Poate bara stabilizatoare să provoace vibrații?
Vibrații de la o legătură proastă a barei stabilizatoare?
Articulațiile rupte sau deteriorate nu vor cauza vibrații la volan, dar reprezintă o amenințare pentru siguranță, în special la viteze de autostradă. Atunci când suspensia mașinii dumneavoastră este încărcată neuniform, ca atunci când anvelopa dreaptă este mai grea decât cea stângă, barele de balansare se angajează. Barele de balansare conectează partea dreaptă și partea stângă a suspensiei dumneavoastră pentru a reduce ruliul caroseriei în timpul virajelor rapide.
Legăturile deteriorate provoacă rareori vibrații ale caroseriei. Legăturile sau bucșele barei stabilizatoare deteriorate pot provoca o mică clătinare a volanului sau un zgomot sonor pe denivelări, în gropi sau în timpul virajelor. Unii șoferi dau vina în mod eronat pe cremaliera de direcție. Reparați cu ușurință legăturile de bară stabilizatoare deteriorate. Nu este nici dificil, nici scump.
Legături de bară stabilizatoare defecte
Cum se testează o legătură de bară stabilizatoare. Conexiunile funcționale nu ar trebui să se miște. În cazul unei deteriorări grave, se pot auzi zgomote de deplasare și o uzură neuniformă a anvelopelor (în special pe anvelopele interioare). Nu vă lăsați mașina să ajungă aici. Suspectați o bară stabilizatoare ruptă? Dacă vedeți unul dintre aceste semne, s-ar putea să aveți dreptate.
Manipulare greșită
Legăturile proaste ale barei stabilizatoare pot cauza o manevrabilitate proastă a mașinii. Barele stabilizatoare deteriorate nu vor împiedica vehiculul să se balanseze atunci când virează. Deteriorarea legăturii sau a bucșei poate cauza o manevrabilitate nervoasă.
Zgomote
Legăturile rupte ale barei stabilizatoare fac zgomote ciudate. Dacă bieleta antiruliu se rupe, bara de balansare poate să se clatine în jurul șasiului și suspensiei. Aceasta poate face zgomot și vă poate lovi mașina atunci când virați. Atunci când conduceți peste denivelări sau la viteze mici, puteți auzi un zgomot de clănțănit și puteți observa o mișcare excesivă a barei stabilizatoare. Bucșele de articulație rupte sau lipsă pot provoca sunete similare de zăngănit.
Învechite
Inspecția vizuală este o altă modalitate de a detecta dacă o bieleta antiruliu este defectă și nu o altă componentă. O inspecție vizuală va arăta dacă bucșa este deteriorată sau lipsește. Fiecare bieleta antiruliu este conectată la suspensia prin piulițe, șaibe și bucșe. Conexiunile deteriorate trebuie înlocuite.
Poate fi condusă o bieleta antiruliu de bară stabilizatoare defectă?
Deoarece bieleta antiruliu barei stabilizatoare asigură stabilitatea, vă puteți întreba dacă una deteriorată vă poate pune în pericol în timpul conducerii. Puteți conduce cu o bieleta antiruliu stricată, dar performanțele mașinii dumneavoastră pot avea de suferit. Așadar, fiți foarte atent. Dacă o secțiune a mașinii dumneavoastră este ruptă, aceasta nu va funcționa la fel de bine ca atunci când era întreagă. Părțile rupte nu înseamnă întotdeauna pierderea funcției.
Cum să înlocuiți o bieleta antiruliu a barei de balansare
Puteți conduce cu o bieleta antiruliu de bară stabilizatoare ruptă, dar trebuie să evitați coliziunile. Volanul dumneavoastră va funcționa diferit dacă bieleta antiruliu din față este ruptă. În astfel de cazuri, puteți conduce, dar nu cu mai mult de 50km pe oră. Este posibil ca șofatul să nu fie lin atunci când volanul este slăbit, dar nu vă veți teme de pierderea stabilității sau a controlului, așa cum ați face-o atunci când vă grăbiți. Pierderea controlului poate provoca accidente.
Deteriorarea brațului față este mai gravă decât cea a brațului spate. Conducerea este controlabilă la viteze mai mari. Este posibil să aveți probleme la schimbarea benzii de rulare sau la viraje. În aceste condiții, trebuie să țineți ferm volanul și să conduceți cu atenție. Este posibil să călătoriți mai sigur și să evitați pierderea controlului. În mod ideal, nu ar trebui să conduceți mai repede, indiferent de bieleta antiruliu care lipsește. Încetinirea mașinii reduce rezistența aerului și oscilația. Conduceți cu atenție pe drumurile mai înguste și închise.
Dacă bieleta antiruliu barei de balansare este distrusă, trebuie să conduceți doar în caz de urgență. Ar trebui să fie înlocuită cât mai repede posibil. Indiferent de câte măsuri de siguranță luați, pierderea controlului poate provoca accidente.
Concluzie
Acest articol ar fi trebuit să vă clarifice întrebarea despre legăturile barei stabilizatoare. O bieleta antiruliu de bară stabilizatoare defectă nu va pune în pericol siguranța mașinii dumneavoastră, dar ar trebui să o faceți să fie verificată dacă observați ceva ciudat în timpul condusului. Verificați bucșele brațului de control, articulațiile sferice, amortizoarele și alte componente ale suspensiei în timpul unei înlocuiri de anvelope. O bună verificare a suspensiei nu vă va rupe banca și vă va proteja de problemele legate de suspensie.
Bara stabilizatoare afectează direcția?
Atunci când legăturile barei stabilizatoare cedează, manevrabilitatea și direcția au de suferit. Pe măsură ce legăturile și bucșele se rup, volanul dumneavoastră poate fi “slăbit” și vehiculul dumneavoastră se poate balansa excesiv.
Alinierea roților și legăturile defecte?
Alinierea roților nu are nicio legătură. Când sunt la nivel, acestea trebuie să fie fără tensiune. Ele funcționează numai atunci când o roată se ridică sau coboară.