AcasăTehnic AutoProblema sistemului de pornire fără cheie Honda Pilot

Problema sistemului de pornire fără cheie Honda Pilot

Problema sistemului de pornire fără cheie Honda Pilot

Problema butonului de apăsare a Honda Pilot a fost rezolvată?
Honda Motor Company a emis un aviz de service pentru problema de pornire fără cheie a Honda Pilot 2016-2017, un defect de producție răspândit care afectează majoritatea Honda Pilot. Funcția de pornire fără cheie de la Honda este acum garantată timp de nouă ani sau 200.000 de km.

Probleme legate de pornirea fără cheie a Honda Pilot cu buton
Să presupunem că ați avut sau vă așteptați să aveți această problemă cu SUV-ul dumneavoastră Honda Pilot. Oricare dintre cauzele de mai jos o provoacă. Unele defecțiuni de mai jos pot declanșa lumina de verificare a motorului și pot afecta blocarea automată.

Funcționare defectuoasă a butonului de apăsare a motorului
Butonul Start/Stop este cea mai frecventă problemă de pornire fără cheie. Honda a stabilit că un întrerupător defect cauzează defectarea timpurie a întrerupătorului și înlocuiește gratuit întrerupătoarele 2016-2017.

Baterie moartă a cheii
Bateriile moarte ar putea cauza probleme cu brelocul de chei. În primii patru-cinci ani de la cumpărare, o baterie moartă este rară. Schimbați bateriile de la breloc dacă problema persistă și după înlocuirea butonului Start/Stop.

Probleme la pedale
Pornirea fără cheie funcționează numai cu pedala de frână apăsată. Uneori este greu să apăsați butonul suficient de tare. Porniți autovehiculul cu mai multă vigoare.

SIGURANȚA DE PORNIRE FĂRĂ CHEIE S-A ARS
Gadgetul de pornire fără cheie utilizează energie electrică, astfel că o siguranță protejează mecanismul său electronic de aprindere. Atunci când aprinderea electronică primește prea multă tensiune, siguranța sare pentru a proteja sistemul.

Defecțiune a senzorului de pornire fără cheie
Senzorul autovehiculului dumneavoastră transferă semnalele de la breloc la unitatea de comandă. Două lucruri pot cauza defectarea senzorului. Accidentele sau murdăria îi pot lăsa disfuncționali sau incapabili să primească semnalele de la breloc.

Dacă sistemul de pornire fără cheie al autovehiculului dumneavoastră nu funcționează, verificați senzorul acestuia. Dacă este prăfuit, ștergeți-l cu un prosop pentru a restabili funcționarea normală. Dacă este stricat, cumpărați unul nou.

Defecțiunea bateriei
Pornirea fără cheie are nevoie de energie. Este posibil ca bateriile auto defecte să nu funcționeze. Un multimetru poate verifica tensiunea bateriei.

Dacă aceasta este sub 12 V, trebuie să înlocuiți bateria pentru a nu deteriora alte componente electrice ale motorului.

Funcționare defectuoasă a electromotorului
Dacă pornirea fără cheie funcționează ocazional defectuos, probabil că este vorba de electromotor. Puteți să-l porniți pentru a testa sistemul de pornire fără cheie. Dacă pornirea fără cheie nu pornește motorul, probabil că o piesă a starterului este stricată.

Mai multe componente de pornire cauzează degradarea. Atunci când comutatorul de aprindere funcționează defectuos, acesta poate înceta să mai livreze energie în mod corespunzător, reducând contactul de pornire.

Funcționări defectuoase ale software-ului
Puteți reseta sistemul de pornire fără cheie cu ajutorul brelocului de chei dacă software-ul are defecțiuni. Prin reintrarea și ieșirea din mașină cu telecomanda, problema se remediază.

Defecțiuni ale cablurilor
Dacă sistemul de pornire fără cheie nu funcționează, apăsarea butonului de pornire nu va porni motorul. Firele care s-au degradat în timp reduc tensiunea și afectează sistemul.

Folosind un multimetru, verificați tensiunea firului dacă bănuiți că ceva nu este în regulă cu cheia dumneavoastră. Dacă nu o face, nu există energie, iar problema se va agrava de fiecare dată când reporniți automobilul.

Cum se remediază această eroare


După ce ați studiat cauzele probabile, ar trebui să puteți rezolva problema. Cum să:

Garanția de eroare
Înainte de a solicita servicii de diagnosticare sau reparații de la un profesionist local, verificați dacă garanția extinsă pentru Honda Pilot 2016-2017 acoperă problemele legate de pornirea fără cheie. În cazul în care dealerul Honda confirmă garanția vehiculului, puteți depune o cerere de garanție.

Înlocuirea butonului de pornire/oprire
Să presupunem că garanția Pilotului dvs. a expirat. Trebuie să remediați problema sau să apelați la un tehnician. Probabil că este vorba de un comutator Start/Stop defect.

Îndepărtați panoul de bord din partea pasagerului.
Îndepărtați garnitura tabloului de bord pasager.
Deconectați conectorul după ce ați îndepărtat panoul de bord.
Îndepărtați ușor capacul inferior din partea dreaptă a tabloului de bord al șoferului pentru a expune șuruburile garniturii. Deconectați senzorul.
Deșurubați șuruburile care țin în poziție garnitura centrală a tabloului de bord.
Deconectați butonul de pornire a motorului de la garnitura centrală a tabloului de bord.
Deconectați cablajul.
Instalați butonul de pornire a motorului.
Înlocuiți componentele în ordine inversă.
Cu ajutorul unui cititor de diagnosticare la bord, ștergeți toate DTC-urile.
Verificați butonul de pornire a motorului și mesajele de defecțiune și luminile de avertizare de pe tabloul de bord.
Baterie de la telecomandă
Dacă conduceți în mod regulat sau dacă bateriile brelocului de chei sunt vechi, este posibil ca acestea să fie descărcate. Veți avea nevoie de o baterie CR2032 nouă. Pentru a schimba bateriile brelocului de chei sunt necesare aproximativ 10 minute și o șurubelniță mică.

Apăsați butonul pentru a scoate cheia de oțel a brelocului.
Desfășurați sau împingeți brelocul de chei din interior.
Înlocuiți bateria și reasamblați dispozitivul, legând fiecare clemă.
Strângerea cablului de frână
Presiunea suplimentară asupra pedalei de frână nu funcționează. Reglarea cablurilor de frână cu o cheie Allen va restabili pornirea fără cheie.

Dealer Honda
În afară de navigarea pe blogurile de vehicule și pe site-urile sau forumurile independente ale pasionaților Honda, este de preferat să vă aduceți Honda Pilot la un tehnician de încredere sau la un dealer Honda pentru a remedia următoarele probleme.

Concluzie
Tehnologia de pornire fără cheie este simplă și convenabilă, însă ar putea avea probleme. Pentru a vă pregăti pentru o problemă de pornire fără cheie, cunoașteți motivele și soluțiile.

Bateriile proaste ale cheii, defecțiunile calculatorului și bateriile defecte ale vehiculului cauzează majoritatea problemelor dispozitivelor fără cheie. Puteți repara sistemul de pornire fără cheie prin verificarea, repararea sau înlocuirea componentelor.

Trebuie citit

9 simptome ale unui capac de radiator defect

9 simptome ale unui capac de radiator defect

0
9 simptome ale unui capac de radiator defectCapacul radiatorului este din metal. De asemenea, controlează mecanic nivelul lichidului de răcire. Reglează presiunea sistemului de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.