Ce inseamna hidroblocarea motorului?
Obținerea apei în motor nu este niciodată bună. Acest lucru se întâmplă atunci când apare hidromotorizarea în motorul cu combustie internă. Costul de reparare poate fi foarte mare, sau minim, în funcție de mai mulți factori. Dacă costurile dvs. de reparații sunt mai mari decât valorează mașina puteți vinde mașina. În caz contrar, citiți mai departe pentru a afla mai multe.
Vi sa spus că conducerea prin bălți este o idee rea. În teorie, înțelegeți că multe dintre sistemele unei mașini nu funcționează bine atunci când apa este introdusă în ecuație. Mașina dvs. este susceptibilă la:
- Coroziunea prematură
- Scurt electric
- Fluide contaminate
- Apa care intră în motor
Dar, când situația se prezintă, este posibil să nu luați întotdeauna în considerare ramificațiile. Vedeți apă într-un pasaj, dar nu-ți dai seama că e adânc. Tecând prin bălții puteți lasa apa sa ajunga sub capota cu usurință si poate creea defectiuni majore autovehicului dvs.
Semnele imediate ale unui motor hidroblocat
Ce se întâmplă în continuare este de rău, sunetul motorului hidroblocat: S-ar putea să auziți o ușoară bătaie, atunci când motorul dvs. se oprește. Când încercați să reporniți motorul, nu există nici măcar o șansă ca să pornească. Motorul tău este hidroblocat!!!
Ce este hidroblocarea?
Denumirea tehnică a acestuia este blocarea hidrostatică. Termenul a fost redus la hidroblocare, însă sensul este același. Pur și simplu spus, înseamnă că un fluid împiedică pistoanele să ajungă la partea superioară a cursei lor. Pentru ca un motor să devină hidrolizat, este necesar ca fluidul să intre în unul sau mai mulți cilindri, iar fluidul trebuie să aibă un volum mai mare decât cel permis de camera de combustie atunci când pistonul se află la cea mai mare deplasare în timpul cursei de comprimare. Cu alte cuvinte, motorul dvs. a fost blocat.
În mod normal, pistonul comprimă un amestec de vapori de aer / combustibil în cilindru. Fluidul pur și simplu nu comprimă ca un gaz. Când pistonul atinge lichidul, acesta se oprește brusc. Și când un piston se oprește, toți o fac. Motorul tău se oprește, iar tu ai rămas să treci prin apă pentru a ajunge să oprești în siguranță.
Ce prejudiciu se face într-un motor hidroblocat?
Dacă vă conduceți mașina atunci când apare o hidrologă a apei, gradul de deteriorare depinde, de obicei, de viteza motorului.
- Dacă motorul se află la turații scăzute, cum ar fi o ralanti, atunci când apa intră în buteliile motorului, puteți scăpa fără nici un fel de deteriorare. Adică, în afară de un motor blocat, o remorcare la un service și o reparație imediată a motorului hidroblocat. Dacă nu se iau măsuri rapide, părțile interioare ale motorului pot coroda și groapa, făcându-le complet gunoi.
- În cazul în care motorul dvs. funcționează deasupra unui la relantiu, cum ar fi conducerea pe șosea, o hidroblocare al motorului va avea consecințe directe și extinse. Forța din spatele pistoanelor care se deplasează în sus poate îndoi tija de legătură, sparge arborele cotit, provoca fracturi în pereții cilindrului, etanșează ulei în capul cilindrului și multe altele. În cazul în care motorul funcționează la înclinare completă, o bară de legătură poate rupe și bate chiar prin blocul motorului.
În cazul în care motorul nu funcționează, poate apărea și o hidrologizare. Este cazul mașinilor cu inundații, de exemplu. Fluidul umple cilindrii în timp ce motorul nu funcționează și starterul nu poate roti motorul. Singura daună pe care o veți întâlni probabil în acest scenariu este în cazul în care lichidul nu este îndepărtat rapid și începe coroziunea interioară a motorului.
Cauzele unui motor hidroblocat
În general, cea mai frecventă cauză a motoarelor hidroblocate este introducerea apei în admisia de aer. Mai precis, un sistem de admisie a aerului rece care este scufundat în apă este cauza tipică. Cu toate acestea, aerul poate intra în admisie pe orice motor, indiferent dacă este vorba de a conduce prin apă mai adancă decât admisia.
Inundațiile nu sunt singurele cauze potențiale. Apa motorului, cunoscută sub denumirea de agent de răcire, sau uleiul dintr-o garnitură de etanșare foarte slabă poate umple un cilindru dincolo de capacitatea camerei de combustie. Consecințele sunt practic aceleași, cu excepția faptului că uleiul de motor nu va coroda ca apa.
Într-o mică eșantionare, combustibilul este si el unul dintre lichidele care pot provoca hidroblocarea. Dacă un jet de carburant este blocat sau un injector de carburant este scurs de, mai mult combustibil decât se poate arunca în camera de combustie si decât motorul poate arde. Este mai obișnuit în cazul dieselilor, deoarece pompa de injecție de carburant de înaltă presiune poate trimite cantități imense de combustibil direct în cilindru.
Indiferent de cauză, simptomele rămân aceleași.
Efectele unui motor diesel hidroblocat
Hidrolocarea se poate întâmpla mult mai ușor pe motoare diesel. Motoarele sunt compresiune mai mare, deoarece camerele de combustie trebuie să aibă volum redus. Aceasta înseamnă că o cantitate mai mică de apă este necesară pentru a provoca efectele. Și, pentru că dieselurile sunt cunoscute pentru cuplul lor, potențialul de deteriorare a motorului catastrofal este chiar mai mare decât un motor pe benzină.
Cum rezolvați un motor hidroblocat?
Este relativ ușor ca motoarele de motociclete, dar nu este atât de simplu să le repari, deoarece apa care pătrunde în componentele interne într-un motor cu combustie cauzează daune foarte nevăzute.
- Mai întâi, apa trebuie scoasă din cilindri. Bujiile sunt scoase și motorul este rotit. În cazul motoarelor care au fost hidroblocate la ralanti sau când motorul nu funcționa, este posibil să fie tot ceea ce este necesar pentru a curăța apa obstrucționată, astfel încât nu este necesară scoaterea bujiilor. Zidurile cilindrilor nu vor fi corodate dacă apa este curățată imediat după apariție. Un nou set de bujii, o schimbare a uleiului și mașina ar putea fi din nou în stare de funcționare.
- În cazul în care motorul a fost cu mult peste nivelul de ralanti atunci când apa a intrat în motor, sunteți aproape garantat că ați deteriorat componentele interne. Motorul cu combustie internă trebuie să fie scos, desprins și fiecare parte inspectată pentru deteriorare. Veți găsi, de obicei, tije îndoite, rulmenți marunțiți și chiar pistoane crăpate. Capul cilindrului trebuie testat la presiune, iar blocul motorului este verificat pentru fisuri. Arborele cotit ar trebui de asemenea măsurat pentru a vă asigura că nu este îndoit.
Costurile de reparare a motorului hidroblocat
Adesea, acțiunea corectivă cea mai puțin implicată este înlocuirea motorului pentru ca mașina să pornească normal. Fie că este instalat un motor nou sau folosit, costul de reparație al motorului hidroblocat va fi foarte scump. În mod tipic, vă puteți aștepta la o reparație a motorului cu o sumă de cel putin 1000 de Euro, înlocuirea motorului va costa mai putin decât repararea celui hidroblocat.