AcasăDiagnosticareAltele7 semne ale unui senzor de oxigen defect

7 semne ale unui senzor de oxigen defect

7 semne ale unui senzor de oxigen defect

Senzorii O2 monitorizează nivelurile de oxigen din sistemul de evacuare pentru un motor curat și eficient. Testarea emisiilor poate detecta un senzor de oxigen defect. Mai multe semne pot indica o funcționare defectuoasă a senzorului O2.

Un senzor de oxigen măsoară nivelul de oxigen.
Înainte de a diagnostica simptomele, trebuie să înțelegem cum funcționează acest mic instrument. Senzorii de oxigen sunt de mărimea bujiilor. Senzorul de oxigen monitorizează oxigenul din gazele de eșapament.

Senzorul compară nivelurile de oxigen din gazele de eșapament cu valorile exterioare. Senzorii trimit datele către computerul mașinii pentru procesare și modificări.

Motorul va modifica apoi raportul. Această procedură îmbunătățește performanța mașinii. Senzorii O2 reduc emisiile nocive și sporesc consumul de combustibil. Mașinile moderne au motoare computerizate cu senzori pentru a crește performanța.

Sistemul motorului ajustează raportul oxigen-combustibil pe baza acestor date. Senzorii urmăresc nivelurile de oxigen din gazele de eșapament și transmit rezultatele către sistemul motorului într-o buclă nesfârșită.

Atunci când senzorii O2 funcționează defectuos sau se strică, sistemul motorului injectează mai mult combustibil. Acest lucru crește consumul de combustibil al mașinii. De asemenea, va crește emisiile de carbon ale mașinii.

Simptomele unui senzor de oxigen defect

Lumină de verificare a motorului aprinsă
Lumina intermitentă a motorului este un semn al unui senzor de oxigen defect. Lumina intermitentă de verificare a motorului înseamnă că aveți nevoie de o verificare. Senzorii afectează arderea combustibilului și a aerului.

Dacă senzorii de oxigen detectează mai puțin oxigen în gazele de eșapament, motorul va continua să se regleze. Sistemul motorului poate trece cu vederea un senzor de oxigen defect trecănd in modul LIMP ce va rezulta performanțe slabe ale vehiculului.

Consum de combustibil crescut
Dacă economia de combustibil a mașinii este slabă, este posibil ca senzorul de oxigen să fie defect. Atunci când mașina dumneavoastră consumă prea multă benzină, înlocuiți senzorul de oxigen.

Pe măsură ce senzorii de oxigen se defectează, aceștia trimit indicații false către sisteme, ceea ce face ca consumul de combustibil să crească brusc. Consumul ridicat de combustibil al mașinii indică o economie scăzută de combustibil. Prin urmare, senzorul O2 este esențial.

Rateuri de aprindere și un relantiu instabil
Atunci când senzorii de oxigen ai mașinii nu funcționează, aceasta are rateuri de aprindere și ralanti greu. Senzorii de oxigen defecți cauzează ezitări ale motorului, blocarea și pierderea de putere.

Un senzor de oxigen defect perturbă sistemul motorului și provoacă un relantiu instabil.

Scăderea performanțelor
Performanța motorului este un alt indicator de defecțiune a senzorului O2. O problemă cu procesul de combustie al motorului mașinii.

Performanțele slabe de conducere sunt de înțeles. Performanța slabă a motorului este indicată de o accelerație bâlbâită. Performanțele mașinii dvs. vor avea de suferit.

Emisii crescute
Senzorii de oxigen defectuoși cauzează eșecuri constante ale testelor de emisii. Senzorul O2 din colectorul de evacuare ajută la reducerea poluanților.

Aceste teste de emisii verifică dacă nivelurile de CO2 ale mașinii sunt sigure. Senzorii de oxigen ajută la limitarea emisiilor. Testele de emisii eșuate înseamnă că senzorul de oxigen are nevoie de atenție.

Fum negru
Proprietarii de mașini ignoră adesea fumul negru. De obicei, acesta înseamnă ceva drastic. Fumul negru indică o defecțiune a motorului. După cum ați citit, un senzor de oxigen trimite date către ECU al mașinii.

Acesta instruiește motorul să ajusteze combustibilul și aerul. Senzorii de oxigen reduc emisiile. Un senzor de oxigen defect poate să nu echilibreze raportul combustibil-aer. Combustie insuficientă. Va rezulta un reziduu de fum.

Miros de ouă stricate
Mașina dumneavoastră miroase ciudat? S-ar putea să nu îl considerați un simptom de defecțiune a unei piese. Un senzor de oxigen stricat ar putea fi cauza duhorii. Prea mult combustibil provoacă mirosul de ou putred al senzorului de oxigen.

Mirosul sulfuros este cauzat de excesul de combustibil în motor. Țeava de eșapament ar putea să arunce fum negru.

Când ar trebui înlocuit senzorul de oxigen?
Dacă ați observat oricare dintre aceste simptome, s-ar putea să nu fiți sigur dacă trebuie să vă înlocuiți senzorul de oxigen. Senzorii de oxigen se pot strica, ca și alte piese auto. Un senzor de oxigen nou îmbunătățește economia de combustibil și siguranța mașinii.

Dacă mașina dvs. are o vechime de 15 ani, înlocuiți senzorul de oxigen la fiecare 100.000-150.000 de km. Este posibil ca un senzor de oxigen îmbătrânit să nu ofere un feedback corect.

Înlocuirile ajută la evitarea defecțiunilor și a emisiilor periculoase. Kilometrajul slab al benzinei sau o lumină intermitentă a motorului sunt semne că ar trebui să consultați un profesionist.

Pot să conduc cu un senzor O2 defect?
Un senzor O2 defect provoacă rareori un pericol la volan. Senzorii O2 defecți rareori provoacă oprirea unui automobil. Senzorii O2 ajută PCM-ul automobilului să regleze raportul aer-combustibil.

Luminile de verificare a motorului se aprind atunci când senzorii sunt defecți. Puteți continua să conduceți până când senzorul O2 cauzează probleme mai grave, oprind motorul.

Trebuie citit

Cat de des trebuie întretinută o transmisie manuala sau automata

Cat de des trebuie întretinută o transmisie manuala sau automata

0
Cat de des trebuie întretinută o transmisie manuala sau automata ?Dacă respectați intervalul de service, fie că este vorba de indicații de timp sau...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.