AcasăPentru soferii4 escrocherii la care trebuie să fiți atenți la schimbarea uleiului: Tot...

4 escrocherii la care trebuie să fiți atenți la schimbarea uleiului: Tot ce trebuie să știți

4 escrocherii la care trebuie să fiți atenți la schimbarea uleiului: Tot ce trebuie să știți

Una dintre cele mai frecvente forme de întreținere de rutină pe care va trebui să o efectuați între timp este schimbarea uleiului. S-ar putea să trebuiască să vă duceți mașina la mecanic la fiecare câteva luni, in functie de km parcurși.

Este esențial să înțelegi câteva dintre escrocheriile foarte tipice de schimbare a uleiului pentru a asigura o experiență fără probleme și pentru a evita să plătești pentru tratamente care nu sunt necesare.

Acest articol enumeră patru înșelăciuni legate de schimbarea uleiului la care trebuie să fiți atenți. Vă sfătuim cu tărie să fiți atenți la orice potențiale fraude de acest gen și să vă feriți de orice locație care ar putea folosi oricare dintre aceste trucuri.

De ce am nevoie de un schimb de ulei?

Este posibil să fi știut că uleiul este un fluid crucial în mașina dumneavoastră, deoarece, fără el, motorul poate funcționa defectuos în orice moment. Dar de ce este nevoie să schimbi uleiul între timp dacă ai cantitatea potrivită?

La un moment dat, uleiul se degradează, iar atunci când se întâmplă acest lucru, încetează să mai răcească motorul prin îmbibarea și lubrifierea acestuia. Cu toate acestea, piesele interne ale motorului mașinii dvs. interacționează între ele și generează frecare atunci când nu este prezent uleiul. Această frecare poate duce la o acumulare excesivă de căldură pe care motorul dvs. nu o poate suporta.

Să conduci cu ulei contaminat poate părea mai rău decât să conduci fără ulei deloc.

Cât de des ar trebui să-mi schimb uleiul de motor?

Există diferite tipuri de uleiuri de motor disponibile pe piață, iar fiecare tip are o durată de viață în care se degradează și trebuie înlocuit.

De exemplu, uleiul convențional poate necesita să fie schimbat cel puțin o dată la 10.000 de km. Totuși, nu pot să vă spun dacă folosiți ulei sintetic, caz în care s-ar putea să mergeți până la 25.000 de km fără a schimba uleiul de motor.

Cel mai bun loc pentru a afla răspunsul la cât de des trebuie să schimbați uleiul din mașina dumneavoastră este în manualul de utilizare. Acesta ar trebui să precizeze cu exactitate cât de des și cu ce tip de ulei ar trebui să schimbați uleiul de motor al mașinii dumneavoastră.

4 escrocherii de schimbare a uleiului

Pe tot parcursul anului, toată lumea își va schimba uleiul, astfel că vor exista anumite fraude de care trebuie să vă feriți. Este esențial ca dumneavoastră, ca automobilist, să fiți conștienți de aceste escrocherii și să vă feriți de ele.

1.La fiecare 5.000 de kilometri, trebuie să schimbați uleiul.

Faptul că mecanicul dumneavoastră vă spune că trebuie să veniți după 5.000 de km este prima și cea mai tipică înșelăciune legată de schimbarea uleiului.

În mod normal, este posibil să trebuiască să înlocuiți uleiul o dată la 10.000 de km, dacă nu la 15.000 de km. Trebuie mai întâi să verificați manualul de utilizare al mașinii dumneavoastră și să faceți câteva cercetări cu privire la marca, modelul și starea mașinii dumneavoastră.

Nu vi se va cere să schimbați uleiul de motor la fiecare 5.000 de kilometri, indiferent de situație, iar aceasta este doar o înșelătorie a acestor mecanici care încearcă doar să mai facă niște bani.

2.Mecanicul oferă mai multe servicii inutile.

Atunci când mecanicul începe să adauge mai multe servicii, acesta este al doilea tip de înșelăciune. Bineînțeles, trebuie din nou să cereți mecanicului să vă modeleze mașina și să se asigure că fiecare piesă este în stare de funcționare.

Mulți mecanici, însă, ar putea merge prea departe. Cu alte cuvinte, s-ar putea să examineze cu atenție fiecare piesă a mașinii dumneavoastră, dar când în cele din urmă veți primi factura, vă veți da seama cât de scumpă este!

Nu ar trebui să efectuați toate aceste inspecții inutile decât dacă mașina dumneavoastră le solicită în mod special. De exemplu, ar trebui să fie acceptabil să solicitați aceste inspecții dacă sunteți conștient că mașina dumneavoastră se comportă ciudat. Cu toate acestea, dacă este doar sfatul mecanicului dumneavoastră și se pare că se întâmplă frecvent, poate fi un truc pentru a scoate mai mulți bani din portofelul dumneavoastră.

3.Mecanicul te tratează ca și cum nu ai ști nimic

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează mașina dumneavoastră și ce probleme trebuie să evitați, ar trebui să vă puneți întotdeauna cât mai multe întrebări. Cu toate acestea, ar trebui să plecați dacă aveți impresia că mecanicul dumneavoastră vă tratează ca pe un prost sau dacă toate întrebările dumneavoastră sunt recente.

Un tehnician profesionist ar trebui să fie pregătit să vă răspundă la întrebările dumneavoastră indiferent de situație, deoarece recunoaște că nu toată lumea este expertă în domeniul automobilelor.

Chiar dacă doriți să schimbați uleiul din mașină, nu ar trebui să vă fie frică să puneți întrebări și să încercați să înțelegeți ce se întâmplă.

Furnizarea serviciului și tratamentul ar putea fi la fel de cruciale ca și produsul în sine. Pentru a găsi un magazin în care să fiți mulțumit și mulțumit de modul în care acești mecanici vă tratează și de modul în care vă răspund la întrebările dumneavoastră, chiar dacă sunt de cel mai elementar fel pe care le-ar putea auzi vreodată, luați în considerare testarea câtorva întreprinderi diferite.

După ce vă veți înțelege bine și vă veți simți în largul dumneavoastră și veți putea pune întrebări cu ușurință, dumneavoastră și tehnicianul dumneavoastră veți putea avea un bun nivel de încredere. Dincolo de simplele schimburi de ulei, vă puteți baza pe tehnicianul dumneavoastră pentru a rezolva probleme mai dificile.

4. Mecanicul nu își face treaba cum trebuie

Știți că uneori, atunci când mergeți la un atelier mecanic pentru un service, mecanicul nici măcar nu-l face? Da! A avut loc în repetate rânduri. Când te întorci la mașină după ce ai făcut un schimb de ulei, vei descoperi că uleiul nu fusese înlocuit. Așadar, nu este dăunător să verificați uleiul cu ajutorul jojei pentru a vă asigura că a fost schimbat.

Pentru a compara uleiul vechi cu cel nou, trebuie mai întâi să înțelegeți cum a apărut uleiul vechi. Când vă uitați la uleiul vechi pe jojă, acesta are adesea un aspect întunecat și poate include unele impurități.

A fi precaut cu totul nu este asta, deoarece vă împiedică să risipiți bani pe lucruri care nu au fost făcute pentru dumneavoastră.

În cele din urmă vă veți face o idee despre cât de multă încredere puteți avea în acest atelier mecanic și dacă ar trebui să îl schimbați cu altcineva, odată ce ați ajuns să îl cunoașteți mult mai bine pe tehnicianul dumneavoastră.

Niciun șofer nu poate supraviețui și utiliza un vehicul fără a efectua ocazional schimburi de ulei. Dar, din păcate, există mai multe tipuri frecvente de înșelăciuni legate de schimbarea uleiului pe care le puteți întâlni; învățând despre ele, le puteți identifica și vă puteți feri de ele pe cât de mult puteți.

Trebuie citit

9 simptome ale unui capac de radiator defect

9 simptome ale unui capac de radiator defect

0
9 simptome ale unui capac de radiator defectCapacul radiatorului este din metal. De asemenea, controlează mecanic nivelul lichidului de răcire. Reglează presiunea sistemului de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.