Semne ca trebuie schimbat uleiul motorului

Semne ca trebuie schimbat uleiul motorului

O schimbare de ulei ar trebui să fie o prioritate maximă pentru proprietarii de mașini care caută să își mențină motorul în stare bună de funcționare. Din fericire, un serviciu de schimbare a uleiului costă foarte puțin în marea schemă de întreținere auto. Dar de unde știți când mașina dvs. se datorează unei schimbări de ulei? 

Uleiul negru: Uleiul bun ar trebui să fie culoarea mierii. Dacă uleiul din motorul tău este negru, este cu siguranță timpul pentru o schimbare a uleiului.

Coerență: Evaluarea consistenței uleiului înseamnă că ar trebui să vă murdărească puțin, dar în timp ce verificați culoarea uleiului, ar trebui să verificați și acest lucru. Scoateți un pic de ulei de la capătul jojei și frecați-l între degetul mare și arătător. Dacă uleiul este gros sau se simte mizerie, acesta este un alt semn că uleiul conține contaminanți și ar trebui înlocuit. Acestea pot bloca ușor filtrul dvs. de ulei, așa că rezervați-vă pentru un serviciu de schimbare a uleiului înainte de apariția unei probleme mai grave.

Motor puternic : Când uleiul funcționează corect în motorul dvs, unge întregul, făcându-l să funcționeze lin și liniștit. Fără această lubrifiere, motorul se va uza foarte repede, făcându-l mult mai zgomotos decât de obicei. Va trebui să introduceți ulei nou, cât de repede puteți pentru a preveni deteriorarea.

Lumina motorului este pornită : În timp ce multe modele mai noi și mașini europene vor fi echipate cu o lumină de ulei, modelele mai vechi folosesc și lumina de control pentru ulei. Înainte de a vă desface motorul în căutarea problemei, verificați uleiul și schimbați-l. Problema poate fi la fel de simplă ca asta!

Nivelul scăzut: Pe măsură ce continuați să conduceți mașina, motorul va trece prin ulei și îl va folosi. Puteți verifica uleiul des și vă asigurați că nivelul este corect în funcție de masina. Dacă nivelul scade, uleiul nu își va putea face treaba la fel de eficient ca înainte. Dacă nivelul uleiului este scăzut, veți dori să schimbați uleiul cât mai curând posibil înainte de a deveni o problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus