AcasăTehnic AutoMotor blocat? Merită să îl repari? Iată ce poți face

Motor blocat? Merită să îl repari? Iată ce poți face

Motor blocat? Merită să îl repari? Iată ce poți face:
În ziua în care vă așteptați cel mai puțin, porniți mașina și auziți brusc un zgomot neobișnuit de zgomotos. Mașina dvs. se oprește și nu pornește. Rezervorul este plin și bateria este relativ nouă. Aflati că motorul este blocat! Ce faci acum?

Simptomele unui motor blocat

Inițial, s-ar părea că motorul dvs. este blocat. Când încercați să vă porniți mașina, motorul dvs. nu se va întoarce deloc. Totuși, aceasta este doar o cauză a unui motor blocat. Este una dintre cele mai frecvente și probabil cele mai scumpe de reparat, dar există și alte condiții.
Deci, ce se întâmplă dacă motorul se blochează? Cum să știți dacă motorul este blocat? Poate fi reparat un motor blocat? Mai important, cum să deblocați un motor blocat? Când motorul se blochează în timpul conducerii, toate aceste întrebări se vor desfășura prin minte. Vom încerca să evidențiem semnele unui motor blocat, iar blocarea motorului cauzează și remediază.
Știați?
Un motor blocat care are nevoie de reparații vă poate costa ușor 1000 Euro sau mai mult pentru al repara! Acest lucru face ca masina ta să fie greu de vândut.
Înainte de a vă arunca banii câștigați din greu în groapa fără fund a reparațiilor motorului, Verificați valoarea vehiculului pentru a vedea dacă reparațiile merită.

Merită să fixăm un motor blocat?

Primul pas este acela de a stabili dacă problemele sunt grave sau nu. Dacă acestea sunt simple și au o fixare rapidă fixată de motor, atunci, prin toate mijloacele, mergeți mai departe și obțineți mașina reparată. Acum, atunci când un vehicul are un motor blocat sau inghetat, costul reparației ar putea depăși valoarea vehiculului. Pentru a evita suprasolicitarea reparațiilor, este important să luați decizia corectă și să vindeți vehiculul pentru cea mai bună ofertă posibilă.

Ce este un motor blocat?

Un motor se prinde din cauza unei defecțiuni mecanice, asociată de obicei cu înfometarea de ulei. Atunci când motorul nu mai funcționează, uleiurile nu circulă așa cum ar trebui, părțile metalice interne se freacă unul de altul, generând cantități enorme de căldură din frecare. Lagărele care sunt menite să permită o mișcare netedă în jurul arborelui cotit și arborelui cu came, uneori suzând literalmente pe alte părți. În consecință, dacă motorul este blocat în timpul conducerii, motorul dvs. va avea o bataie dură, apoi se va opri singur. Motoarele blocate din cauza lipsei de ulei pot varia de la o mică avarie a motorului la daune majore.
Un motor se poate bloca din cauza că nu rulează. În acest caz, este puțin diferit. Inelul pistonului „îngheață” pe pereții cilindrului din cauza la rugină. Acest lucru se întâlnește cel mai frecvent la autovehiculele vechi care urmează să fie restaurate.

Motorul blocat din cauza apei in motor

Hhidromotorizarea apare atunci când apa intră în camera de combustie a motorului. La cursa de combustie, pistonul nu este în măsură să ajungă la partea superioară a cursei, deoarece apa nu se va comprima ca și amestecul de aer-combustibil. Motorul se oprește brusc. Dacă motorul se află la turații reduse, este posibil să scăpați fără deteriorarea critică a motorului. La turații mari, tijele de conectare îndoite și pistoanele blocate sunt aproape garantate.

Motorul blocat cu vapori

Asta e puțin diferit. Blocarea vaporilor nu înseamnă că motorul nu se rotește, dar motorul nu pornește. Blocarea vaporilor este o problemă a sistemului de combustibil, de obicei găsită pe autovehicule mai vechi cu sisteme de combustibil de joasă presiune. Atunci când benzina din conductele de combustibil sau pompa de combustibil se transformă din lichid în gaz, acesta calmează motorul de combustibil și se oprește din funcționare. Când se produce o blocare a vaporilor, motorul va începe să se spargă și să-și piardă puterea.

Ar trebui să-mi repar mașina sau să o vând așa cum este?

 

Ce cauzează un motor blocat?

Pentru o pornire grea sau un  motor blocat, cauzele frecvente includ modificări rare ale uleiului și rularea motorului din ulei. Ar putea fi, de asemenea, o pompă de ulei de motor defectă sau o eroare bruscă în interiorul motorului.
Pentru un motor hidrotocrat , veți ști cauza când se întâmplă. Aceasta se datorează faptului că apa intră în motor prin admisia aerului, probabil datorită unei bălți adânci sau a unor inundații.
Pentru o blocare a vaporilor de motor , este aproape întotdeauna legată de căldura extremă. Ce se întâmplă este combustibilul din liniile dintre pompa de combustibil și motorul să se întoarcă la vaporii de combustibil. Poate fi să stați în trafic în căldură sau să opriți motorul atunci când este fierbinte și temperatura combustibilului se ridică rapid. Pompa de combustibil nu poate mișca vaporii de combustibil.

Ce trebuie să faceți când motorul se blochează

Dacă motorul se blochează atunci când vă aflați pe drum, puneți transmisia în poziția neutră și lăsați-o pe marginea drumului. Dacă se întâmplă atunci când ai deja parcat, nu mergi nicăieri oricum. Încercați să porniți motorul o dată sau de două ori, dar dacă nu pornește, nu continuați să încercați. Ar putea să vă stricați electromotorul sau să provocați și mai multe probleme.

Cum deblochezi un motor blocat

Tratarea unui motor blocat depinde de cauza sa. Puteți afla dacă motorul este blocat prin încercarea de a răsuci arborele cotit cu o bară de întrerupere. În caz contrar, motorul nu este blocat și ar trebui să căutați o altă cauză.

 • Dacă motorul dvs. a fost blocat în timp ce conduceți, nu puteți face nimic în această privință decât o reparație sau înlocuire intensă a motorului.
 • Dacă aveți un motor care a fost blocat de multă vreme, trageți bujiile din toți cilindrii. Umpleți cilindrii cu ulei de motor și lăsați-l să stea pentru câteva zile. Apoi, încercați să rotiți motorul cu o bară de întrerupere. Dacă se mișcă, este posibil să puteți salva motorul. Dacă nu, va trebui să o desfaceți tot motorul.
 • Dacă motorul este hidrotocat, scoateți bujiile imediat și porniți motorul. Apa se va pompa din cilindri, eliberând hidrolacul. Dacă nu există părți deteriorate în interior.
 • Pentru un motor blocat cu vapori, aveți nevoie de combustibil să se răcească până la punctul de condensare. Se poate întâmpla frecvent doar lăsându-l să stea și să se răcească. Sau, dacă aveți nevoie să mergeți imediat, puteți răci pompa și liniile de combustibil împrăștiind apă rece sau gheață pe ele, condensând vaporii înapoi în lichid.

Motorul meu blocat – medii de cost de reparare?

Un motor cu vapori blocat nu are de obicei nici un cost pentru a repara dacă puteți răcori rapid sistemul. Dacă pompa de combustibil a fost supraîncălzităvă puteți aștepta să costă între 200 și 1000 de euro pentru un înlocuitor, depinde de fiecare vehicul in parte.
Un motor hidraulic ar putea fi la fel de mic ca și costul bujiilor noi și schimbarea uleiului. Sau, în cazul în care motorul a fost deteriorat în momentul în care a avut loc reținerea hidraulică, este posibil să trebuiască să înlocuiți motorul la un preț destul de mare.

Se poate reconstrui un motor blocat?

Dacă un motor este blocat din cauza foametei de combustibil, este posibil să reușiți să reconstruiți motorul blocat, dar costurile forței de muncă pot atinge înălțimi epice. Un mecanic va trebui să inspecteze motorul pentru a vă asigura că nu s-au făcut mari daune ireparabile și, mai ales, că o tijă nu a trecut prin blocul motor. Un alt lucru pe care trebuie sa-l supraveghezi este supraincalzirea unui motor dupa ce a fost blocat. Căldura poate răni anumite părți ale motorului pe care nu le veți putea vedea, deci ar putea fi mai costisitoare decât se așteptau inițial. Probabil este mai bine să explorați opțiunile de a vinde mașina cu motorul blocat.

Cheltuieli fixe pentru fixarea motorului

Dacă motorul a fost blocat și are nevoie de o reparație sau înlocuire, ar putea deveni cu ușurință 1000 Euro sau mai mult pentru reparații .

Trebuie citit

Audi A6 C5 Allroad Dimensiuni anvelope si jante

0
Model: Audi A6 C5 Allroad 2000 - 2005Motorizare: 2.5 TDI, 2,7, 4.2Alezajul central:57.1 mmDistanta intre prezoane:5x112Tip prindere:PrezonDimensiune filet:M14 x 1.5Cuplu strangere:120 NmAnvelopaJanta215/65 R166.5jx16 ET16225/55...

6 COMENTARII

 1. Am un 520 d din 2003 si mi sa blocat motorul dupa ce sa spart baia de ulei am reusit sa misc putin motorul dupa 2 saptamani si cineva mi-a zis sa dau pompa de ulei jos si sa incerc sa il invart fara ca ar putea ca pompa sa se fi blocat si sa tina motorul

  • Motorul trebuie desfacut si vazut care este problema, daca a ramas fara ulei sigur sunt piese deteriorate. Din punctul meu de vedere cel mai bine ati iesi daca schimbati intreg motorul! Repararea celui vechi poate fi mult mai dificila si mai costisitoare.

 2. Buna seara, am un opel astra h 1.3 90 cp disel .problema la masina ca mi sa oprit masina in mers , sa aprins masina cu cheia dupa sa stins apoi sau aprins toate becurile in bord si dupa sau stins , si motorul sa stins si el dar fara zgomot. cand dau la cheie se aude un poc?

 3. Bună seara. Am un Ford focus 2,din 2005,motor de 1,6, 109kp. problema la mașină, ca în timpul mersului sa turat la maxim socotind un fum mare. După care la pornire se blochează motorul, deși are ulei. Care ar fi problema?

  • Buna ziua, pot fi mai multe motive, verificati distributia daca este sarita de la punct, daca nu este sarita trebuie o investigatie mai amanuntita, desfacut baia de ulei si vedeti daca este ceva defectat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.