AcasăDiagnosticareMotorPierderi de ulei și alte diagnosticări privind scurgerile unei mașini

Pierderi de ulei și alte diagnosticări privind scurgerile unei mașini

Pierderi de ulei și alte diagnosticări

Când mașina dvs. este nouă și acoperită de garanție, nu acordați prea multă atenție problemelor mici care se strecoară. S-ar putea să observați un miros amuzant sau o picătură ciudată de culori pe calea de acces. Dar data viitoare când vei merge la schimbarea uleiului, o să o repare, nu-i așa? Acești primii câțiva ani de proprietate a mașinii sunt minunați – toate reparațiile sunt acoperite de garanția fabricii!

După expirarea garanției, problemele apar mult mai mari. Problemele care ar fi fost acoperite de producătorul mașinii în garanție sunt acum problema dvs. Uneori aceasta înseamnă să lăsăm reparațiile până se agravează sau să le ignorăm pe termen nelimitat!
Dacă asta e abordarea ta, se va întoarce să te bântuie. Minor scurgerile se transformă în reparații majore . Problemele inconsecvente au consecințe majore. Și pentru unele dintre aceste scurgeri, ar fi mai bine să scapi de mașina ta decât să rezolvi reparațiile.

Scurgeri de ulei

Departe și departe, cea mai mare plângere din partea proprietarilor de mașini este aceea că un automobil scurgeri de ulei. Aceste preocupări variază de la defecte extrem de simple, cum ar fi un filtru de ulei de motor scurs la o reparație majoră a motorului. Există, de asemenea, o varietate de probleme între uleiul care curge dintr-o mașină. Deoarece este un simptom comun al multor probleme diferite, va trebui să vă diagnosticați mașina, verificând cele mai evidente. Luând o privire sub masina ta este primul pas și vezi dacă se vede ceva evident.
Multe scurgeri de ulei vor fi reparații minore și rapide. Cu toate acestea, scurgeri majore de ulei poate fi un simptom al problemelor motorului, cum ar fi un bloc de motor crăpat. Aceste tipuri de reparații pot fi mai scumpe decât mașina dvs.

Ce cauzează o scurgere de ulei?

Cauzele obișnuite sunt deteriorarea garniturilor de etanșare a motorului, deteriorarea / scurgerile uleiului, deteriorarea etanșărilor de ulei sau deteriorarea conexiunilor. Puteți verifica aceste lucruri prin căutarea sub autovehicul și verificarea vizibilă a garniturilor de etanșare a uleiului și a dopului de evacuare al panoului de ulei. Este, de asemenea, o idee bună să vă asigurați că filtrul dvs. de ulei nu este slăbit sau dezordonat după mulți km pe șosea. Un ultim lucru este să vă asigurați că sigiliul capacului timerului și garniturile pentru capacul supapei sunt în stare de funcționare și, dacă se întâmplă ceva, trebuie să treceți la reparația scurgerilor de ulei de motor.

Remedierea scurgerilor de ulei

Majoritatea scurgerilor de ulei de motor sunt minore. Componentele cum ar fi furtunurile de răcire a uleiului de motor, garniturile pentru panoul de ulei, garniturile de etanșare ale supapelor și chiar etanșările de ulei ale arborelui cotit din față reprezintă o reparație destul de redusă. În doar câteva ore, sigiliul, furtunul sau piesa defectă poate fi înlocuită cu una nouă și sunteți în afaceri. Cu toate acestea, dacă scurgerea este cauzată de ceva mai grav ca un bloc de motor crăpat, este posibil să trebuiască să faceți mai multe reparații în profunzime.

Pierderi de ulei de motor – bloc de motor crăpat?

Sunt scurgerile mari care vă pot pune la îndoială viabilitatea reparației. O garnitură de cap cilindru sau o garnitură de etanșare principală a motorului sunt reparații lungi și costisitoare, care se agravează doar în timp. Și aceste scurgeri majore pot provoca și alte probleme majore, inclusiv înlocuirea ambreiajului și contaminarea sistemului de răcire.
O altă reparație costisitoare, care este adesea observată pentru prima dată când sunt scurgeri de ulei din motor este un bloc de motor crăpat. Va trebui să vă gândiți serios dacă această reparație va merita, deoarece prețul de reparație sau de înlocuire a motorului va reprezenta adesea o parte semnificativă din valoarea mașinii dvs.

Costul reparatiilor scurgerilor de ulei

Un cost de reparare a scurgerilor de ulei de motor poate întinde cu ușurință echilibrul cărții dvs. de credit. Reparațiile minore ar putea fi de la 50 până la 200 Euro, în timp ce problemele mai scumpe, cum ar fi înlocuirea garniturii capului cilindrului, pot varia în jur de 500 Euro, în funcție de modelul și modelul dvs. Stânga pe cont propriu, o scurgere simplă a uleiului de motor se poate transforma chiar într-un motor foarte avariat sau blocat.

Scurgeri uleiului de transmisie

Ca și motorul, transmisia ta are potențialul de a te jefui din buzunar. Primul avertisment al unei reparații iminente a scurgerilor de transmisie este când vedeți picături roșii pe pământ. Se pare că a fost topit un tort cu aromă de cireșe.
Lichidul dvs. de transmisie are trei scopuri: răcește componentele metalice în mișcare ale motorului, lubretează componentele în mișcare și este fluidul hidraulic care controlează funcțiile transmisiei. Scurgerile de lichid de transmisie sunt unul dintre simptomele pe care transmiterea dvs. ar putea să le lipsească sau să se rănească . Un lichid de transmisie a autovehiculului va avea în cele din urmă lichid scăzut. Rezultatul este lipsa de lubrifiere, controlul hidraulic slab și supraîncălzirea în interiorul transmisiei.

Semnele de defecțiune la transmisie

Defecțiunile se pot întâmpla în mai multe forme:

  • Transmisia dvs. poate aluneca atunci când conduceți din cauza pierderii presiunii hidraulice.
  • Este posibil ca transmisia dvs. să nu se angajeze deloc, lăsându-vă pustiită și plecând nicăieri.
  • S-ar putea întâmpla o insuficiență catastrofică cu o gaură care sa creat în carcasa transmisiei.

Repararea scurgerilor la transmisie

În mod inevitabil, scurgerile minore de transmisie vor provoca probleme atunci când sunt lăsate nesupravegheate. Dacă observați simptomele înainte de a găsi scurgerea, este deja prea târziu. Veți avea nevoie de reparații de transmisie sau de înlocuire , adesea poate costa intre 100 si 1000 Euro sau chear mai mult, depinde de mașina dvs.

 

Aerul conditionat suflă aer cald

Sistemul HVAC al autovehiculului vă menține cald când este rece afară și rece atunci când este foarte cald afară. Când autovehiculul dvs. scapă freon, nu vă mai păstrează rece. Presiunea din interiorul sistemului AC nu este capabilă să circule compresorul, iar agentul frigorific din liniile AC se disipează în mediul înconjurător.

Rezolvații pentru autovehicule

Când mașina ta scurgeri de apă, cea mai mare problemă nu este scurgerea în sine. Este de obicei doar un furtun de aer condiționat crăpat sau un sigiliu care a cedat. Cea mai mare problemă este că compresorul este înfometat de lubrifiere și poate bloca. Când se întâmplă acest lucru, ați trecut de la câțiva euro la câteva sute.

Răcirea lichidului de răcire într-o mașină

Ați auzit despre pompele de apă, radiatoarele, miezurile încălzitorului și garniturile de cap. Toate acestea fac parte din sistemul dvs. de răcire într-un fel fiecare joacă un rol în prevenirea eșecurilor motorului. Mai presus de toate, este un sistem cu buclă, așa că, dacă există o încălcare, mașina dvs. scapă de lichidul de răcire și aerul intră. E o veste proastă.

Repararea scurgerilor lichidului de răcire

Dacă aveți o mașină care îi curge lichidul de răcire, trebuie să rezolvati problema cât mai repede posibil. În acest fel, puteți opri toate problemele majore care rezultă. Din păcate, dacă nu vedeți scurgerea din timp, poate fi prea târziu când apare simptomele. De obicei, veți vedea in bord ceasul care indica temperatura lichidului de racire cum se va ridica peste 90 – 95 de grade. Asta înseamnă că motorul se supraîncălzește. Și dintr-o dată, înlocuiți garnitura chiuloasei sau întregul motor și a se rezolva de scurgerea sistemului de răcire.
Dacă mașina a ramas fără antigel  de ceva timp, vătămarea este probabil deja făcută. Corectarea problemelor va implica zile de nefuncționare, ore de muncă și mulți bani până la momentul în care vorbește și se va face. Așadar, aveți grijă de scurgerile de lichid de răcire și reparați-vă imediat pentru a evita acest lucru.

Scurgeri de apa in interiorul mașinii

Nu auziți prea multe despre scurgeri de apă în comparație cu celelalte scurgeri ale sistemului mecanic. Doar pentru că nu este atât de comun, nu înseamnă că nu este la fel de scump să fie reparată. Multe scurgeri de apă provin ca urmare a unor reparații necorespunzătoare a corpului, cum ar fi prinderile de corp care nu au fost finalizate în mod corespunzător sau o trapa care nu se așază pe deplin.
Când intra apă în interiorul autovehicului, poate provoca daune dincolo de reparații. Plafonul poate fi saturat și poate cădea, scaunele și covorul pot dezvolta mucegai și mucegai, iar sistemele electrice pot intra in scurt. Mașina se transformă într-o mizerie urâtă cu funcții care nu mai funcționează.
Dacă găsiți că în mașina dvs. intra apă, găsirea sursei de scurgere poate fi la fel de dificilă ca și reparația.

Trebuie citit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.