AcasăDiagnosticareMotorSemne si simptome a turbocompresorului care nu ar trebui ignorate nici o...

Semne si simptome a turbocompresorului care nu ar trebui ignorate nici o clipa

Turbocompresoarele devin din ce în ce mai populare la vehiculele noi, indiferent de marcă și model, datorită standardelor crescute de emisii și necesității motoarelor cu cilindree mai mică.

Fiind o parte integrantă a unui motor în care sunt amplasate, turbocompresoarele se pot uza și se pot defecta ca orice altă parte a motorului. Pierderea performanței, zgomotele neobișnuite, arderea uleiului și check engine sunt semne că s-a întâmplat în cele din urmă.

Ce este un turbocompresor sau „Turbo”?

 

Un turbocompresor este un dispozitiv montat pe un motor care își folosește gazele de eșapament pentru a roti o turbină, aspirând aer în admisia vehiculului. Turbo trimite apoi aer comprimat în motor, creând mai multă putere. Aceasta se numește inducție forțată, iar cantitatea mai mare de aer comprimat care este forțat în motor creează mai multă putere decât poate produce vehiculul fără asistența unuia dintre aceste sisteme.

Semne și simptome comune ale unui turbo care nu funcționează normal

Pe măsură ce turbocompresoarele se utilizează mai mult ca urmare a micșorării deplasării motorului, crește și posibilitatea defectării turbocompresorului. Există mai multe semne proeminente – și unele care nu sunt la fel de proeminente – care semnalizează un turbocompresor defect sau avariat. 

Nu toate aceste semne și simptome sunt specifice turbocompresoarelor, dar niciunul nu trebuie luat cu ușurință. Este important să urmăriți rădăcina fiecărei probleme la sursa sa pentru a corecta orice problemă cu care s-ar putea confrunta vehiculul dumneavoastră.

Pierderea performanței sau a puterii

Un turbocompresor uzat sau defect poate avea un efect proeminent asupra accelerației și puterii generale, deși unii factori de performanță ai vehiculului, precum manevrarea și frânarea, nu sunt afectați. Acest lucru se datorează faptului că una dintre cele două sarcini principale ale unui turbocompresor este de a furniza putere suplimentară unui motor care, fără un turbocompresor, nu ar fi la fel de puternic.

Îți cunoști cel mai bine vehiculul, iar pierderea de putere sau accelerația ar trebui să fie destul de vizibilă. Deși o pierdere a puterii motorului și o accelerație mai lentă decât de obicei ar putea fi atribuită multor alte probleme legate de motor, un turbo defect ar putea fi una dintre ele. Mai mult de un semn de eșec turbo este de obicei un alt semn bun al unei probleme specifice turbo-ului.

Ulei ars

Consumul excesiv de ulei sau arderea de ulei este un alt semn al defectării turbocompresorului care ar putea fi, de asemenea, semnul unei alte probleme legate de motor. Turbo-urile folosesc ulei – la fel ca majoritatea celorlalte părți în mișcare ale motorului – pentru a funcționa fără probleme și eficient. O garnitură de etanșare, o garnitură sau chiar atunci când turbo-ul în sine este fisurat sau deteriorat, uleiul ar putea scurge din componentele turbo.

Fumul de evacuare vizibil

Atunci când uleiul se scurge din turbo, acesta se poate scurge adesea în sistemul de evacuare al vehiculului dumneavoastră. La fel, evacuarea fierbinte arde uleiul și creează fum albastru sau gri. Evacuarea vehiculului este în mod normal incoloră. 

Consumul excesiv de ulei și fumul vizibil de evacuare merg adesea mână în mână, dar, din nou, nici nu există semne sigure de defect turbo. Garniturile de cap defecte, garniturile de scurgere ale supapelor și alte probleme interne ale motorului sunt alte cauze populare pentru arderea uleiului și, prin urmare, producerea de gaze de eșapament colorate.

Consum crescut de combustibil

Un motor este conceput pentru a funcționa fără probleme și eficient. Când componentele eșuează sau se degradează în timp, se pierde eficiența. A doua lucrare, mai puțin cunoscută, a unui turbocompresor este de a contribui la creșterea eficienței motorului prin adăugarea de putere fără a utiliza puterea directă a motorului pentru a-l face să funcționeze. 

Aerul care intră în motor trebuie să treacă prin turbocompresor pentru a intra. Dacă există o problemă cu turbocompresorul, aerul nu va trece la fel de eficient pe cât este necesar prin turbo. În plus, ieșirea gazelor de eșapament care nu pot alimenta corect turbo-ul din cauza unei probleme nu va putea să-l alimenteze. Rezultatul este piedica generală a motorului de a funcționa fără probleme, crescând consumul de combustibil.

Verificați lumina motorului

Iluminarea motorului de verificare ( Check Engine ) este semnul publicitate de doar despre mod obligatoriu orice problemă legată de motor. Dar, în ciuda multitudinii de implicații potențiale și a reputației sale de a fi ignorat, este întotdeauna important să fie diagnosticată cauza luminii. 

Un cod de eroare specific turbocompresorului dvs. va fi afișat dacă acesta este cauza defecțiunii. 

Indicarea indicatorului Boost Gauge

 

Indicatoarele Boost sunt de obicei instalate ca componente de schimb și pot proveni din fabrică pe mașini mai sportive, dar nu sunt obișnuite la majoritatea vehiculelor normale. Dar pot fi o indicație mai directă a eșecului turbo dacă arată că impulsul nu se construiește sau se menține la niveluri normale. 

Acestea pot fi instalate pe majoritatea vehiculelor, dar instalarea după vânzare este de obicei rezervată din motive de performanță, mai degrabă decât din motive practice.

Scurgeri de ulei

După cum s-a menționat anterior, uleiul se poate scurge printr-un turbo fisurat sau garniturile acestuia. Cea mai mare parte a acestui ulei va fi arsă înainte să se scurgă din turbo, iar multe turbo-uri de vehicule stoc sunt adânci în compartimentul motorului, unde scurgerile de ulei vizibile pot fi greu de detectat. Chiar și în continuare, scurgerile de ulei sunt motive de îngrijorare care ar trebui urmărite și corectate cât mai curând posibil, chiar dacă sursa scurgerii nu este legată de turbo.

Schimbarea zgomotului turbo

Toate turbocompresoarele fac un fel de zgomot. Multe turbine stoc pe vehicule normale sunt greu de observat și foarte slabe. Sunetele turbo normale includ un șuierat sau un șuierat slab. Turboalimentatoarele mari ca cele găsite pe camioanele diesel și platformele mari fac un zgomot mult mai puternic. Mașinile performante cu turbo mari pot fi, de asemenea, auzite în mod vizibil pe măsură ce revin.

O modificare a acestor tipuri de zgomote poate însemna adesea o problemă turbo. Zgomotele precum zgomotul sau zumzetul nu sunt normale. O scădere accentuată sau o creștere semnificativă a zgomotului turbo normal ar trebui să fie, de asemenea, un motiv de îngrijorare. 

Zgomot

Un alt zgomot turbo proeminent, anormal, este scânceturile unui turbo uzat. Sună foarte asemănător cu centura motorului care se învârte prea repede, cu o sirenă sau chiar cu un supraîncărcător. Acesta este cel mai direct și mai indicativ semn că turbo-ul tău a avut-o. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să verificați turbina cat mai repede.

Care este durata de viață așteptată a unui turbocompresor?

Nu există un răspuns rapid și dur la cât de mult va dura un turbo, deoarece acestea sunt ca orice altă componentă a motorului care ar putea eșua din mai multe cauze diferite; cu toate acestea, este de așteptat ca majoritatea turbo-urilor să reziste pe toată durata de viață a mașinii în care sunt echipate. Estimările între 150.000 și 250.000 de mii de km de viață, cu bune practici de întreținere, sunt obișnuite.

Dincolo de uzura excesivă, mai multe lucruri ar putea cauza defectarea prematură a turbocompresoarelor. Cea mai frecventă dintre acestea este lipsa de lubrifiere din cauza foametei de ulei. Acest lucru ar putea provoca supraîncălzire, distrugându-le în cele din urmă. Înfometarea cu petrol ar putea fi cauzată și de scurgeri de etanșări și garnituri. Deoarece se învârt atât de repede, o bună aprovizionare cu ulei este vitală pentru buna lor funcționare.

Un alt motiv comun pentru defectarea prematură a turbo-ului sunt resturile și obiectele străine, în special contaminanții care vin prin și din motor. Se presupune că filtrul de aer poate prinde orice contaminanți din exterior care pot pătrunde în motor și îl pot deteriora, dar acumularea de carbon mai ales poate ieși prin evacuare și ajunge într-un turbocompresor, consumându-l în timp și provocând defectarea acestuia.

Problemele legate de uleiuri și contaminanții sunt cauza marii majorități a defecțiunilor turbocompresorului, dar lucruri precum supratensiunea, accelerația puternică când motorul este rece și timpul de ralanti excesiv pot contribui, de asemenea, la defectarea prematură a turbo-ului.

Cât costă înlocuirea unui turbocompresor?

Costurile de înlocuire a turbocompresorului pot varia destul de mult în funcție de locație, marca și modelul vehiculului, dimensiunea turbo-ului, locația turbo-ului în compartimentul motorului și locația de reparații. Vehiculele mai mici, cu turbo mai mici, ușor de accesat, vor costa mai puțin de reparat decât vehiculele mari cu turbos mari, care necesită mult timp de muncă pentru a accesa.

De obicei, înlocuirea turbocompresorului poate varia de la 1000 LEI la aproximativ 4000 LEI atunci când toți acești factori sunt luați în considerare și adăugați la costurile forței de muncă, taxele și taxele de service. 

Gânduri finale

Utilizarea turbocompresoarelor devine omniprezentă, în special la vehiculele mai noi care necesită o cilindree mai mică a motorului pentru a compensa emisiile. Acestea fiind spuse, este important să cunoașteți semnele și simptomele unui turbo defect, astfel încât să poată fi evitate deteriorarea motorului. Performanța scăzută a motorului, consumul excesiv de ulei și zgomotele neobișnuite sunt toate semne pe care nu trebuie să le ignorați. Asigurați-vă că duceți vehiculul la un mecanic în cazul apariției oricăruia dintre aceste simptome pentru a evita o problemă costisitoare pe drum.

Trebuie citit

Probleme comune ale masinilor pe timp de vara

Probleme comune ale masinilor pe timp de vara

0
Probleme comune ale masinilor pe timp de varaVara este anunțată cu mult soare, vreme foarte caldă și pentru mulți dintre noi, ademenirea drumului deschis. Înainte...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.