Top 5 mărci de mașini germane

Top 5 mărci de mașini germane

Producătorii germani sunt renumiți pentru eficiența si detaliile in execuția lor. În ciuda câțiva ani turbulenți din industria auto germană, în prima jumătate a secolului XX, aceste calități au menținut o cerere și o dorință ridică pentru mașinile germane.

Există marcile de lux „Top 3” ale Mercedes-Benz , BMW și Audi . La fel ca multe întrebări pentru prima întâlnire, cum ar fi mâncarea preferată, echipa sportivă preferată și culoarea preferată; o întrebare obișnuită care trebuie pusă este „Merc, BMW sau Audi?”.

Să ne uităm la cele mai bune 5 mărci de mașini germane:

1. Volkswagen

Volkswagen deține aproape tot. Vă uitați doar la numele din imaginea de mai sus și veți vedea de ce Volkswagen Group este una dintre cele mai mari grupuri de automobile din lume.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că Volkswagen are nevoie de stablemat-urile sale pentru a concura – VW este responsabilă de vânzările de 6,2 m în toată lumea în 2018. Care este responsabil pentru mai mult de jumătate din vânzările întregului grup în acea perioadă.

Formată inițial în 1937 pentru a oferi oamenilor o mașină (de unde și numele acesteia, literalmente însemnând „Mașina Poporului”) pe care și-ar putea permite-o în mod realist. Legendarul constructor de mașini, Ferdinand Porsche, a fost adus pentru a ajuta la proiectări, iar rezultatul a fost VW Beetle, sau „broscuta”. Beetle a fost în producție de zeci de ani – doar a fost întreruptă în 2018. Acest lucru a fost lansat în epoca micilor mașini hatchback familiale și Herbie.

Acum, Volkswagen domină piața auto europeană, dinastia cu hatchback-urile familiei Golf și Polo intrând în legenda automobilismului și stabilind punctul de referință pentru clasa sa.

2. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz (denumit și „Mercedes” sau „Merc”) a revoluționat motorizarea în multe moduri care nu sunt evidente la început. Majoritatea echipamentelor standard și frecvent întâlnite pe mașinile moderne au fost inițial pioniere de Mercedes-Benz. Motoarele supraîncărcate, mașinile diesel, suspensia independentă pe 4 roți, zonele crumple și ABS sunt toate lucrurile care au început cu un Mercedes-Benz.

Karl Benz, inventatorul literal al autoturismului pe benzină, și-a brevetat mașina în 1886. Gottlieb Daimler a fondat apoi compania Daimler Motor, cu Wilhelm Maybach, în 1890. Benz și Daimler au colaborat în cele din urmă, și ulterior s-au contopit, pentru a produce o linie de vehicule de lux. Această linie de vehicule a fost în cele din urmă denumită „Mercedes”, după fiica unui investitor austriac. Numele a rămas în mod evident blocat, iar compania Daimler a numit-o producătorul auto Mercedes-Benz.

Datorită cifrelor de vânzări globale uimitoare pentru 2018 de 2.310.185 unități; Mercedes-Benz este cea mai mare companie de automobile de lux din lume. Acest lucru se reduce la dorința sa, reputația pentru calitate, lux și performanță; împreună cu pedigree-ul său de curse. Echipa Mercedes Formula 1 este forța dominantă actuală în sportul cu motor.

3. BMW

„Ultimate Driving Machine”. Mai trebuie să spun?. BMW este cunoscut pentru crearea de mașini de lux, de înaltă performanță, hatchbacks, roadsters și SUV-uri, care pun experiența șoferului în fruntea considerației lor. Împreună cu un sistem de informare de piață lider, iDrive, oferă un loc de șofer în care toți trebuie să stea.

“Motorul bavarez funcționează” și-a început viața în 1913 ca Rapp Motorenwerke GmbH, un producător de motoare pentru avioane și autovehicule, fondată de inginerul german, Karl Rapp. După ce Rapp a părăsit compania în 1917, compania a fost redenumită cum este acum cunoscuta „Bayerische Motoren Werke”, adoptând steagul albastru și alb din regiunea natală a Bavariei.

BMW are o aventură de dragoste de lungă durată cu motorul, indiferent dacă contribuie echipe sau motoare. Cele mai notabile sunt clasele din Formula 1, diverse Campionate de turism și Le Mans și alte curse din seria Endurance. BMW a avut, de asemenea, propriile lor serii Formula, care au ajutat la dezvoltarea șoferilor tineri, s-au familiarizat cu cursele cu un singur loc, în drum spre Formula 1. În prezent, operează în Formula E, o serie de curse integral electrice, cu divizia BMW i orientată spre mașini electrice.

Cu cifre de vânzări globale de peste 2 m, BMW s-a stabilit ca una dintre cele mai mari și mai diverse companii de mașini de lux din lume.

4. Audi

Unul dintre producătorii de mașini de lux „top 3”, care s-a vândut cel mai puțin în 2018, dar totuși merge puternic pe piață, cu 1.812.500 de unități vândute la nivel global.

Audi este renumit pentru avansările sale tehnologice și pentru interioarele lor impecabile. Conducerea unui Audi se simte ca pilotarea unui costum Iron Man: multă putere, în timp ce te simți protejat și îngrijit de o tehnologie intuitivă. Audi’s Virtual Cockpit le pune deasupra concurenței, iar stilul exterior este dorit de mulți. Acestea oferă, de asemenea, cutia de viteze Tiptronic dezvoltată de Porsche la modele și niveluri de specificații mai ridicate; acest lucru vă permite să înlocuiți perfect cutia de viteze automată, oferindu-vă tot ce este mai bun din ambele lumi.

Fondată inițial în 1910 de inginerul german August Horch, „Audi” este traducerea latină a prenumelui său. Ulterior, Audi a făcut parte din Auto Union, împreună cu DKW, Wanderer și compania originală Horch, pentru care a fost adoptat logo-ul „recunoscut” de patru inele. Efectiv defunct în anii ’40 -50, Auto Union s-a mutat în Germania de Vest pentru a se reface ca producător de automobile.

După ce Volkswagen a achiziționat compania la jumătatea anilor ’60, au apelat la utilizarea numelui Audi pentru toate cele 4 mărci. Audi a găsit recunoaștere la nivel mondial în anii ’80, cu dominarea Audi Quattro în raliu, folosind un sistem cu tracțiune pe patru roți dintr-un vehicul militar VW vechi pe o mașină mică de familie.

5. Porsche

Ferdinand Porsche a avut un impact asupra unei mari părți a automobilismului în timpul vieții sale, în special că a fost creditat cu proiectarea și construirea primei mașini de mici dimensiuni la prețuri accesibile, VW Beetle. Ulterior, el și-a înființat propria companie de înaltă performanță, datorită implicării și iubirii sale de sport, și a folosit designul pentru Beetle pentru a crea propria sa legendă iconică de automobilism, Porsche 911.

Logo-ul companiei a fost creat prin contopirea calului și a stemelor din orașul și regiunea fondatoare a companiei, respectiv Stuttgart și Württemberg. Sediul companiei rămâne în Stuttgart până în ziua de azi și este încă în mâinile familiei Porsche. Compania Porsche este proprietarul majoritar al Volkswagen AG, care dețin în întregime mașinile Porsche.

911 a existat încă de la prima concepție și a rămas în mare parte neschimbată de-a lungul generațiilor în evoluție. Porsche a adăugat SUV-uri și mașini de familie în grajdul său, dar 911 rămâne chestia viselor.

Porsche a vândut mai puțin de 260.000 de unități la nivel mondial în 2018. Cu toate acestea, la fel ca și concurenții săi de înaltă performanță, acest lucru nu face decât să adauge exclusivitatea și dezirabilitatea mașinilor.

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus