AcasăTehnic AutoTeste de presiune pentru pompa de combustibil

Teste de presiune pentru pompa de combustibil

Teste de presiune pentru pompa de combustibil

Testul de presiune statică a combustibilului

Cu contactul pus, motorul oprit (sau cu pompa de carburant alimentată), presiunea combustibilului ar trebui să apară rapid și să rămână stabilă la o valoare fixă.Comparați citirea presiunii cu specificațiile. Dacă nu ați citit presiunea, verificați tensiunea la pompă. Dacă există o tensiune dar pompa nu funcționează, ați găsit problema: o pompă de combustibil stricata.
Dacă obțineți o citire a presiunii, dar citirea este mai mică decât în mod normal, cauza poate fi o pompă slabă, o blocare a conductei de combustibil, a filtrului sau a ștuțului de intrare al rezervorului sau a unui regulator de presiune defectuos. De asemenea, tensiunea joasă la pompă poate împiedica rotirea suficient de rapidă pentru a genera o presiune normală. Verificați tensiunea la pompă. Dacă este OK, verificați filtrul de combustibil și liniile pentru obstacole și funcționarea regulatorului de presiune a combustibilului înainte de a condamna pompa.

Testul rezidual de presiune a combustibilului

Când pompa este oprită sau se oprește, sistemul trebuie să mențină presiunea reziduală timp de câteva minute (consultați specificațiile pentru a vedea cât de multă presiune este permisă într-o anumită perioadă de timp). Dacă presiunea scade rapid, autovehiculul poate avea o conductă de combustibil crăpată, o supapă de verificare a pompei de combustibil, un regulator de presiune al combustibilului are scurgeri sau unul sau mai multe injectoare de combustibil au scurgeri. Presiunea scăzută a combustibilului rezidual poate provoca pornirea greoaie și blocarea vaporilor în timpul temperaturilor ridicate.

Testul de presiune a carburantului

Cu motorul În timpul funcționării la ralanti, comparați citirea ecartamentului cu specificațiile. Presiunea de carburant trebuie să se încadreze în limitele acceptabile date de producătorul vehiculului. Dacă este scăzută, problema poate fi o pompă slabă, o pompă de joasă tensiune la pompă, un filtru de carburant înfundat, un senzor de combustibil sau de admisie în interiorul rezervorului de combustibil, un regulator stricat de presiune a combustibilului sau rezervor de combustibil aproape gol.

Presiunea capului mort

Aceasta verifică presiunea maximă de ieșire a pompei de combustibil. Cu linia de retur închisă, pompa trebuie să producă de două ori presiunea de funcționare normală la mersul în gol. Dacă presiunea nu se ridică cu linia de retur blocată, este posibil ca pompa să nu poată furniza suficient combustibil la viteze mai mari ale motorului. Printre posibilele cauze se numără o pompă uzată, o pompă de joasă tensiune, un filtru de combustibil sau un senzor de admisie în rezervor, o conductă de combustibil obstrucționată sau un rezervor de combustibil aproape gol.

Testul volumului de combustibil

O pompă de combustibil care oferă o presiune normală poate provoca încă probleme de manevrabilitate dacă nu poate furniza un volum suficient de carburant pentru a satisface nevoile motorului. Prin urmare, testul volumului de combustibil poate fi cel mai bun mod de a evalua starea pompei.
Un test de volum al combustibilului măsoară volumul de combustibil livrat într-un interval specificat.Această încercare se poate realiza prin conectarea unui indicator al debitului de combustibil în conducta de alimentare cu combustibil sau prin deconectarea liniei de retur a combustibilului de la regulatorul de presiune a combustibilului și conectarea unui furtun de la regulator la un container mare.
Atenție: Asigurați-vă că în timpul efectuării acestui test nu există scântei deschise sau flăcări în apropiere!
Cu motorul oprit, energizați pompa și măsurați volumul de combustibil livrat în intervalul de timp specificat. De regulă, o pompă bună ar trebui să livreze aproximativ 3/4 până la 1 litru de combustibil în 30 de secunde.

Cauzele unui volum scăzut de livrare a combustibilului

Includ o pompă de combustibil uzată, un filtru de combustibil sau un ștuț de admisie în rezervor, o conductă de combustibil obstrucționată sau un rezervor aproape gol. Nu uitați că tensiunea joasă la pompă poate, de asemenea, împiedica funcționarea suficient de rapidă pentru a genera un debit adecvat al combustibilului. Tensiunea de alimentare a pompei trebuie să se încadreze în jumătate de volți de tensiune normală a sistemului. Dacă este scăzută, verificați conectorii de cabluri, releul și masa.

Teste de reglare a presiunii din pompa de combustibil

Această încercare verifică funcționarea regulatorului de presiune a combustibilului pentru a se asigura că schimbă presiunea din conductă ca urmare a modificărilor în vidul motorului. Acest lucru este necesar pentru a menține presiunea de lucru adecvată în spatele injectoarelor și pentru a compensa modificările în sarcina motorului.
Cu motorul în funcțiune, deconectați furtunul de vid de la regulatorul de presiune. De regulă, presiunea sistemului de alimentare cu combustibil ar trebui să crească de la 8 la 10 psi cu linia deconectată. Nici o schimbare nu ar indica un regulator de presiune defect sau o linie de vacuum neetanșă sau conectată.
De asemenea, atunci când furtunul de vid este deconectat de la regulator, verificați interiorul furtunului pentru orice umiditate care ar indica faptul că carburantul este aspirat în furtun. Nimic nu ar trebui să fie. Dacă interiorul furtunului este umed, înseamnă că diafragma din interiorul regulatorului este neetanșata. Acest lucru va duce la o scădere a presiunii carburantului și va permite alimentarea carburantului în galeria de admisie care afectează amestecul de aer / combustibil. Dacă diafragma scade, înlocuiți regulatorul.

Testarea picăturilor de presiune a combustibilului

Acest test măsoară scăderea presiunii combustibilului din sistemul static atunci când fiecare injector este alimentat. Cantitatea de cădere de presiune pentru fiecare injector este apoi comparată pentru a vedea dacă injectoarele sunt murdare și trebuie să fie curățate sau înlocuite. Acest test necesită un instrument „injector pulsar” pentru a energiza injectorii.
Pentru a efectua acest test, puneti contactul sau alimentați pompa de combustibil timp de câteva secunde pentru a genera o presiune statică în sistemul de alimentare cu combustibil. Apoi luați contactul, impingeți un injector pentru timpul specificat și notați căderea de presiune pentru acel injector. Rotiți cheia din nou pentru a reconstrui presiunea statică și repetați testul pentru fiecare dintre injectorii rămași.

Un injector care este pulsat de 100 de ori

Timp de cinci milisecunde ar trebui să producă o scădere de presiune minimă de aproximativ 1 până la 3 psi și nu mai mult de 5 până la 7 psi, în funcție de aplicație.
Diferența de scădere a presiunii între toate injectoarele ar trebui să fie de 2 psi sau mai puțin.Dacă vedeți o diferență mai mare de 3 psi între citirile cele mai înalte și cea mai joasă, injectorii sunt murdari și trebuie curățați sau înlocuiți.
Dacă nu apare o scădere a presiunii atunci când un injector este alimentat, injectorul este înfundat sau defect și trebuie înlocuit. Dacă acul pentru măsurarea presiunii scade, injectorul se lipeste.

După curățare

repetați testul pentru a vedea dacă curățarea a avut effect. Toate injectoarele ar trebui să prezinte aproximativ aceeași scădere de presiune (mai mică de 2 psi diferență) și nu mai mult de 7 psi picătură la 100 de impulsuri timp de 5 milisecunde.Dacă nu există nici o schimbare în cresterea sau scăderea depășește aceste limite, injectorul /ele trebuie înlocuit /e.

Verificările testerului de scanare a sistemului de combustibil

Dacă aveți un instrument de scanare care poate afișa datele sistemului OBD, căutați un PID de presiune a combustibilului. Comparați citirea presiunii combustibilului cu specificațiile pentru a vedea dacă este în raza de acțiune sau nu. De asemenea, puteți compara citirea presiunii testerului de scanare cu citirea efectivă a vehiculului cu un ecartament pentru a vedea dacă acestea sunt aceleași. În cazul în care ecartamentul citește mai sus, vehiculul poate avea un senzor de presiune scăzută a carburantului. O valoare scăzută a presiunii combustibilului ar confirma o pompă de combustibil slabă, o tensiune joasă la pompa de combustibil sau un regulator de presiune a combustibilului care nu permite sistemului să dezvolte și să mențină presiunea normală a combustibilului.
Puteți, de asemenea, să vă uitați la valorile de lungime a combustibilului (LTDT) și la dimensiunile de scurtcircuitare a combustibilului (STFT) pentru a vedea dacă motorul este în stare săracă. Un interval normal este, de obicei, plus sau minus 8 sau mai mic.O valoare STFT mai mare de 8 sau o valoare LTFT mai mare de 10 vă va spune că motorul este în stare săracă, probabil din cauza presiunii scăzute a carburantului sau a unei pompe de combustibil slabe. Nu uitați că citirile slabe pot fi cauzate de scurgerile de vid și de alte condiții.
Pompele de combustibil pot fi, de asemenea, testate cu un instrument de scanare la nivel profesional care are capabilități bidirecționale. În meniul de diagnosticare a instrumentului de scanare, este posibil să existe o opțiune pentru a efectua un test auto-test al pompei de combustibil. Testul vă permite să alimentați pompa pentru a vedea dacă funcționează și pentru a testa funcționarea unei pompe cu modulație pulsată cu viteză variabilă.
De asemenea, puteți utiliza orice instrument de scanare sau cititor de coduri pentru a trage codurile de eroare legate de combustibil din PCM.

Sistemul de încercări pentru sistemul de alimentare cu combustibil

Prin conectarea unei sonde Low Amps la firul de alimentare cu tensiune al pompei de combustibil, puteți vizualiza forma de undă curentă a pompei pe un osciloscop de stocare digitală (DSO). Modulul de aplicare va dezvălui uzura internă a periilor și a comutatorului care ar putea să nu apară într-un test tradițional de presiune sau volum.
Observarea formei de undă va arăta dacă motorul pompei este normală pentru aplicație sau este ridicată sau scăzută și dacă pompa funcționează la viteză normală sau funcționează lent. Probleme precum un loc rău pe un comutator sau un scurt sau deschis în armătură, de asemenea, vor fi evidente în forma de undă.
O formă de undă „bună” a pompei de combustibil electric se va deplasa înainte și înapoi cu o consistență relativă și o variație minimă între înălțimile și cele mai joase. O formă de undă „proastă” va arăta picături mari sau neregulate în model, cu diferențe mari între înălțimi și minime.

Puteti citi si:

Motorul nu porneste – Pompa combustibil si alte cauze

Trebuie citit

Audi A6 C5 Allroad Dimensiuni anvelope si jante

0
Model: Audi A6 C5 Allroad 2000 - 2005Motorizare: 2.5 TDI, 2,7, 4.2Alezajul central:57.1 mmDistanta intre prezoane:5x112Tip prindere:PrezonDimensiune filet:M14 x 1.5Cuplu strangere:120 NmAnvelopaJanta215/65 R166.5jx16 ET16225/55...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.