AcasăDiagnosticareAlteleTestarea bateriei auto

Testarea bateriei auto

Testarea bateriei auto

Este important să vă testați în mod regulat bateria și sistemul electric, nu doar când începe să dea semne de slăbiciune. Testarea proactivă de două ori pe an vă va ajuta să reduceți șansele de a ramane fara baterie. Majoritatea comercianților oferă un test de baterie de cinci minute. Utilizați un test de baterie pentru a afla sanatatea bateriei.

Când este complet încărcată, câți volți ar trebui să aibă o baterie auto?

Bateriile auto complet încărcate ar trebui să măsoare la 12,6 volți sau mai mult. Când motorul funcționează, această măsurare ar trebui să fie de 13,7 până la 14,7 volți. Dacă nu aveți un multimetru care să vă spună tensiunea bateriei, puteți face un test al sistemului electric pornind mașina și aprinzând farurile. Dacă sunt slabe, acest lucru indică faptul că luminile se sting de pe baterie și că alternatorul incarcă puțin sau deloc. Dacă luminile devin mai strălucitoare pe măsură ce motorul este pornit, înseamnă că alternatorul produce curent, dar este posibil să nu producă suficient la ralanti pentru a menține bateria încărcată corespunzător. Dacă luminile au o luminozitate normală și nu schimbă intensitatea pe măsură ce motorul este în relanti, sistemul dvs. de încărcare funcționează probabil normal.

Cum efectuați un test de încărcare?

Pentru a trece un test de încărcare, bateria trebuie să mențină 9,6 volți la 15 secunde atunci când este testată la jumătate din ratingul CCA și 70 ° F (sau mai mare). Acest test trebuie făcut cu o sarcină adevărată (grămadă de carbon) și nu cu unul dintre testerele manuale care funcționează pe un algoritm de conductanță. Testul trebuie efectuat cu bateria încarcata la maxim. Asigurați-vă că citiți și urmați toate instrucțiunile de siguranță și manipulare de pe baterie și testerul dvs. de baterie.

Trebuie citit

Dece mașina tremură când AC este pornit

Dece mașina tremură când AC este pornit

0
Dece mașina tremură când AC este pornitAerul condiționat crește presiunea agentului frigorific și creează o presiune scăzută pentru a permite vaporizarea, care absoarbe căldura...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.