Motorul nu porneste - Pompa combustibil si alte cauze

Motorul nu porneste – Pompa combustibil si alte cauze

Motorul nu porneste – Pompa combustibil si alte cauze

Cauzele posibile a unei porniri fără combustibil includ:
1. O pompă de combustibil moartă (ar putea fi pompa, siguranța pompei, releului pompei sau o defecțiune în circuitul de conectare al pompei).

2. Un filtru de combustibil deconectat.

3. Presiune scăzută a carburantului (pompa slabă, conducta de combustibil limitată, joasă tensiune la pompă sau un regulator de presiune a carburantului defect).

 

Dacă pompa funcționează și generează o presiune normală asupra motorului, dar motorul încă nu pornește, problema poate fi:

1. Nu există tensiune la injectorii de carburant (siguranța injectorului arsa sau releul necorespunzător)

2. Nu există niciun semnal de impuls al injectorilor din PCM (nu este introdusă senzorul de manivelă sau senzor de came la PCM sau un circuit de conducător rupt în PCM sau o problemă a cablajului)

3. Un injector de combustibil in scurtcircuit (frânează tensiunea de la celelalte injectoare, astfel încât nici unul nu va funcționa)

Verificările pompei de combustibil

Unul dintre primele lucruri de verificat este pompa de combustibil. Pompa funcționează atunci când motorul este în mișcare? Pompa ar trebui să facă un zgomot mic. Nici un zgomot ne va spune că pompa nu se rotește.

La majoritatea vehiculelor, pompa este alimentată de PCM printr-un releu. Când cheia de contact este actionata la prima treapta, PCM energizează releul pompei de carburant timp de câteva secunde, astfel încât pompa va funcționa pentru a genera presiune.Apoi PCM oprește releul pompei de combustibil (care oprește pompa) dacă nu primește un semnal de rpm din motor, indicând că motorul a pornit după pornire circuitul pompei poate fi conectat, de asemenea, printr-un întrerupător de presiune a uleiului și / sau un întrerupător de siguranță inerțial care inchide pompa în caz de accident.

Un releu stricat al pompei de combustibil

Va împiedica funcționarea pompei de combustibil. Localizați releul pompei de combustibil în compartimentul motorului (de obicei se află în centrul de putere). Scoateți releul și scuturați-l. Dacă auziți ceva în interiorul releului, releul este rupt și trebuie înlocuit.
Pentru a testa pompa de carburant, treceți releul pentru a direcționa alimentarea directă către pompa de combustibil. Dacă pompa de combustibil funcționează atunci când releul este bypassed, problema este un releu defect sau o defecțiune în circuitul de cablare care asigură alimentarea releului.Omiterea unui releu poate fi dificilă deoarece trebuie să știți care terminale să săriți. Deci, înainte de a încerca această procedură, trebuie să consultați schema electrică a pompei de combustibil pentru vehiculul dvs. într-un manual sau online.

Instrumentul de bypass al releului pompei de combustibil vă permite să energizați și să testați pompa de combustibil.

Alte probleme electrice care pot afecta pompa care includ tensiunea scăzută în circuitul sursei de alimentare a pompei sau rezistența ridicată la conectarea si / sau împământarea pompei. Fie poate împiedica funcționarea sau rotirea pompei suficient de repede pentru a genera o presiune normală a carburantului.

Măsurarea presiunii pompei de combustibil

Sistemul de alimentare cu combustibil poate necesita o pornire și funcționare a presiunii combustibilului de la 30 până la 80 psi.

NOTĂ

Motoarele cu injecție de combustibil sunt foarte sensibile la presiunea carburantului. Dacă presiunea la rampa de combustibil a motorului este chiar și cu câteva miligrame mai puțină decât specificațiile, motorul nu poate porni sau funcționa bine sau se pot întâmpina probleme de ezitare sau oprire.

Specificațiile presiunii variază în funcție de tipul de sistem de injecție a combustibilului de pe motor, precum și de performanțele, economia de combustibil și cerințele de emisie pentru acel vehicul model specific anului. Fiecare aplicație este diferită, deci, căutați întotdeauna specificațiile de presiune atunci când remediați problemele de performanță legate de combustibil.

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Când există prea multă presiune de combustibil, motorul este bogat. Aceasta determină o creștere a consumului de combustibil și a emisiilor de monoxid de carbon (CO). Un motor care funcționează cu adevărat bogat poate avea și o bujie uda, inutilă și, eventual, chiar stricata.
Când presiunea combustibilului nu este suficientă, este posibil ca motorul să nu pornească. Sau, dacă se întâmplă, poate să nu mai funcționeze prea mult și să nu funcționeze prea bine. Presiunea scăzută a combustibilului creează o stare de combustibil slabă, care poate provoca incapacitate slabă, ezitare, greutăți necorespunzătoare, și întreruperea accelerației.

Pentru a verifica presiunea combustibilului:

Aveți nevoie de un echipament și de un loc pentru al atașa. Există o serie de verificări diferite care pot fi efectuate, inclusiv presiunea statică sau de repaus (cheie, motor oprit), presiunea reziduală a carburantului, presiunea de funcționare, presiunea maximă sau “capul mort” și volumul de combustibil livrat. De asemenea, trebuie testat regulatorul de presiune al combustibilului și o încercare de scădere a presiunii combustibilului pentru a verifica dacă există injectori de combustibil murdari sau infundati.

Diferiții producători de vehicule recomandă diferite proceduri de testare.

În multe sisteme europene EFI, producătorii de echipamente originale recomandă utilizarea unui test de presiune statică cu motorul și contactul oprit. Aceasta se face prin ocolirea releului pompei de combustibil și alimentarea directă a pompei. Majoritatea producătorilor auto și asiatici, pe de altă parte, furnizează o piesă de testare pe linia combustibilului, astfel încât presiunea să poată fi verificată cu motorul în funcțiune.
Dacă lucrați la un vehicul care nu are o armătură de testare la presiune, va trebui să puneți un manometru în linia de combustibil chiar în fața liniei de alimentare a injectorului.

Atenție

Înainte de a cupla manometrul, eliberați toată presiunea din sistemul de alimentare cu combustibil.

Ce trebuie să faceți dacă pompa de combustibil este bună, dar motorul încă nu pornește

Dacă pompa de combustibil funcționează și dacă presează normal motorul și motorul are scânteie și compresie, dar nu pornește, injectorul de carburant probabil nu se deschide. PCM utilizează semnalul de declanșare din senzorul de poziție a arborelui cotit și / sau senzorul de poziție a arborelui cu came pentru a impulsiona injectorii. Injectoarele trebuie să primească tensiunea bateriei atunci când cheia este pornită, iar circuitul driverului PCM furnizează conexiunea la masă pentru a energiza injectorii.

 

Verificarea tensiunii injectoarelor

Prima verificare ar fi verificarea tensiunii la injectoare atunci când contactul este pus. Fără tensiune?Problema ar putea fi o siguranță fuzibilă a circuitului injectorului, un releu de putere pentru injectorul defect sau o defecțiune a cablajului la injectoare. Siguranța și releul injectorului se află, de obicei, în cutia releului sau în centrul de distribuție a energiei din compartimentul motorului.
Dacă siguranța este în regulă, încercați să schimbați releul cu altul pentru a vedea dacă se produce tensiune la injector, astfel încât motorul să pornească. Nicio schimbare? Apoi, PCM poate să nu pulseze injectorii sau poate exista un injector scurtcircuit care distruge puterea de la circuit, împiedicând deschiderea celorlalte injectoare.

SFAT

Încercați să scoateți injectoarele unul câte unul și să rotiți motorul pentru a vedea dacă acesta va porni. Dacă motorul pornește când un injector particular a fost deconectat, acesta este injectorul scurt care trebuie înlocuit.

De asemenea, puteți măsura rezistența fiecărui injector cu un ohmmetru. Deconectați injectorul și măsurați rezistența dintre cele două borne. Dacă rezistența se află în afara specificațiilor (ridicate sau scăzute), înlocuiți injectorul.

Tehnicienii profesioniști folosesc un instrument numit lumină NOID pentru a verifica impulsurile injectorului. Instrumentul detectează semnale digitale într-un circuit și luminează o lumină LED. Nu apare nici o clipire din circuitul injectorului atunci când motorul motorului vă va spune că PCM nu pulsează injectorii. Cu toate acestea, la noile sisteme de injecție directă pe benzină (GDI), o lumină NOID nu este de ajutor.

Dacă injectorii par să funcționeze, dar motorul încă nu pornește, motorul poate fi inundat cu prea mult combustibil (scoateți o bujie pentru a vedea dacă este udă). Lăsați motorul să stea pe o perioadă lungă de timp, apoi încercați din nou sau mențineți pedala de accelerație până când porniți pentru a pune PCM în modul “Clear Flood” la pornirea motorului.

NOTĂ

Problemele dificile de pornire sunt uneori rezultatul unei tehnici de pornire necorespunzătoare din partea conducătorului auto. Pe un motor injectat cu combustibil, NU împingeți sau nu pompați pedala de acceleratie atunci când încercați să porniți motorul. Acest lucru pune motorul în modul Clear Flood, care va întrerupe temporar combustibilul motorului, ceea ce va face mai dificilă începerea. Doar rotiți motorul fără să atingeți pedala de acceleratie.

 

Puteti citi si:

Diagnosticarea pompei de combustibil

Teste de presiune pentru pompa de combustibil

 

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus