Sfaturi pentru schimbarea bujiei

Sfaturi pentru schimbarea bujiei

Îndepărtarea și înlocuirea bujiei pot fi efectuate de obicei de către   proprietarul vehiculului dacă au uneltele necesare. În absența instrumentelor corecte, poate fi recomandat ca un mecanic să efectueze munca în schimb.

Dacă este un motor cu patru cilindrii, atunci schimbarea bujiilor pe propria mașină va dura aproximativ o oră. Dacă un motor este mai mare sau are mai mulți cilindrii, poate dura mai mult până la finalizarea lucrării. 

Semne că este timpul să schimbați o bujie

Datorită funcționalității de bază a bujiei, acestea tind să erodeze o parte din metal de fiecare dată când scânteia sare între electrozi. Aceasta înseamnă că, în timp, decalajul dintre electrozi devine din ce în ce mai mare, până când în cele din urmă, scânteia nu mai poate elimina eficient decalajul dintre electrozi. Când se întâmplă acest lucru, pot urma multe lucruri. De exemplu, consumul, accelerarea poate fi diminuată, pot apărea probleme ale motorului și, în cele din urmă, se va activa o indicație a motorului in bord.

 Toate aceste simptome nu garantează că este timpul să schimbați o bujie, dar pot servi ca indicatori care ar putea fi bujia. Știind să recunoaștem aceste tipuri de probleme cu bujii poate asigura instalarea unui înlocuitor înainte de a avea loc complicații nedorite.

Instrumente necesare pentru schimbarea bujiei

Dispunerea tuturor instrumentelor necesare pentru schimbarea bujiei este esențială pentru îndeplinirea corectă a lucrării, iar unele dintre aceste instrumente includ un ecartament, clichet și priza bujiei. Există un element de înlocuire a bujiei pe care unii oameni îl pot uita ocazional și aceasta este necesitatea de a avea o cheie dinamometrică în scopul strângerii noii bujii.

O cheie cuplu pneumatică va putea furniza suficientă putere și cuplu pentru a obține prizele suficient de strânse și pentru a se asigura că nu se desprind în niciun moment.

Dacă nu este disponibilă o cheie dinamometrică, există modalități de a obține suficientă etanșare fără ea. 

Cu toate acestea, este de preferat să utilizați cheia dinamometrică pentru strângerea bujiei dacă puteți pune mâna pe una. Înlocuirea bujiei se poate face folosind unelte manuale, dar fără o cheie dinamometrică, de obicei va fi mult mai dificil să strangeti bujia suficient și ar putea începe să se desprindă cu vibrații excesive. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus