7 sfaturi simple de îngrijire a mașinii pe timp de iarnă

7 sfaturi simple de îngrijire a mașinii pe timp de iarnă

7 sfaturi simple de îngrijire a mașinii pe timp de iarnă

Iarna este chiar la colț. Pentru mulți șoferi, asta înseamnă, de asemenea, că provocările legate de ingrijire mașinilor sunt chiar la colț, precum si străzile sărate, drumurile înghețate, temperaturile de îngheț și zăpada. Cum vă puteți asigura că mașina dumneavoastră este îngrijită în timpul lunilor dificile de iarnă? Am enumerat opt ​​sfaturi simple de îngrijire a autoturismelor, care vă pot asigura că mașina rămâne în formă excelentă toată iarna.

 

Baterie

Este adesea mai dificil pentru o baterie să funcționeze în condiții de temperatură scăzută decât este pentru ca o baterie să funcționeze cu vreme caldă. Ca urmare, o baterie care este foarte slabă în timpul verii se poate transforma într-o baterie descărcată în timpul iernii. Sfatul nostru este să efectuați un test de volt pe bateria înainte de începerea iernii pentru a vă asigura că este încă în stare bună de funcționare. În caz contrar, cumpărați o baterie nouă cât mai curând posibil, astfel încât să nu vă faceți griji că sunteți blocat sau lăsat într-o parcare cu o mașină care nu va porni.

Lumini

Un pericol major cu condusul pe timp de iarnă este faptul că soarele apune mai devreme în timpul zilei, ceea ce înseamnă că este mai puțină lumină naturală. Ca rezultat, veți dori să faceți tot posibilul pentru a vă asigura că toate luminile vehiculului dvs. sunt în formă excelentă, oferind cea mai strălucitoare iluminare posibilă.

Dacă un bec este nefunctional, remediați-l înainte de începerea iernii și, dacă există zăpadă care acoperă orice lumină exterioară, asigurați-vă că o îndepărtați înainte de a porni să la drum. În cazul în care farurile sunt în ceață sau galbene, luați în considerare înlocuirea lor sau căutați un kit ușor de restaurare.

Lichid de răcire ( Antigel )

Agentul de răcire, cunoscut și ca antigel, este extrem de important pentru mașina dvs; deoarece menține motorul la temperaturi scăzute pentru a nu ingheta. Înainte de a vă deplasa în timpul iernii, asigurați-vă că autovehiculul nu are lichidul de răcire scăzut și că nu există scurgeri, care ar putea duce la scurgerea lichidului de răcire.

Multi mecanici recomandă șoferilor să utilizeze un amestec de 50/50 de antigel și apă în radiatoarele lor, ceea ce duce de obicei la un punct de îngheț mai mic.

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Combustibil și lichid de parbriz

S-ar putea să te întrebi ce ar avea combustibilul și lichidul de parbriz ar putea avea în comun. Răspunsul este că acestea sunt două elemente de automobile pe care ar trebui să încercați să le țineți pe pline în timpul iernii.

Ar trebui să încercați să vă păstrați rezervorul de combustibi plin din mai multe motive, cum ar fi faptul că un rezervor plin poate împiedica înghețarea apei acumulate în interiorul pompei de combustibil și vă poate ajuta să rămâneți cald, permițând motorului să rămână în funcțiune în cazul în care rămâneți blocat.

Între timp, un rezervor complet de spălare a parbrizului este extrem de important, deoarece resturile rutiere murdare de la o furtună de zăpadă pot uneori necesita spălare constantă a parbrizului pentru a vedea unde mergeți.

Anvelope

Transmisia cu tracțiune integrală este inspirată de încredere atunci când accelerați, dar nu vă ajută la frânare și răsturnare. Anvelopele de iarnă sunt o necesitate în zonele în care temperatura scade cu regularitate sub 0 de grade, anvelopele de iarnă sunt mai capabile să rămână flexibile la temperaturi scăzute. Aceasta înseamnă că ele pot oferi o tracțiune îmbunătățită atunci când încercați să opriți, chiar dacă nu există zăpadă pe pământ.

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Presiunea cauciucului

Este incredibil de important să urmăriți presiunea în anvelope, deoarece temperaturile devin mai reci. Acest lucru se datorează faptului că presiunea în anvelope poate scădea împreună cu temperatura aerului, pierzând până la un 0.07 bari pe inch pătrat, cu fiecare scădere a temperaturii aerului la -10 grade.

Conducerea cu presiune scăzută a pneurilor poate conduce la uzură anvelopă prematură sau la o eventuală separare a benzii de rulare, ceea ce ar putea duce la un accident major. De asemenea, mașina dvs. se mulează mai puțin previzibil cu anvelopele subumflate. Dacă verificați presiunea în anvelope și aflați că una sau mai multe din anvelopele dumneavoastră sunt scăzute, umflati la o pompă de aer a stației de benzinarie și nu uitați să lăsați puțin aer ca temperaturile or sa urce din nou în primăvară.

Dezghețarea și controlul climatizării

Înainte ca iarna să ajungă în plină desfășurare, asigurați-vă că verificați sistemul de dezghețare a geamurilor autovehiculului și sistemul de control al climatizării pentru a vă asigura că ambele funcționează în continuare în mod corespunzător. Scopul lor este evident:

Sistemul de control al climatizării vă va ajuta să vă mențineți cald în timpul iernii (și vă poate ajuta să vă păstrați ferestrele sa nu se abureasca), în timp ce sistemul de dezghețare vă va ține parbrizul clar si sa nu inghete. Ambele elemente sunt esențiale pentru menținerea confortului și a siguranței pe parcursul iernii.

 

NOTA: Daca masina este pregatita pentru iarna; dvs. sunteti pregatit? Cititi 9 Sfaturi excelente pentru a conduce iarna 

pentru un condus mai sigur si evitarea accidentelor ne dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus