9 Sfaturi excelente pentru a conduce iarna

9 Sfaturi excelente pentru a conduce iarna

9 Sfaturi excelente pentru a conduce iarna

 

Conducerea pe timpul iernii poate fi foarte periculoasă. Dacă locuiți într-o zonă care de obicei este zăpadă și gheață în lunile de iarnă, trebuie să fiți conștienți de măsurile suplimentare de precauție pe care șoferii trebuie să le ia în cazul în care intenționează să conducă în aceste condiții. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să conduceti în condiții de zăpadă sau gheata.

Cum să conduci în condiții de iarnă

1.

Cel mai bun sfat pentru a conduce în condiții severe de iarnă este să eviți conducerea. Dacă nu trebuie să conduceti la muncă sau la școală, încercați să stați departe de drumuri. Nu există niciun motiv pentru a vă pune în pericol în cazul în care conduceți pe zăpadă sau gheata dacă nu este necesar.

2.

Dacă trebuie să conduceți în timpul iernii, asigurați-vă că aveți timp suplimentar pentru a conduce de la un loc la altul . Asigurați-vă că nu vă grăbiți să ajungeți oriunde. Veți fi forțat să conduceți la viteze mai mici decât cele normale și este mai probabil să fiți blocați de accidente atunci când conduceți în condiții meteorologice severe.

3.

Incetiniti. Accelerarea nu este niciodată inteligentă, dar accelerarea pe zăpadă sau pe drumurile înghețate poate fi fatală. Fiți pregătiți să conduceți în mod semnificativ mai lent decât în ​​mod normal pe carosabilul uscat. Reducerea vitezei vă va permite să aveți mai mult timp să reacționați dacă întâmpinați o problemă.

4.

Păstrați o distanță de cel puțin trei lungimi între autovehicul și vehiculul din fața dvs.

5.

Conduceți cu luminile aprinse; chiar și în timpul zilei. Condițiile meteorologice de iarnă reduc vizibilitatea. Chiar dacă nu ninge, zapada sau gheata pot afecta vizibilitatea pe timp de zi, farurile vor servi ca o măsură de siguranță suplimentară.

6.

Utilizați o treaptă inferioară pentru a asigura mai multă tracțiune. Vehiculul dvs. nu va putea să accelereze rapid dacă începe să alunece pe un drum înghețat dacă este condus într-o treaptă inferioară. Nu folosiți niciodată sistemul de pilot automat  în condițiile meteorologice de iarnă

7.

Nu supraestimați capacitatea vehiculului dvs. de a face față condițiilor meteorologice de iarnă. Dacă sunteți sceptici, găsiți un alt mijloc de transport. Puteti citi 7 sfaturi simple de îngrijire a mașinii pe timp de iarnă.

8.

Oamenii sunt adesea nesiguri în ceea ce privește modul de recuperare a controlului asupra vehiculului, în cazul în care roțile se blochează din cauza condițiilor rutiere înghețate sau cu zăpadă. Dacă roțile din spate se blochează, scoateți piciorul de pe pedala de accelerație, rotiți volanul în direcția în care doriți roțile din față, aplicați o presiune constantă asupra frânelor anti-blocare sau pompați cu ușurință frânele standard pe loc.

Dacă roțile din față se blochează, lăsați volanul să se rotească liber, scoateți piciorul de pe pedala de accelerație, trecând în neutru, apoi încet începeți să direcționați vehiculul pe măsură ce acesta încetinește. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l țineți minte dacă pierdeți controlul asupra vehiculului pe un drum înghețat este importanța de a nu face manevre bruște. Permiteți vehiculului să încetinească înainte de a încerca să recâștigeți controlul.

9.

Chiar dacă nu există zăpadă sau gheață, asigurați-vă că vă dezghetați complet parbrizul din față și luneta din spate înainte de a conduce în timpul iernii. Inghetul reduce semnificativ vizibilitatea. Așteptați până când este complet îndepartata înainte de a conduce vehicule.

 

Din nou, dacă nu este necesar să conduceți în condiții meteorologice de iarnă, nu ajungeți în fata volanului.

Conducătorii auto care trebuie să ia curaj la drumuri înghețate trebuie să aibă în vedere că răbdarea este necesară. Acordați o atenție deosebită atunci când conduceți în condiții rutiere de iarnă.  Este, de asemenea, o idee bună să rămâneți pregătit pentru accidente sau blocaje prin păstrarea unei pături calde, a unei sticle de apă și unor gustării în vehiculul dvs.

 

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus