AcasăDiagnosticareMotorSimptomele unui filtru de aer murdar

Simptomele unui filtru de aer murdar

Filtrul de aer al mașinii dvs. împiedică pătrunderea și resturile să intre în motor, permițând totodată pătrunderea aerului.

 

Când motorul funcționează, filtrul creează un vid. Drept urmare, aerul este trecut prin filtru, prin admisia de aer, spre motor. Acest aer se amestecă cu combustibil și este apoi aprins în camera de ardere.

În trecut, când motoarele aveau carburatoare , filtrele de aer jucau un rol mai mare în performanța vehiculului decât în ​​prezent. Vehiculele moderne au electronice și computere care pot compensa un filtru murdar – cel puțin până la un punct. Dar chiar și mașinile de astăzi se pot lupta cu un filtru vechi, murdar.

Semne ale unui filtru de aer murdar

În cele mai multe cazuri, nu veți ști că filtrul de aer este murdar decât dacă este îndepărtat și inspectat. Există însă cazuri extreme când fibrele se pot înfunda suficient încât să creeze simptome vizibile, cum ar fi următoarele:

  • Economie redusă de combustibil: Un filtru de aer restricționat poate înfometa motorul de aer, forțându-l să lucreze mai mult și să utilizeze mai mult combustibil .
  • Performanțe slabe: un motor are nevoie de cantitatea potrivită atât de aer cât și de combustibil pentru a funcționa bine. Un filtru înfundat poate reduce fluxul de aer, provocând o lipsă de putere. Motoarele turbo-alimentare sunt deosebit de sensibile, deoarece necesită un flux semnificativ pentru a crește presiunea de impuls.
  • Lumina de verificare a iluminatului motorului: în cazuri rare, un filtru de aer restricționat poate determina motorul să funcționeze bogat (prea mult combustibil, nu este suficient aer) pentru a porni lumina de control . De asemenea, dacă motorul este turbo, lipsa presiunii de impuls din partea unui filtru înfundat poate declanșa avertizarea.
  • Test de emisii eșuat: Dacă mașina rulează bogată, aceasta poate eșua un test de emisii . Dar acest scenariu este neobișnuit cu motoarele moderne controlate de computer.

Cum să rezolvi problema:

Fixarea unui filtru de aer murdar este simplă: înlocuiți-l. Nu este recomandată curățarea filtrului de aer, așa că nu încercați să-l suflați sau să-l agitați fără deșeuri. Singura excepție de la acest lucru se aplică unor filtre de înlocuire, cum ar fi K&N, care vin cu un kit de curățare și instrucțiuni.

Pentru a evita probleme, înlocuiți filtrul de aer în conformitate cu programul de întreținere al producătorului. Puteți găsi acest program în manualul de utilizare .

La majoritatea vehiculelor, înlocuirea filtrului de aer este o sarcină simplă. Sarcina poate fi adesea finalizată cu simple instrumente de mână, cum ar fi o șurubelniță sau chiar fără unelte. Desigur, pe unele mașini, filtrul de aer este îngropat departe în interiorul motorului, ceea ce face dificil accesul. De asemenea, rețineți că motoarele cu două turbine au două filtre de aer.

 

Recomandari

  • Filtrul de aer trebuie inspectat, curățat și / sau înlocuit la fiecare 10.000 până la 20.000 de KM
  • La înlocuirea filtrului de aer, murdăria și resturile trebuie îndepărtate din carcasa filtrului de aer
  • Dacă uleiul a contaminat filtrul de aer, acesta trebuie înlocuit; contaminarea cu ulei poate indica o problemă cu sistemul PCV
  • Filtrele de aer vor trebui înlocuite mai des în vehiculele conduse în zonele prăfuite și nisipoase

 

Trebuie citit

Articolul precedentABS aprins in bord, 5 cauze posibile
Articolul următorArbore de echilibru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.