până la vitezometre și tahometre care pur și simplu nu mai funcționează fără niciun motiv aparent.

Experiența dvs. exactă depinde de obicei de o serie de factori. Primul este cât de bine produce alternatorul și totodată unde se află în ciclul său de moarte. Al doilea este modul în care este programată mașina ta. În majoritatea vehiculelor noi, producătorii auto au un fel de listă de priorități preprogramate pentru unde se va trimite electricitate doar în cazul în care apare o problemă a alternatorului. Acest lucru se bazează de obicei pe considerente de siguranță.

3. Luminile pâlpâie

În cazul în care luminile dvs. nu sunt întunecate, acestea ar putea pâlpâi în schimb. Aceste două simptome merg adesea mână în mână, dar nu întotdeauna. Dacă luminile tale sunt luminoase si ii scade din putere si apoi din nou luminoase atunci cu siguranță ai o problemă cu sistemul tău electric, iar alternatorul este cel mai probabil vinovat. Raționamentul este același ca și în cazul în care luminile ar fi pur și simplu întunecate – alternatorul nu generează suficientă energie pentru a menține luminile în plină putere, iar în loc să întunece toate luminile ca răspuns, mașina dvs. încearcă și nu reușește, pentru a menține debitul corespunzător de iluminare.

 

4. O baterie moartă

Un alternator nefunctional poate ucide bateria mașinii dvs., chiar dacă bateria nu a fost problema pentru a începe.

Deși tehnic nu este o problemă de alternator, o mașină care nu va porni este un semn definitiv că există o problemă în sistemul de pornire. Când cheia este întoarsă, veți auzi un clic de relee care relează marcajul, dar nu se întâmplă nimic altceva. După un timp, chiar și acel zgomot dispare. Problema imediată este de obicei o baterie moartă , dar trebuie să vă întrebați „De ce este bateria moartă?”

Când un alternator începe să nu funcționeze – sau nu reușește sa produca complet toata energia – bateria mașinii începe să preia slăbirea, mai degrabă incepe să acționeze ca un condensator pentru sistem, primind o infuzie constantă de energie electrică. Cu toate acestea, chiar și cea mai bună baterie a mașinii va descărca în cele din urmă, lăsându-vă fără curent pe marginea drumului. Bateriile auto nu sunt proiectate pentru consumul de energie pe termen lung. Acestea sunt proiectate pentru a oferi vehiculului dvs. suficient curent electric pentru a porni motorul. Cu alte cuvinte, un alternator stricat vă poate atrage atenția ucigând bateria mașinii dvs., chiar dacă bateria nu a fost problema de început.

 

5. Conexiuni rupte sau intrerupte

În acest caz, totul cu alternatorul mașinii dvs. pare să verifice OK – fără probleme de centură sau alte semne vizibile de probleme – dar bateria mașinii este moartă, așa cum este cea mai mare parte a echipamentelor electrice ale mașinii. Asta ar putea însemna că alternatorul produce energie electrică, dar fie nu ajunge nicăieri, fie nu este tipul potrivit.

Electricitatea alternatorului este transmisă prin cabluri mari și prin fire mai mici. Orice probleme din firele, cablurile sau conexiunile de la oricare capăt pot reduce sau opri trecerea electricității. Ocazional, un simptom al acestei probleme ar putea fi luminile mai luminoase, deoarece alternatorul produce mai multă energie pentru a depăși rezistența dintr-un fir rău sau o conexiune spartă sau liberă. Acest simptom este de obicei însoțit și de mirosul firelor fierbinți.

6. Cureaua de accesorii

O curea liberă sau uzată poate determina funcționarea incorectă a alternatorului, astfel încât o inspecție rapidă a curelei poate diagnostica problema.

Următoarele trei simptome sunt mai puțin evidente decât un semnal de la un semnal luminos; cu toate acestea, aceste semne de probleme ale alternatorului pot sugera șoferului că se întâmplă ceva care este ieșit din comun.

Mecanica este obișnuită cu clienții care se plâng de problemele clasice ale alternatorului și apoi deschide capota si văd că lipsește cureaua de la accesorii, atârnând de blocul motor sau atât de desprinsă, încât se aruncă în jurul compartimentului motorului. Întrucât o curea ruptă sau liberă este destul de evidentă, aruncă o privire sub capotă pentru a vedea dacă mașina dvs. are vreuna dintre aceste probleme, chiar dacă nu sunteți suficient de priceput să le remediați singur.

 

7. Sunete ciudate

 

8. Mirosuri ciudate

Mirosul este cel de-al treilea semn senzorial al problemei alternatorului și provine de la faptul că alternatorul tău lucrează mult prea greu până la pragul supraîncălzirii.

Ai fost vreodată lângă un incendiu electric? Un alternator suprasolicitat ar putea mirosi așa. Mirosul supraincalzit poate fi cauzat de un alternator supraîncălzit.

Sau arde cauciucul? Da, asta este o altă posibilitate, datorită curelei de cauciuc care menține alternatorul, precum și tecilor de cauciuc de pe firele care conectează totul în sistemul tău electric. Un scripete care nu se aliniază sau nu se rotește liber va provoca mai multă frecare pe centură, ceea ce creează căldură și apoi mirosul cauciucului arzător. Dacă acestea se încălzesc prea mult, probabil că nasul tău va ști.

 

Trebuie citit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.