TDI Timing Checker

TDI Timing Checker

 TDI Timing Checker

 

TDI Timing Checker

 

Acest plug-in vă permite să verificați setarea temporizării injecției pe un motor VE TDI (nu PD sau CR). Acest lucru trebuie făcut după ce schimbați cureaua de distribuție și trebuie efectuată din când în când pentru a păstra urechile la întinderea curelei și la alinierea necorespunzătoare a pompei / scripetei.  Procedura standard pentru acest lucru este aceea ca motorul sa functioneze la ralanti la temperatura de functionare (temperatura lichidului de racire> 85 ° C), mergeti la blocul de masurare 000 pentru motor, treceti la setarile de baza si raportati campurile # 2 (cronometrarea injectiilor) si # 9 temperatura) pe un grafic special.

Istoricul ultimelor 100 de eșantioane este afișat ca un “nor” de puncte. Din mărimea și forma acestui “nor” puteți vedea cât de mult “săriți” în jurul motorului dvs., iar timpul mediu este probabil chiar în mijlocul norului.

Acest plug-in raportează calendarul în grafic în timp real, astfel încât nu este necesar ca manualul să fie așezat în poală în același timp. Aplicația vă oferă, de asemenea, un comentariu în câmpul “rezultat”, care vă va spune dacă toate condițiile sunt îndeplinite pentru a verifica calendarul (unii oameni nu înțeleg că trebuie să aveți motorul în funcțiune, de exemplu …) și dacă calendarul dvs. este în termen de spec sau nu.

Pas cu pas:

  • Asigurați-vă că utilizați versiunea curentă a VCDS sau o versiune complet înregistrată a VCDS-Lite )
  • Porniți motorul și asigurați-vă că lichidul de răcire este la temperatura normală de funcționare. Motoarele TDI pot dura mult timp pentru a se încălzi la ralanti.
  • Porniți VCDS sau VCDS-Lite
  • Faceți clic pe [Selectați] 
  • Faceți clic pe [01-Motor]
  • Faceți clic pe [Meas. Blocuri – 08]
  • Mergeți la grupul 000 (Grup 004 pentru V6 TDI – VCDS-Lite NU acceptă acest lucru)
  • Faceți clic pe [Comutare la setările de bază]   
  • Faceți clic pe [Timpul TDI]
  • Selectați codul motorului din meniul derulant

Este normal ca blițul să lumineze intermitent și ca sunetul motorului să se schimbe ușor în timpul utilizării acestei funcții.

Controlorul TDI Timing nu funcționează în modul Shareware, deoarece setările de bază nu sunt disponibile. Când folosiți VCDS-Lite, numai ECU-urile care au verificat temporizarea în grupul de setări de bază 000 vor afișa butonul TDI Timing. Pentru motoarele V6 TDI care utilizează setarea de bază în grupul 004, consultați manualul de reparații din fabrică pentru specificații.

TDI Timing Checker funcționează numai ca un “plug-in”. Trebuie să o porniți folosind butonul [TDI Timing] din VCDS / VCDS-Lite. Pornirea în orice alt mod va duce la mesaje de eroare și nu va funcționa.

Notă pentru PD  și CR (common rail) : Timpul de determinare a motoarelor PD și CR este determinat electronic de ECU. Nu există nici o nevoie, nici posibilitatea de a verifica temporizarea motoarelor PD sau CR utilizând un instrument de scanare. Nu există publicate grafice pentru simplul motiv că setarea este stabilită cu ajutorul unui instrument special de blocare VAG la schimbarea curelei de distribuție 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus