AcasăDiagnosticareMartori bordDiagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

Diagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

Diagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

Coduri care cauzeaza modul limp: 

Cod 16618 / P0234 / 000564, Cod 17965 / P1557 / 005463, Cod 18995 / P2563 / 009571, Cod 18695 / P2263 / 008803, Cod 17964 / P1556 / 005462, Cod 17963 / P1555 / 005461, Cod 17958 / P1550 / 005456, Cod 17567 / P1159 / 004441,  Cod 16683 / P0299 / 000665, Cod 00575, Cod 01262, Cod 16618 / P0234 / 000564, Cod 16619 / P0235 / 000565, Cod 16629 / P0245 / 000581.

Există trei coduri comune pentru modul limp:
Boost Deviation intermitent:
Boost Deviation intermitent înseamnă că cel mai probabil aveți o scurgere de vacum undeva. Verificați toate conductele, dispozitivele de acționare și fitingurile din plastic.
Boost Deviation Boost negativ:
Boost Deviation Negativ înseamnă că aveți un admisa înfundata, un dispozitiv de acționare care prezintă scurgeri, furtune de vacum uzate sau un turbo lipicios.
Boost Positive:
Creșterea deviației Pozitiv înseamnă că aveți un N75 care este nu functioneaza corect/ defect, actuatorul blocat/spart, furtune de vacum uzate sau un turbo lipicios.

Diagnosticarea și fixarea modului limp

Citiți întregul articol înainte de a sări la concluzii.

Aceasta este o prezentare generală a modului de diagnosticare și remediere a modului “limp” din cauza unui overboost turbo. ( Boost Deviation intermitent, Boost Positive )

Modul Limp se întâmplă atunci când accelerați, si treceti de 3000 rpm in viteza a 4-a sau in jurul vitezei 110 km/h, mașina parcă brusc pierde toată puterea. Puterea este restabilită imediat când este reportita masina. Ceea ce sa întâmplat este că computerul a simțit că turbo-ul a creat prea mult impuls, iar calculatorul îl oprește și intră în modul de siguranta.

Există o serie de motive diferite pentru care mașina ar putea supraîncărca… unele fiind foarte simple pentru a verifica și repara și altele mai complexe. Majoritatea suprasolicitărilor sunt create de:

Debitmetru de aer defect sau nefunctional 
Scurgeri în sistemul de vacum
Senzorul N75 defect sau nu functioneaza cum trebuie
Actuator turbo blocat/spart 
Turbocompresorul are vane-urile blocate sau lipicioase

Aceasta problemă poate aparea din cauza intrețineri necorespunzatoare a masini sau mers doar in oras, turații scazute.
Dacă se întâmplă doar ocazional, mergeți pe o șosea mai lunga și încercați să accelerați să reproduceți modul limp. Acest lucru va ajuta mai târziu să vedem dacă problema este rezolvată când încercați din nou cu circumstanțe similare.
Debitmetrul de aer defect sau nefunctional
Este una dintre cele mai ușor de verificat, dar veți obține un CEL (Check Engine Light). Tot ce trebuie să faceți este să deconectați debitmetrul și să faceți un test drive. Dacă puterea este aceeași sau îmbunătățită, înlocuitil.
Scurgeri de vacum
Cele mai multe probleme cu turbina sunt scurgerile simple în furtunasele de vacum. Este greu de văzut pe furtunurile acoperite care este cel cu cauza, de aceea cel mai simplu este sa le inlocuiti pe toate, aveti nevoie cam de 7m de furtun.

ATENTIE:

Verificați grosimea furtunaselor inainte de a cumpara, de obicei sunt 2 tipuri de furtunase, unul mai subtire si unul mai gros, pentru inlocuire cel mai simplu este sa inlocuiti direct furtunul scos pentru a nu gresi traseele fiecaruia din ele, care poate cauza alte probleme.

Nota:

Verificați, de asemenea, linia de vacum mare pe servofrâna, dacă ați întâmpinat orice situație dificilă a pedalei de frână care va fi probabil vinovată. Asigurați-vă că furtunul de la partea inferioară a cutiei de aer este conectat, de asemenea, acest lucru este de obicei trecute cu vederea. Dacă nu ați înlocuit furtunurile și credeți că ați exclus o scurgere, începeți verificarea din nou, deoarece acesta este motivul cel mai frecvent întâlnit pentru cele mai multe situații de supraîncălzire.
Linia de sus a electrovalvei N75, este locul în care se trage vidul neregulat. Reglarea vidului este trasă prin linia mai mare de 5 mm identificată prin “ieșire”. Linia de 5 mm, opusă celorlalte linii, este canalul de aerisire care alimentează linia reglată la presiunea atmosferică.
Chiar dacă electrovalva N75 este bună, dacă nu are un vid solid care ajunge la el nu va trimite vidul în mod corespunzător în portul “out” chiar sub portul vac. De asemenea, este important ca portul de aerisire să fie clar. Este pe aceeași parte a supapei ca și conectorul.

Opțiuni de testare:

1. Deconectați furtunul “vac”. Conectați un aspirant puternic la furtun. Porniți mașina. Ar trebui să obțineți> 25 de vid în vid.
2. Conectați un furtun de vid direct de la conducta de aspirație rigidă a sistemului de frânare la portul “vac” de pe N75. Vei primi un cod EGR, dar turbo-ul tău va funcționa minunat.

Electrovalva N75 defecta

N75 este electrovalva care ajustează paletele de pe turbo. Pe masina ta se va afla pe paravanul de protecție chiar în partea stângă a cutiei de viteze. Are un vârf gri și niște linii de vacuum atașate la acesta. Dacă nu funcționează, atunci veți avea o situație excesivă.
De asemenea, puteți să verificați dacă N75 funcționează și misca actuatorul de pe turbo. Este ceva mai dificil. Scoateți capacul motorului … utilizați o oglindă și o lanternă și supravegheați sau simțiți actuatorul, pe măsură ce o altă persoană pune cheia în contact. Ar trebui să se miște si sa revina.

Tester VAG

Un tester VAG-COMvine foarte util, deoarece puteți cere computerului să circule N75 în timp ce urmăriți actuatorul. Cu motorul în funcțiune, în VAG-COM mergeți la grupul 011. Jos jos în stânga jos a paginii VAG-COM se află “setările de bază”. Faceți clic pe acesta. Veți vedea că N75 este “oprit” și “pornit”. Apoi va puteți uita la tija actuatorului daca se misca.
Dacă nu pare să funcționeze, schimbați solenoidul EGR, N18 (partea identică în partea dreaptă a modelului N75 și cu negrul de sus nu gri) cu N75 și încercați din nou.

Actuator defect sau spart

Dacă acest lucru nu se rezolvă, atunci aveți fie un actuator defect, fie vane blocate în turbo. Dacă puteți pune mâna pe o pompă de vid, atașați-o la dispozitivul de acționare și vedeți dacă se află în vid. Dacă nu achiziționați un nou actuator.
RECOMANDARE: Reconditionati turbina/curatata si cu actuatorul inlocuit intr-un centru specializat, actuatorul trebuie reglat pe turbina in funcțiune ceea ce poate fi foarte dificil.

Lipirea vanelor turbinei

Actuatorul actioneaza vanele turbinei, iar daca ele sunt lipite sau blocate duce la blocarea acestuia pe inchis sau pe deschis, daca aceasta este problema dvs, dati jos turbina si curatati-o nu este intodeauna necesar inlocuirea ei.
ATENTIE: Dupa cureatarea turbinei pot aparea alte probleme la ea, precum zgomote sau defectarea acesteia. este recomandat verificarea pieselor sau daca axul are joc inainte de remontarea ei.

Trebuie citit

10 Mașini similare cu 4Runner

10 Mașini similare cu 4Runner

0
Toyota 4Runner este un SUV popular care se află pe piață de mulți ani. Este cunoscut pentru durabilitatea sa, performanțele off-road și confortul de...

37 COMENTARII

 1. BUNA ZIUA.
  In urma unei verificari a mecanicul la capsula vacumatica de la turbina,aceasta nu mai face presiune.
  Verificarea a constat in scoaterea furtunului de vacuum facand presiune pt a vedea daca tija actuatorului se misca.
  La punerea furtunului la locul turbina nu mai face presiune,masina accelerandu-se dar urcand greu in viteze. VW TOUAREG 2.5 TDI COD MOTOR BAC.
  SOLUTII VA ROG.

  • Actuator defect sau spart
   Dacă acest lucru nu se rezolvă, atunci aveți fie un actuator defect, fie vane blocate în turbo. Dacă puteți pune mâna pe o pompă de vid, atașați-o la dispozitivul de acționare și vedeți dacă se află în vid. Dacă nu achiziționați un nou actuator.
   Refaceti turbina intr-un centru autorizat pentru a beneficia de garantie, sau inlocuitio cu una second

 2. Buna ziua ,am o problema, de ceva timp iau un limp mode intre 100 km sau dupa 120 km/h si nu pot trece de 3500 rotatii pe minut, am schimbat valva n75 si o imbunatatire a aceeleratie se observa ,dar tot iau limp dupa 120 , de asemenea imi curge niste ulei pe langa egr.. se poate sa fie de la el ? furtunele le voi inlocuii pe toate in cel mai scurt timp desi nu am vazut sa fie crapate sau ceva , multumesc anitcipat

 3. Buna ziua de cand am cumparat masina nu a mers niciodata cum trebuie la tester a eroarea este egr defect,mi sa curatat egr +admisie +turbina curatata si verificata schimbat debitmetru de aer si tot nu merge. la o verificare de a mea am descoperit urmatoarele la electrovalva n 75 tensiunea de alimentare ramane constanta la maxim cat incarca alternatorul nu oscileaza deloc ca sa poata sa lucreze turbina asa ca actuatorul ramane tras permanent fara sa miste deloc la turatie.Puteti sa imi dati un sfat caci mam saturat sa dau bani in servisuri deageaba reprezentanta ma refuzat din motive ca este prea veche si nu mai au soft pentru ia.Este vorba de un Sangyong Kyron an 2006 motor 2000 diesel 140hp.Daca aveti idee ce ar putea avea rog raspundeti…

  • Problema este pe partea electrica, mergeti direct la un electrician priceput, sau inainte de asta puteti verifica traseul firelor de la EGR sa vedeti daca este vreo problema, turbina nu poate sa lucreze daca masina este in limp mode, eroarea de la EGR poate cauza limp mode, o solutie mai simpla ar fi sa incerci sa anulezi EGR, dar veti avea probleme la ITP…

 4. Buna , am cumparat o masina toyata rav 4 D- cat , o am de vro trei luni. Ieri cînd mergem cu ia sa oprit motorul , m-am chinut so pornesc si am mers la un service. Mecanicul zice ca a încercat săi faca un tester ,dar sa oprit in timpul testului.

 5. Bunã. Şi eu am problema cu limp-mode, aceeaşi chestie, la 120-130 plafonează. Acum 2-3 luni aveam aceeaşi problemă, mecanicul a descoperit ca este vorba de depuneri pe turbina, turbina înfundată; am dus turbina la reconditionat, după care totul a mers perfect. Acum iar apare aceeaşi eroare pe tester, “CHARGE PRESSURE CONTROL – P1557- POSITIVE DEVIATION” . Nu cred Ca s-a înfundat iar in asa scurt timp, deoarece nu am condus subturat, menţionez ca atunci cand am facut recondiţionarea la turbină, am schimbat şi egr-ul. Care ar putea fi problema de data asta?
  Maşina in cauză, Vw Passat b5.5 ,1.9AVF 130CP.
  Mulţumesc.

 6. Salut am un Ford Galaxy din 2008 si este automat problema e ca imi intra in limaut si ramanea blocata in a 3 pana opream motorul dupa care o reporneam mregeam cateva sute de metri si iar intra in limaut pana intor zi cand am schimbat furtunasele intre el de la elctrovalva N75 in momentul de fata masina nu mai intra in limaut dar nu are putere se tureaza si schimba mai greu inainte sa fac eu asta am fost la servis si mi-au comandat elctrovalvel si senzor debicmetru aer au verificat turbo nici o schimbare aceeasi problema intra in limaut dar decand am schimbat furtunasele intre el nu mai intra in limaut dar nu are putere si nu unfla furtunul de la turbo daca repozitionez furtunasele la N75 imi unfla furtunul la turbo dar intra iar în limaut ma puteti ajuta care ar fi problema

 7. Salut am si eu un audi a 6 motor 3,0 v6 cand miau schimbat filtrul de motorina au tras de mufa la actuator si am fost la un electrician si mi-a relipit acea mufa a lipit cate un fir pe fiecare pin rupt a verificato sa nu aiba contact intre ele si este ok dar tot nu trage mai mult de 80 90 km nu stiu ce sai mai fac un sfat va rog

 8. Buna ziua ,
  Am un VW Transporter T5 Doka , din 2005, 1,9 TDI 105 CP. Am intampinat urmatoarea problema : La un drum de Germania , mergand gol incolo , cu o remorcuta pana in 750 kg tot goala , masina s-a comportat f bine, dar la intoarcere , masina era incarcata (aprox 850 kg) si am tractat si o remorca cu o masa de aprox 500 kg dupa dubita a inceput sa “cada” turbo. Prima data a “cazut” in Germania pe autostrada , am oprit si repornit motorul si a revenit dupaceea a mai “cazut” in Austria si pe urma in Romania , tot mai des, pe masura ce am avut de urcat ceva pante. Dupa acest episod nu am mai avut probleme , in general nu merg cu masina incarcata. Am de facut din nou un drum mai lung si as vrea sa nu mai patesc ce am patit data trecuta. Am vorbit cu un mecanic , mi a spus ca geometria lucreaza ok , nu par a fi probleme .
  Un sfat , o parere , va rog ! Multumesc anticipat!

 9. Salut la un vw Touran 1.9 tdi masina este în limp mod nu lucrează turbina și nu are presiune vaccum la nici un furtun și mai am o eroare 16706 senzor turatie motor g28 p0322 lipsa semnal ce ar putea avea

 10. A4b8 euro 6 2015 136 ps. Apare spirala intermitent cu limp mode,cod eroare P0234 , indiferent ca este motorul cald sau imediat dupa pornire si plecare dimineata cind este motorul rece(de obicei in treapta a2a ),nu conteaza mers in oras sau autostrada, se poate intimpla de mai multe ori pe zi sau zile (7-8)fara eroare,traseu de 700km fara eroare si acelasi traseu la intoarcere cu 4 erori. Dupa repornirea motorului revine, inainte de a intra in limp mode simt ca se inneaca sau e infundata si lipsa de putere.Azi am observat in oglinda retrovizoare ca da si un puf de fum in momentul intrarii in limp mode.Multumesc pentru timpul acordat si spor in activitatea pe care o desfasurati !!!

  • Buna ziua, Va recomand ca prima oara sa verificati sau sa inlocuiti furtunele de vacum, si sa verificati cei doi senzori n75 si g31, si eventual verificati si EGR-ul daca are depuneri mari…

 11. Buna ziua . Am un vw jetta 1.6 TDI 2013 și am o problema când ajunge uleiul la 104 grade intra in limp mode și se aprinde martorul de bujie . Și mai apare pe ecran cu semnul exclamari tempometrul( pilotul automat) deși este Off . Vreo părere sugestie. Urmează sa o duc la tester. Va multumesc

 12. Salut am o skoda octavia2 1.9tdi bxe la care am următoarea problema. Uneori când o accelerz la rece, masina zici ca se îneacă pe la 2200rpm tremura caroseria și numai trage pana la un moment dat când scoate fum, după merge normal doar ca se aude un bâzâit în zona blocului de valve . Menționez ca am recondiționat turbo ,injectoare, debitmetru aer, actuatorul funcționează iar pe tester nu îmi da nici o eroare . Ce ar pute fi?

 13. Buna seara , la fel ca mulți alții m.am saturat de service.uri de rahat care vor numai sa scape de tine si sa îți i.a banii . Am un grand cherokee cu motor de Mercedes 3.0 218hp , intra in limp după ce se încălzește , apare în horn un bec care zice că e o problema electrica , se aude un zgomot a curea ce sare de pe canel sau ceva ce patinează , a pierdere de presiune . În același timp pierde și putere , eroare zice că e de la egr , mașina are mai multe probleme electrice . Pierde ulei și gaze , am schimbat egr și epuratorul . Am făcut toate schimburile , garnituri de la filtru ulei , role ..curea accesorii și întinzător . Acum am aceleași probleme .

 14. Ma da în limp mode și doar când o repornesc trage, după ma baga în protecție, este vorba de un bmw x5 e 70 din 2007, am încercat la un service turbo , dar nu-i da de cap, îmi da 3f77- Supapa presiune supraalimentare activare-intermitent, am schimbat senzori dar degeaba, a rămas sai schimb actuatorul , dar a făcut un test pe el și zic ca e bun, ce sfat mi-ați da?

 15. Bună seara.La o mazda3 2016 2.0 88kw la diagnoza mi-a dat codul de eroare P0087 tradus este presiunea în conductă de combustibil/sistem prea scăzută (bancul 1)

 16. salut, boost presure regulation, intra in limp in special când intra aer mult în “ea”. am observat că pe munte am pățit, și mai nou pățesc limp mod și la 140km. turbo e recondiționat și electrovalva am schimbat 3, deci ce rămâne?

  • Salut! Pot exista mai multe motive pentru care experimentezi probleme de reglare a presiunii de boost și intri în modul “limp”, mai ales atunci când aerul intră în cantitate mare în motor. Este bine că ai recondiționat turbo-ul și ai schimbat electrovalva de 3 ori, dar există și alte aspecte pe care merită să le verifici.

   Intercooler: Verifică dacă intercoolerul este în stare bună și nu există fisuri sau scurgeri care ar putea afecta performanța sistemului de supraalimentare.

   Senzor de presiune a aerului de admisie: Acest senzor măsoară presiunea aerului de admisie și o transmite către calculatorul mașinii. Verifică dacă acest senzor funcționează corect sau dacă este nevoie să fie înlocuit.

   Senzor de temperatură a aerului de admisie: Un senzor defect al temperaturii aerului de admisie poate afecta performanța sistemului de supraalimentare și poate declanșa intrarea în modul “limp”. Verifică acest senzor și înlocuiește-l dacă este necesar.

   Conducte sau furtunuri deteriorate: Verifică starea conductelor și furtunurilor care fac parte din sistemul de supraalimentare. Dacă există scurgeri sau deteriorări, acestea pot duce la pierderea de presiune și la intrarea în modul “limp”.

   Calculatorul de control al motorului: Uneori, problema poate fi legată de calculatorul de control al motorului în sine. Este posibil să fie necesară o diagnosticare avansată pentru a verifica dacă există erori sau probleme cu acesta.

   Este important să consulți un mecanic specializat sau un service auto competent pentru a diagnostica și remedia aceste probleme. Aceștia vor putea efectua verificări detaliate și teste pentru a identifica exact cauza problemelor tale.

 17. Buna ziua! Am si eu o problema, limp mode la 110-120, pe tester eroarea p1556 intermitent, ma gandesc la pierderi de vaccum? Sa schimb toate furtunasele?

  • Bună ziua! Da, eroarea P1556 indică în general o problemă legată de pierderile de vid în sistemul de alimentare cu aer. În aceste cazuri, este posibil să fie necesar să verificați și să înlocuiți furtunurile asociate cu sistemul de admisie a aerului. Pierderile de vid pot provoca intrarea motorului în modul de protecție (“limp mode”) și pot afecta performanța generală a vehiculului.

   Înainte de a înlocui toate furtunurile, este recomandat să verificați furtunurile existente pentru eventuale crăpături, scurgeri sau deteriorări evidente. Dacă găsiți vreo problemă, înlocuirea furtunurilor respective ar putea remedia problema. Totuși, dacă furtunurile par în stare bună, s-ar putea să fie necesară o investigație mai amănunțită a altor componente ale sistemului de alimentare cu aer, cum ar fi supapele EGR (Recirculare a Gazelor de Eșapament) sau senzorii de presiune.

   Este recomandat să consultați un specialist în diagnoză auto sau un mecanic autorizat pentru a inspecta și a remedia problema specifică. Ei vor putea utiliza un tester adecvat pentru a identifica cauza exactă a erorii și vor putea efectua reparațiile necesare pentru a rezolva problema “limp mode” și a îmbunătăți funcționarea vehiculului.

 18. bună am și eu o problema cu un hiunday santa fe 2.0 crdi 2003 porneste bn se tureaza ok la relanti dar când bag an treapta sa plec se opreste brusc dar an masalier merge nu se opreste

  • Salut! Problema pe care o întâmpini cu Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI din 2003 poate avea mai multe cauze posibile. Din descrierea ta, pare că există o problemă la trecerea în treapta de viteză și la plecarea din loc. Iată câteva posibile cauze:

   Sistemul de alimentare cu combustibil: Verifică presiunea combustibilului pentru a te asigura că este adecvată. O presiune scăzută poate duce la opriri bruște ale motorului în momentul în care încerci să pleci. De asemenea, verifică filtrul de combustibil și asigură-te că nu este înfundat.

   Senzorul de poziție a clapetei de accelerație: Acest senzor controlează cantitatea de aer care intră în motor. Dacă acest senzor nu funcționează corect sau are o conexiune necorespunzătoare, ar putea cauza opriri bruște ale motorului. Verifică conexiunile senzorului și, dacă este necesar, curăță-l sau înlocuiește-l.

   Senzorul de viteză a vehiculului: Acest senzor transmite informații despre viteza de deplasare a vehiculului către unitatea de control a motorului. Dacă acest senzor nu funcționează corect, ar putea cauza opriri bruște ale motorului la trecerea în treapta de viteză. Verifică conexiunile senzorului și, dacă este necesar, înlocuiește-l.

   EGR – Dacă supapa EGR nu funcționează corect sau este blocată, poate provoca probleme de ralanti și de accelerație. Verifică supapa EGR și conductele aferente pentru a te asigura că nu sunt înfundate sau deteriorate.

   Acestea sunt doar câteva posibile cauze ale problemei tale. Este recomandat să consulți un mecanic specializat sau un service autorizat Hyundai pentru a efectua o diagnoză completă a vehiculului și a identifica cauza exactă a opririlor bruște ale motorului. Un diagnostic precis va ajuta la remedierea corectă a problemei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.