AcasăNoutatiCum inmatriculezi o masina din Germania

Cum inmatriculezi o masina din Germania

Cum inmatriculezi o masina din Germania ?

Daca deti o masina cu numere de germania / radiata din germania sau doriti sa cumparati o masina din germania si doriti sa o inmatriculati in Romania, aici puteti alfa ce pasi trebuie sa urmati dupa ce ati cumparat masina pana la ridicarea numerelor din Romania:

1. Programare RAR si inmatriculare

Dupa cumpararea masini faceti o programare pentru RAR si inmatriculare, aceste programari se pot face online veti gasi link-uri mai jos pentru a face programarile online, acestea pot dura saptamani si chiar luni pana va vine randul, depinde de fiecare locatie.

2. Traduceti actele din germania

Mergeti la un birou unde fac traduceri legalizate, traducerile care nu sunt legalizate nu se vor lua in considerare. Traduceti contractul de vanzare cumparare / factura, brief-ul mare si brief-ul mic.

3. Ia masina in evidenta la Primarie

Mergi la Primarie pentru a lua masina in evidenta. Aveti nevoie de un dosar cu urmatoarele documente:

 • Contractul de vanzare-cumparare auto in original si copie
 • Actul tau de identitate in original si copie
 • Brief-ul mare si brief-ul mic original si copie
 • O cerere tip pe care o vei primi de la Primarie

4. Depuneti un dosar pentru numere rosii daca nu aveti numere de germania sau acte valabile

Mergeti la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor din cadrul prefecturilor de judet pentru depunearea dosarului pentru numere rosti, va fi nevoie de plata unei taxe pentru placutele de numere rosii si taxa autorizatiei de circulatie provizorie in valoare de aproximativ 60 lei
Veti avea nevoie de urmatoarele documente:

 • O cerere tip privind solicitarea obtinerii autorizării provizorii pentru circulatia autovehiculului; un model de cerere pentru numere provizorii poate fi gasit la ghiseele Directiei
 • Chitanta si o copie a asigurarii RCA aflata în perioada de valabilitate
 • Chitanta si o copie pentru achitarea taxei de circulatie provizorie
 • Documentul justificativ de proprietate al masinii, original si copie
 • Actul de identitate al posesorului vehiculului, original si copie
 • Chitanta si o copie privind achitarea contravalorii plăcutelor cu numere rosii
 • Documente privind provenienta autovehiculului, acestea fiind necesare în original si copie

5. Mergeti la RAR

RAR-ul este un pas mai complicat pentru anumite masini care sunt respinse din cauza unor mici probleme; Inainte de de a merge la RAR faceti o inspectie mai amanuntita a masini si remediati problemele daca are, cele mai des intalnite sunt: discuri sau placute de frana uzate, becuri arse sau ne functionale, filtrul de particule anulat ( daca aveti ) .
Dupa trecerea RAR-ului veti primi: cartea de identitate a masini, certificatul de autenticitate valabil 60 de zile.
La RAR veti avea nevoie de urmatoarele:

 • Actul de identitate
 • Brief-ul mare
 • Cerere tip pe care o gasiti la RAR
 • Platirea taxei RAR de aproximativ 450 Lei

6. Inmatricularea masini cu numere permanente si talon

Mergeti la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor din cadrul prefecturilor de judet la data in care ati facut programarea pentru depunerea dosarului pentru numere permanente, va trebui sa faceti o asigurare RCA pentru prima inmatriculare de minim 6 luni; costul asigurari difera in functie de motorul masini, varsta persoanei, antecedentele tale rutiere etc…
Veti avea nevoie de urmatoarele documente pentru finalizarea dosarului:

 • Cererea de inmatriculare auto
 • fisa de inmatriculare vizata
 • Asigurarea auto pentru prima inmatriculare (RCA pe minim 6 luni) + copie
 • Documentul de proprietate (contractul de vanzare-cumparare al masinii)
 • Brief-ul mare si brief-ul mic
 • Certificatul de autenticitate de la RAR (sa fie in termenul de 60 de zile)
 • Placutele de inmatriculare din Germania si/sau numerele rosi provizori
 • Chitanta de la taxa pentru certificatul de inmatriculare
 • Cartea de identitate a masinii in original si copie
 • Traducerile dupa cartea masinii si contractul de vanzare – cumparare sau factura

Cat costa inmatricularea unei masini din Germania?

Traduceri: 60 Lei
Numere rosii provizori si asigurare RCA 3 luni: 300 Lei
Copii xerox: 10 Lei
RAR: 450 Lei
Asigurare RCA 6 luni: 350 Lei
Taxa talon: 37 Lei
Taxa numere permanente: 40 / 80 Lei
Total: 842 Lei cu numere aleatori sau 882 Lei cu numere preferentiale.
ATENTIE!
Preturile pot varia in funtie de masina, proprietar, judet…

UPDATE:  Ce trebuie sa faci daca masina este inmatriculata in Germania

1. Radierea în Germania şi înmatricularea ulterioară în România

Poţi radia autovehiculul din circulaţie în Germania, urmând ca după ce vehiculul ajunge în România, să soliciţi aici înmatricularea.
Dacă aduci în România o maşină care a fost deja radiată din circulaţie în Germania (să aduci maşina în România pe roţi), ai nevoie de un număr de înmatriculare vamal de export (Zollausfuhrkennzeichen – aşa-numitul număr de tranzit – Überführungskennzeichen). Acest număr poate fi obţinut la serviciul de înmatriculare german. După sosirea în România poţi solicita înmatricularea la serviciul de înmatriculare român.

2. Radierea şi înmatricularea autovehiculului concomitent în România

Dacă vrei să înmatriculezi autovehiculul cu număr de înmatriculare german direct în România şi să primeşti număr de înmatriculare românesc, trebuie să depui o cerere la serviciul de înmatriculare competent în România (Serviciul Regim Permise Auto şi Certificate de Înmatriculare).
>Serviciul Public Comunitar din România care efectuează înmatricularea reţine documentele germane de înmatriculare în original şi informează despre aceasta serviciul german de înmatriculare competent. Lunar se transmit către autorităţile din Germania – prin intermediul Oficiului federal pentru circulaţia autovehiculelor – Kraftfahrtbundesamt, Flensburg – o listă cu autovehiculele care au fost reînmatriculate în România.
>Plăcuţele cu numărul de înmatriculare germane sunt distruse de către Serviciul Public Comunitar care a efectuat înmatricularea în România.

Trebuie citit

10 Mașini similare cu 4Runner

10 Mașini similare cu 4Runner

0
Toyota 4Runner este un SUV popular care se află pe piață de mulți ani. Este cunoscut pentru durabilitatea sa, performanțele off-road și confortul de...

94 COMENTARII

  • Buna ziua!
   In primul rand vreau sa va felicit pentru articol si pentru felul in care ati explicat lucrurile.
   Am si eu o mica intrebare:
   Pentru obtinere numere rosii la un motor radiat in Italia si adus pe platforma, este nevoie de traducerea legalizata a actelor, sau este nevoie de ele doar la inmatriculare definitiva?
   Multumesc! O zi frumosa!

   • Salut,
    Imi poti spune te rog in ce cazuri se cere sau nu se cere acest certificat fiscal?
    Trebuie sa inmatriculez o masina cumparata second hand de o persoana fizica din Germania….si unde ma uit, scrie de acest certificat….
    Multumesc.

    • Certificatul fiscal se cere doar daca masina a fost trecuta la primarie in Romania, in cazul dvs. Daca ati cumparat masina direct din germania nu va trebuie certificatul fiscal pentru inmatricularea masini.

 1. Buna ziua,
  Am cumparat o masina din Germania si am toate actele mai putin brieful mic original (am doar 1 copie) care l-am pierdut . (numerele de Germania au expirat ) ,, Ce pot sa fac in acest caz ca sa inmatriculez masina definitiv ?

  • Brieful mic este Talonul la noi, Poti inscrie masina si fara el, faptul ca nu ai brieful mic este posibil ca masina sa fi fost radiata in Germania si atunci se retine brieful mic.

  • Bună seara am loat o mașină de la un domn adusa din Germania și nu am contract de vânzare cumpărare cu el. Am priful mare priful mic pot face actele pa ia pa numele meu? Ăst ras urgent va multumesc

 2. Salut,
  In aceeași situație sunt și eu ca “bb”. Eu sunt trecut pe Briful mare și Briful mic, deci eu sunt proprietar în Germania.
  De ce am nevoie de contract.
  Persoanele fizice din Germania nu încheie contract. Trebuie sa fac fals în acte și sa completez un formular de pe net…?

 3. Buna ziua , am o nelamurire , in Germania pentru o masina cumparata de la dealer de unde se procura si cam cit costa asigurarea pentru Germania si numerele rosii cu care circul cu masina pina in Romania , ele mai sunt valabile si in Romania pina la expirare (de ex. 15 zile), deasemenea RCA pentru Romania cum se face pentru deplasarea de la granita pina la domiciliul fiecaruia, multumesc

 4. Buna ziua, eu am resedinta in Germania. masina e imatriculata pe numele meu.
  1. asi putea s-o aduc cu numerele din germania?
  2. sa trimit numere printrun prieten sa facă Abmeldung, si sa imi trimita totul inapoi.
  Ar fi ok asa?
  ce mai trebuie de acolo?
  Stima

 5. am cumparat o masina adusa in tara de un intermediar persoana fizica autorizata la cumparare sa emis factura am facut rar am inscriso la primarie la numere definitive trebuie sa duc si traducerile la brief mare si mic sau nu

 6. Bună ziua, trebuie să transfer dosarul privind plata impozitului la mașină dintr-un județ în altul iar printre alte documente cerute la dosar se cere și factura dar eu am pierdut-o.
  Cum trebuie să procedez să pot completa dosarul și bine înțeles să pot plăti impozitul.?
  Vă mulțumesc.!!!!

 7. Daca sau scos toate cele trei numere rosii si eu vreau sa o cumpar [masina]de la persoana care a scos numerele rosii,imi trebuie fiscalul de la acea persoana care a detinut masina cu numere provizorii scoase de el ?

 8. Buna ziua,
  Am cumparat o masina second hand din Germania de la un vanzator roman. Masina are numere rosii iar ca dpcumente, pe langa Teil 1 si Teil 2 (talon si cartea de identitate germane) am si contractele de vanzare-cumparare intocmite la Primarie (taxe si impozite) – 3 exemplare cu stampila de la taxe si impozite.
  Programarea pentru RAR am facut-o dar 2 aspecte nu imi sunt inca clare.
  Prima nedumerire este in legatura cu primaria (taxe si impozite) – cand anume trebuie sa merg acolo cu cele 3 contracte, acum sau dupa ce se face inmatricularea (daca merg acum iar prin absurd inmatricularea nu se realizeaza, ce fac – platesc taxe la primarie in zadar)?
  A doua intrebare ar fi in legatura cu contractul de vanzare cumparare. Ce contract prezint la autoritati (primarie, RAR, inmatriculari etc.) – contractul intocmit de vanzatorul roman cu neamtul sau contractul dintre mine si vanzatorul roman (cel stampilat de Primarie – taxe si impozite)?
  In linii mari acestea ar fi cele 2 nedumeriri ale mele.
  Va multumesc si va doresc o zi placuta.

 9. buna ziua.
  daca vreau sa cumpar o masina cu numere de germania de la un dealer SH, insa eu am acasa niste numere permanente de la o masina pe care am vandut-o in trecut, pot sa sar peste eliberarea numerelor rosii?

 10. Am cumparat o mașină adusă din Germania prin intermediar, pe brief mic si brief mare apare numele persoanei care a adus masina, la fel si pe asigurare (având numere valabile de germania 30 zile). Contractul de vânzare-cumpărare a fost făcut între mine și proprietarul german. Este in regula așa sau am nevoie de certificatul fiscal? Dacă traduc actele pot sa merg direct la Rar? Mulțumesc

 11. Buna ziua.am masina inmatriculata in Germania si as dori sa stiu daca pot merge in Romania si sa i fac inmatricularea in tara fara sa o radiez din germania?am citit pe internet ca radierea s ar face automat si as dori sa stiu daca este posibil asa ceva.va multumesc

 12. Buna ziua. am si eu o intrebare. Daca am luat o masina cu nr de tzol si contractul s-a incheiat pe X(sotia), oare acum pot sa o inmatriculez pe Y(sotul)? sau trebuie neaparat pe cine este contractul? Multumesc

 13. Salutari.
  Vreau sa cumpar o masina din 2002 cu motor de 2000 care a primit ieri numere rosii pe o luna.
  Ce trebuie sa imi dea proprietarul?
  1. Act de vanzare cumpare intre neamt si el
  2. Brief mare
  3. Brief mic
  4. TUV (are ca mi-a trimis poza)
  5. Fiscal
  6. certificat numere provizorii
  7. asigurare 1 luna
  E bine sau mai trebuie si altceva?
  Daca are numere rosii luate ieri, inseamna ca o are impusa la fisc.

 14. Bună ziua! Vreau sa cumpăr o mașină din Germania, care va fi adusă în România pe platformă! Menționez că mașina este radiată din Germania! Ce documente îmi trebuie pentru înmatriculare în România? Mulțumesc!

 15. Am si eu o problema masina e inscrisa pe germania pe numele meu am luato in lising platesc ratele acolo am briful mic , briful mare e la banca am copie dupa briful mare , pot sa o inscriu pe Romania ?

 16. Am loat o mașină adusa din Germania de la un domn nu am făcut vânzare cumpărare cu el am de cât briful mare și briful mic la ia merge sa o înscriu?? Ăst ras urgent va mulțumesc

  • Se poate face un contract, va trebuie doar un formular pe care sa il completati, va poate ajuta cineva care se ocupa cu acte auto din zona dvs, sau cei care fac traduceri legalizate va mai pot ajuta, va trebui tradus după aceea.

 17. Salut ,am o masina inscrisa in germania pe numele meu si as dori sa o inscriu in romania ,am fost la drpciv sa cer cateva informatii dar nu am fost foarte lamurit de acolo , mi s a dat o cerere de completat dar totusi nu stiu care sunt toti pasii de urmat , la tine vad ca explici destul pe intelesul tuturor , poti sa imi spui te rog , daca am masina pe numele meu cu : brief mic(talon),brief mare(cartea masinii),contract de vanzare cumparare, toate pe numele meu .Eu vreau sa o scot cat mai repede din circulatie din germania pentru a nu mai continua asigurarea de acolo si cu numere provizorii mi s a zis la drpciv ca nu se scoate din circulatie, doar o pun in circulatie in romania .
  Unde trebuie mers prima data si ce trebuie facut cu cererea de la drpciv?

  • Salut, acea cerere este pentru a scoate masina din circulatie din Germania, poti merge in mermania sa radiezi personal masina sau sa completezi acea cerere pentru a fi radiata de catre Serviciul Public Comunitar.

  • Buna ziua, ati rezolvat cu înscrierea masini? Am si eu o mașină cumpărată din Germania, pe numele meu, am scos-o din circulație si vreau sa o înscrii aici deoarece acolo este mare asigurarea, dar nu sunt sigură ce acte trebuie, dvs poate ma puteti lamuri! Va multumesc. Mihaela

   • Buna ziua, este necesar sa mergeti la RAR pentru a va face cartea masini de Romania, puteti sa faceti programarile din timp si sa fiti sigur ca masina este in stare buna pentru inspectia de la RAR.

 18. Buna, am o masina proprietate personala de 5 ani in Germania. acuma vreau sa o inmatriculez in Romania, mai este nevoie de act de vanzare cumparare din moment ce eu sunt proprietarul masinii si in Germania?

 19. Buna ziua . Am masina inmatriculata in germania pe numele meu( am numere negre ) . Si doresc sa vin in Romania sa o inmatriculez ma puteti ajuta cu ce acte am nevoie si unde sa merg

 20. Intrebare : am adus o masina din germania pentru cineva din familie, evident ca Contractul de vanzare cumparare, brieful mare si mic sunt acum pe numele meu.
  Cand pot face trecerea pe numele rudei si mai ales cum? AM fscut programarea la rar, merg scot numere rosii pe numele meu, asta e limpede, dupa fac un alt CVC pe numele persoanei ce se va inmatricula masina si cu acesta din urma merg la inmatriculare? sau ii fac unul acum inainte de numerele rosii si termin povestea?

 21. Buna ziua,am masina inscrisa pe germania,sunt propietar in actele masinii,vreau sa duc masina sotiei,pentru a o inscrie pe numele ei in Romania,specific ca are numere definitive de Germania.Pot face contract de vanzare-cumparare direct in Romania sau trebuie sa o inscriu eu prima data in Ro ,pe numele meu?Multumesc !!

 22. Buna seara,am si eu o intrebare :
  Tatal meu a cumparat o masina din Germania cu numere permanente si am facut contract de vanzare-cumparare pe numele meu sa o inscriu in Romania
  Am trecut RAR,iar acum actele sunt la o firma de intermedieri auto,ei au zis ca imi dau numerele taiate inapoi si copie dupa cartea si talonul masinii din Germania si originalul dupa cartea si talonul inscris in Romania.
  Este posibil sa imi dea talonul de Germania al masinii in original,la fel si numerele intregi,deoarece,se mai pot cumpara masini din Germania si sa foloseasca acele numere,iar talonul de Germania in original imi trebuie ca sa radieze masina acolo,pentru a nu mai plati asigurarea si impozitul ?
  Multumesc frumos anticipat pentru raspuns !

  • Cand depuneti actele pentru numere negre( permanente) va trebui sa faceti o cerere pentru radierea masini din germania si va trebuiesc actele din germania in original si traduse.

  • Dacă vrei să înmatriculezi autovehiculul cu număr de înmatriculare german direct în România şi să primeşti număr de înmatriculare românesc, trebuie să depui o cerere la serviciul de înmatriculare competent în România (Serviciul Regim Permise Auto şi Certificate de Înmatriculare).
   >Serviciul Public Comunitar din România care efectuează înmatricularea reţine documentele germane de înmatriculare în original şi informează despre aceasta serviciul german de înmatriculare competent. Lunar se transmit către autorităţile din Germania – prin intermediul Oficiului federal pentru circulaţia autovehiculelor – Kraftfahrtbundesamt, Flensburg – o listă cu autovehiculele care au fost reînmatriculate în România.
   >Plăcuţele cu numărul de înmatriculare germane sunt distruse de către Serviciul Public Comunitar care a efectuat înmatricularea în România.

   • Buna seara. Nu se spune in postarea dumneavoastra daca este sau nu necesar sa mai merg la RAR.
    Ca sa stiu daca trebuie sa fac programare sau nu.
    Eu acum sunt in Germania la lucru dar merg acasa peste 2 saptamani sias vrea sa rezolv in maxim o saptamana 2.
    Multumesc.

 23. buna ziua
  pentru imatriculare masina pe persoana fizica adusa din Germania cu numere rosii de tranzit se mai merge la ANAF? sau nu?
  ma duc doar la taxe si impozite?

 24. Salutare, am cumparat o masina de la un intermediar, contractul de vanzare de cumparare este intre mine si german.
  Numele intermediarului apare doar pe documentul acela cu TUV, cu alte cuvinte lipseste Contractul vanzare-cumparare dintre intermediar si german.
  Este in regula ?

 25. salut , am o masina cumparata din germania acum 2 ani ,am locuit acolo deci masina este pe numele meu in germania ,anul trecut am venit cu ia in tara cu numere de germania ..intre timp au expirat si asigurarea si inspectia din germania ,mentionez masina nu este radiata in germania ,acum ce pot face pt a inregistra masina in romania ,multi au spus ca daca nu o am radiata acolo nu o pot inmatricula in romania de dus in germania sa o radiez nu imi arde ,,,se poate sa fac RAR-UL FARA SA am masina radiata? sa fac promgramare pt inmatriculare si sa cer politiei competente sa o radieze in germania sau ceava ce se poate rezolva de aici din romaniaa? multumesc anticipat

  • Dacă vrei să înmatriculezi autovehiculul cu număr de înmatriculare german direct în România şi să primeşti număr de înmatriculare românesc, trebuie să depui o cerere la serviciul de înmatriculare competent în România (Serviciul Regim Permise Auto şi Certificate de Înmatriculare).

 26. Am cumpărat o mașină adusă recent din Germania,de la un cetățean român,cu primul rând de nr.roșii în România.Îmi trebuie de la el certificat fiscal,în vederea inmatriculării ?

 27. vreau sa cumpar o masina cu numere de germania de la o persoana fizica ce o are in propietate o aduce pe roti in ro, are tuv valabil pana in toamna lui 2021; ce acte trebuie sa -mi dea si cum fac mai departe sa o inscriu ro. Va multumesc !

 28. Bună ziua, doresc sa achiziționez o mașină din Germania, o sa scot numele de Zoll pe numele meu, urmând ca în țară sa o înmatriculez pe soție, este nevoie de certificat fiscal de la mine?

 29. Buna! Merg in România cu mașina cu numere de Germania precizez nu sunt numere rosii, pot sa o transcriu in România și pe urma sa sa radieze cumva in Germania?

 30. buna ziua. as dori sa stiu daca pot circula in Marea Britanie cu o masina pe care o voi cumpara din Germania in vederea inmatricularii in Romania inainte de a intra in tara. Deci, iau o masina din Germanai sa o inmatriculez in Romania , dar vreau sa fac un drum pana in Anglia pt o saptamana inainte de asta sa iau niste bagaj. multumesc anticipat

 31. Buna seara urmeaza sa cumpar o masina din DE,de la persoana fizica.El a zis ca merge sa o radieze iar eu sa bin cu platforma sa o ridic.Intrebarea mea e brieful mic nu ramane in DE?Eu mai pot înscrie mașină in RO. Va rog frumos sa ma ajutati cu un răspuns.Brieful mic o să-l primeasc sau va ramane acolo

  • Buna ziua, Brieful mic ramane in Germania si pe brieful mare va fi notata ca radiata, pentru inmatriculare in Romania aveti nevoie doar de brieful mare daca masina este radiata din Germania.

 32. Salut, o antrebare, masina e pe numere de Germania si ii apartine prietenului meu care la randu lui mia facut o procura generala pe mine, in ia scrie clar ca pot face orce cu aceasta masina ,va fi totu in regula cu aceasta procura sa inmatriculez masina in Romania???va rog un raspuns

 33. Buna ziua urmeaza sa cumpar o masina adusa din germania de la o persoana privata farà numere c’è acte trebuie sa imi dea persoana care o vinde multumesc

  • Buna ziua, contractul de vanzare cumparare / factura ( este bine sa fie intre dvs si pers respectiva ) brief-ul mare si brief-ul mic.Dovada ca a fost adusa pe platforma ( daca a fost adusa pe platforama )

 34. Salutare! Am incercat sa ma lamuresc din celelalte comentarii, dar nu am reusit.
  Doresc sa cumpar o mașină cu numere zoll expirate, si vanzatorul mi-a spus ca nu scoate numere rosii pe numele sau.
  Care este procedura prin care achiziționez masina ca sa fie tot in regula si sa o pot inmatricula ulterior? Ce acte ar trebui sa primesc si cam ce ar trebui sa fac?
  De asemenea, eu am domiciliul in Suceava, dar masina o cumpar de la un nene din Cluj. Este posibil sa scot numere provizorii pe numele meu după eventuala achizitionare?
  Mersi anticipat!

  • Puteti scoate numere rosii pe numele dvs dupa achizitionarea masini, urmati pasii de mai jos, in acest caz ar fi ok sa aveti si contract vanzare cumparare / factura dintre german si vanzator, si ulterior dintr-e vanzator si dvs.

   Depuneti un dosar pentru numere rosii daca nu aveti numere de germania sau acte valabile

   Mergeti la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor din cadrul prefecturilor de judet pentru depunearea dosarului pentru numere rosti, va fi nevoie de plata unei taxe pentru placutele de numere rosii si taxa autorizatiei de circulatie provizorie in valoare de aproximativ 60 lei
   Veti avea nevoie de urmatoarele documente:

   O cerere tip privind solicitarea obtinerii autorizării provizorii pentru circulatia autovehiculului;
   Chitanta si o copie a asigurarii RCA aflata în perioada de valabilitate
   Chitanta si o copie pentru achitarea taxei de circulatie provizorie
   Documentul justificativ de proprietate al masinii, original si copie
   Actul de identitate al posesorului vehiculului, original si copie
   Chitanta si o copie privind achitarea contravalorii plăcutelor cu numere rosii
   Documente privind provenienta autovehiculului, acestea fiind necesare în original si copie

 35. Salut! Multumesc de info, dar intrebarea am pus-o cam vag. Voiam sa stiu daca eu pot scoate numere provizorii de la sediul din Cluj, domiciliul meu fiind in Suceava.
  Mersi anticipat!

 36. Buna ziua,am adus o masina din Germania,cumparata de la dealer,am facut dosarul pentru inscriere in Ro, compus din,brieful mare,mic,contract v-c,inca un brief mic pentru numare galbene 5 zile valabile,RAR,declaratii ANAF si Primarie,dar la serviciul inmatriculari nu am reusit inscriere definitiva,motiv-_masina este raportata cu acte sau numere furate in Germania.Actele sunt toate in dosat,origial si copie traduse.Va rog o indrumare ,cum poate fi revolvata situatia asta neplacuta.Va multumesc.

   • …Da am factura,am incercat sa contactez dealerul,dar fara succes.Daca era declarata furata,nu cred ca se puteau elibera,numere galbene,talon,asigurare, valabile pentru cinci zile.Apoi la RAR,cred ca se vedea alerta de masina furata.Va multumesc mult pentru atentie si amabilitate.PS pentru Raport Carvertial,i-mi trebuie codul win,acum sunt foarte departe de casa si nu am copii ale actelor cu mine,va multumec.

 37. bună .. o intrebare! am fost înscris o mașină adusa din Germania .am făcut traducerile am fost la rar ,cei de acolo mi-au spus ca numerele vor fi trimise înapoi in germania de politia din romania. cam după o luna am revenit în tara sa cer detaliile despre numere ca nu știam nimic nu primisem ceva înștiințare nimic în Germania.
  am ajuns la ghișeul de informații sa mi se spună ca politia nu lucrează inafara ca ei nu trimit și ca am nevoie de o cerere.
  nu am înțeles de ce mi-au oprit numerele zicând ca trimit ei ca apoi sa îmi trebuiască cerere🤷‍♀️🤦‍♀️ prea multe de cererea asta unde tre sa o fac nu știu.. domnu de la ghișeu cred ca nu a băut cafea de dimineață și nu avea o stare buna sa vorbească cu cetățenii.poate ma puteți ajuta multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.