Diagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

Diagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

Diagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

Coduri care cauzeaza modul limp: 

Cod 16618 / P0234 / 000564, Cod 17965 / P1557 / 005463, Cod 18995 / P2563 / 009571, Cod 18695 / P2263 / 008803, Cod 17964 / P1556 / 005462, Cod 17963 / P1555 / 005461, Cod 17958 / P1550 / 005456, Cod 17567 / P1159 / 004441,  Cod 16683 / P0299 / 000665, Cod 00575, Cod 01262, Cod 16618 / P0234 / 000564, Cod 16619 / P0235 / 000565, Cod 16629 / P0245 / 000581.

Există trei coduri comune pentru modul limp:

 

Boost Deviation intermitent:

Boost Deviation intermitent înseamnă că cel mai probabil aveți o scurgere de vacum undeva. Verificați toate conductele, dispozitivele de acționare și fitingurile din plastic.

Boost Deviation Boost negativ:

Boost Deviation Negativ înseamnă că aveți un admisa înfundata, un dispozitiv de acționare care prezintă scurgeri, furtune de vacum uzate sau un turbo lipicios.

 

Boost Positive:

Creșterea deviației Pozitiv înseamnă că aveți un N75 care este nu functioneaza corect/ defect, actuatorul blocat/spart, furtune de vacum uzate sau un turbo lipicios.

 

Diagnosticarea și fixarea modului limp

Citiți întregul post înainte de a sări la concluzii.

Aceasta este o prezentare generală a modului de diagnosticare și remediere a modului “limp” din cauza unui overboost turbo. ( Boost Deviation intermitent, Boost Positive )

Modul Limp se întâmplă atunci când accelerați, si treceti de 3000 rpm in viteza a 4-a sau in jurul vitezei 110 km/h, mașina parcă brusc pierde toată puterea. Puterea este restabilită imediat când este reportita masina. Ceea ce sa întâmplat este că computerul a simțit că turbo-ul a creat prea mult impuls, iar calculatorul îl oprește și intră în modul de siguranta.

Există o serie de motive diferite pentru care mașina ar putea supraîncărca… unele fiind foarte simple pentru a verifica și repara și altele mai complexe. Majoritatea suprasolicitărilor sunt create de:

Debitmetru de aer defect sau nefunctional
Scurgeri în sistemul de vacum
Senzorul N75 defect sau nu functioneaza cum trebuie
Actuator turbo blocat/spart
Turbocompresorul are vane-urile blocate sau lipicioase

Aceasta problemă poate aparea din cauza intrețineri necorespunzatoare a masini sau mers doar in oras, turații scazute.

Dacă se întâmplă doar ocazional, mergeți pe o șosea mai lunga și încercați să accelerați să reproduceți modul limp. Acest lucru va ajuta mai târziu să vedem dacă problema este rezolvată când încercați din nou cu circumstanțe similare.

 

Debitmetrul de aer defect sau nefunctional

Este una dintre cele mai ușor de verificat, dar veți obține un CEL (Check Engine Light). Tot ce trebuie să faceți este să deconectați debitmetrul și să faceți un test drive. Dacă puterea este aceeași sau îmbunătățită, înlocuitil.

 

Scurgeri de vacum

Cele mai multe probleme cu turbina sunt scurgerile simple în furtunasele de vacum. Este greu de văzut pe furtunurile acoperite care este cel cu cauza, de aceea cel mai simplu este sa le inlocuiti pe toate, aveti nevoie cam de 7m de furtun.

ATENTIE:

Verificați grosimea furtunaselor inainte de a cumpara, de obicei sunt 2 tipuri de furtunase, unul mai sibtire si unul mai gros, pentru inlocuire cel mai simplu este sa inlocuiti direct furtunul scos pentru a nu gresi traseele fiecaruia din ele, care poate cauza alte probleme.

 

Nota:

Verificați, de asemenea, linia de vacum mare pe servofrâna, dacă ați întâmpinat orice situație dificilă a pedalei de frână care va fi probabil vinovată. Asigurați-vă că furtunul de la partea inferioară a cutiei de aer este conectat, de asemenea, acest lucru este de obicei trecute cu vederea. Dacă nu ați înlocuit furtunurile și credeți că ați exclus o scurgere, începeți verificarea din nou, deoarece acesta este motivul cel mai frecvent întâlnit pentru cele mai multe situații de supraîncălzire.

Linia de sus a electrovalvei N75, este locul în care se trage vidul neregulat. Reglarea vidului este trasă prin linia mai mare de 5 mm identificată prin “ieșire”. Linia de 5 mm, opusă celorlalte linii, este canalul de aerisire care alimentează linia reglată la presiunea atmosferică.

Chiar dacă electrovalva N75 este bună, dacă nu are un vid solid care ajunge la el nu va trimite vidul în mod corespunzător în portul “out” chiar sub portul vac. De asemenea, este important ca portul de aerisire să fie clar. Este pe aceeași parte a supapei ca și conectorul.

Opțiuni de testare:

1. Deconectați furtunul “vac”. Conectați un aspirant puternic la furtun. Porniți mașina. Ar trebui să obțineți> 25 de vid în vid.

2. Conectați un furtun de vid direct de la conducta de aspirație rigidă a sistemului de frânare la portul “vac” de pe N75. Vei primi un cod EGR, dar turbo-ul tău va funcționa minunat.

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Electrovalva N75 defecta

N75 este electrovalva care ajustează paletele de pe turbo. Pe masina ta se va afla pe paravanul de protecție chiar în partea stângă a cutiei de viteze. Are un vârf gri și niște linii de vacuum atașate la acesta. Dacă nu funcționează, atunci veți avea o situație excesivă.

De asemenea, puteți să verificați dacă N75 funcționează și misca actuatorul de pe turbo. Este ceva mai dificil. Scoateți capacul motorului … utilizați o oglindă și o lanternă și supravegheați sau simțiți actuatorul, pe măsură ce o altă persoană pune cheia în contact. Ar trebui să se miște si sa revina.

Tester VAG

Un tester VAG-COMvine foarte util, deoarece puteți cere computerului să circule N75 în timp ce urmăriți actuatorul. Cu motorul în funcțiune, în VAG-COM mergeți la grupul 011. Jos jos în stânga jos a paginii VAG-COM se află “setările de bază”. Faceți clic pe acesta. Veți vedea că N75 este “oprit” și “pornit”. Apoi va puteți uita la tija actuatorului daca se misca.

Dacă nu pare să funcționeze, schimbați solenoidul EGR, N18 (partea identică în partea dreaptă a modelului N75 și cu negrul de sus nu gri) cu N75 și încercați din nou.

Actuator defect sau spart

Dacă acest lucru nu se rezolvă, atunci aveți fie un actuator defect, fie vane blocate în turbo. Dacă puteți pune mâna pe o pompă de vid, atașați-o la dispozitivul de acționare și vedeți dacă se află în vid. Dacă nu achiziționați un nou actuator.

RECOMANDARE: Reconditionati turbina/curatata si cu actuatorul inlocuit intr-un centru specializat, actuatorul trebuie reglat pe turbina in funcțiune ceea ce poate fi foarte dificil.

Lipirea vanelor turbinei

Actuatorul actioneaza vanele turbinei, iar daca ele sunt lipite sau blocate duce la blocarea acestuia pe inchis sau pe deschis, daca aceasta este problema dvs, dati jos turbina si curatati-o nu este intodeauna necesar inlocuirea ei.

 

ATENTIE: Dupa cureatarea turbinei pot aparea alte probleme la ea, precum zgomote sau defectarea acesteia. este recomandat verificarea pieselor sau daca axul are joc inainte de remontarea ei.

 

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

 

3 comentarii la „Diagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus