Hidroplanarea: sfaturi de siguranță pentru a vă menține vehiculul sub control

Hidroplanarea: sfaturi de siguranță pentru a vă menține vehiculul sub control

Hidroplanarea: sfaturi de siguranță pentru a vă menține vehiculul sub control

Hidroplanarea (cunoscută și sub denumirea de “acvaplanare”) se întâmplă atunci când anvelopele vehiculului dvs. încep să se deplaseze peste apă, în loc de suprafața drumului. Contrar credințelor celor mai mulți șoferi, hidroplanarea poate apărea chiar și atunci când drumurile sunt doar puțin umede. Indiferent dacă conduceți în ploaie torențială sau pe drumuri care sunt încă puțin umede de la o ploaie care a trecut ore în urmă, hidroplanarea este o posibilitate foarte reală și ceva ce șoferii ar trebui să încerce să evite cu orice preț. Hidroplanarea nu numai că distruge capacitatea conducătoriilor de a-și conduce mașina, ci provoacă și sentimente de neputință, o experiență terifiantă chear și pentru cel mai experimentat șofer.

Evitarea hidroplanării nu este atât de greu dacă știți cum se întâmplă. Există câteva lucruri pe care le puteți păstra în minte în timp ce conduceți în ploaie sau pe drumuri umede, ceea ce va reduce șansele de a vă pierde controlul asupra mașinii. Citiți următoarele sfaturi și le puneți în aplicare data viitoare când conduceți pe o carosabil umed:

 

1. Reduceți viteza

Majoritatea experților în domeniul siguranței automobilelor sunt de acord că hidroplanizarea este cel mai probabil să aibă loc la viteze mai mari de 50 km/h . De îndată ce primele picături ți-au lovit parbrizul, încetini viteza considerabil. Cel mai bine este să conduci cinci până la zece kilometri mai lent decât limita de viteză, chiar mai lentă în condiții de ploi abundente sau în condiții de vânt. Creșterea bruscă a vitezei, cum ar fi cele care trebuie să treacă, vă pune într-un pericol mai mare de hidroplanare. Evitați accelerațiile bruște cu orice preț.

 

2. Alegeți anvelope de înaltă calitate

Acest lucru este deosebit de important pentru șoferii care locuiesc în zone ale țării cu precipitații frecvente. Înlocuiți periodic anvelopele. Conducerea cu cauciucuri uzate sau vechi poate avea un impact negativ asupra drumurilor ude.

 

Puteti achiziționa anvelope la un preț bun și transport gratuit la achiziționarea unui set de 4 anvelope      ( Anvelope AutoHut | Anvelope Oferte )

 

3. Roti echilibrate

Păstrarea anvelopei în tonuri vă va ajuta, de asemenea, să împiedicați autovehiculul dvs. să plutească pe șosea umedă . Este recomandabil ca pneurile autovehiculului să fie echilibrate la fiecare schimbare a uleiului, la fiecare șapte până la zece mii de kilometri.

4. Evitați băltoacele și apa statatoare

Încercați să evitați orice loc pe carosabil pe care îl puteți vedea că a colectat apă. Este nevoie doar de o mică cantitate de apă pentru a provoca hidroplanarea. Dacă puteți vedea de fapt apă statatoare, este foarte probabil că vehiculul dvs. va hidroplan, în timp ce conduceți peste ea.

5. Nu folosiți pilotul automat

Nu utilizați niciodată funcția de pilot automat a autovehiculului în timpul ploii sau în timp ce conduceți pe drumuri umede. Dacă ar trebui să începeți hidroplanizarea în timp ce conduceți cu sistemul de control al vitezei, va dura mai mult timp pentru a dezactiva funcția înainte de a începe să vă regăsiți controlul asupra autovehiculului.

 

Uneori, hidroplanarea are loc indiferent de cât de atent este șoferul. Dacă autovehiculul începe cu hidroplanarea pe o suprafață umedă a drumului, există mai mulți pași pentru a vă relua controlul.

 

Cum recuperați controlul în timpul Hidroplanări?

 

1. Ridicați imediat piciorul de pe pedala de accelerație

Nu folosiți niciodată frânele pentru a răspunde la acvaplanare. Frânarea bruscă pe o carosabilă umedă poate cauza mașinii dvs. să alunece și pierderea de sub control a  mașinii.

2. Deși poate părea contradictoriu, întoarceți ușor volanul în direcția în care mașina dvs. este acvaplanata.

Acest lucru vă va ajuta să reglați anvelopele în direcția în care vă deplasați vehiculul și vă va ajuta să recâștigeți controlul direcției.

3. Așteptați să simțiți reconectarea anvelopei cu suprafața drumului

Va fi evident conducătorului auto atunci când vehiculul a ieșit din situația acvaplanari.

4. După ce ați reușit să vă recuperați controlul pe un drum umed

Este posibil să trebuiască să trageți  pe dreapta și să faceți  pauză câteva momente pentru a vă recupera și pentru a vă liniști de la acest eveniment groaznic.

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la:

  ( AutoHut  | Autoeco )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus