Diesel – Common Rail: Principiul de lucru, avantajele și dezavantaje

Common Rail

Motoarele diesel s-au schimbat cu siguranță în ultimele două decenii. Au folosit anterior un sistem de injecție de combustibil pentru livrarea combustibilului la motor.

 Acest lucru a fost realizat printr-o serie de duze de pompă care ar pompa combustibilul la presiune mică în injectoare. Dezavantajul acestui sistem diesel este că generează mai multe emisii de carbon. Deoarece societatea a devenit mai prietenoasă cu mediul, aceasta a dus la crearea unui motor diesel Common Rail.

Aceste tipuri de motoare diesel produc mai puține emisii de carbon, datorită tehnologiei sale Common Rail. Acesta este un tip special de sistem de injecție de combustibil, care constă dintr-o șină de înaltă presiune și mai multe supape de solenoid. Fiecare supapă primește combustibil de la șină, unde intră apoi în camera de ardere.

S-ar putea să pară că motorul diesel Common Rail este mai bun datorită prietenozității sale cu mediul. Dar s-ar putea să nu fie neapărat cel mai bun motor diesel pentru tine. Să exemplificăm argumentele pro și contra acestui motor pentru a vedea despre ce este vorba.

Avantaje

Motorul diesel Common Rail produce mai puține emisii. De fapt, acesta a fost motivul principal pentru care motorul a fost creat în primul rând. 

După ce guvernul a început să adopte mai multe reglementări pentru producătorii de vehicule pentru a reduce emisiile de carbon, ei au venit cu sistemul Common Rail pe motoare diesel. Tocmai de aceea nu mai vedeți prea mult fum negru din conducta de evacuare a autovehicului.

Un alt lucru bun despre motorul diesel Common Rail este că este mai puternic. 

În comparație cu un motor diesel obișnuit cu injecție de combustibil, Common Rail are o creștere a puterii cu 25%. Veți aprecia această performanță superioară a motorului pe măsură ce conduceți vehiculul pe șosea.

 Între timp, experiența generală de conducere va fi și mai bună. Nu veți auzi atât de multe zgomote provenite de la motor, precum cum face cu motorul diesel cu injecție de combustibil. În plus, nici vibrațiile nu vor fi nici la fel de intense.

Însă ceea ce vă va interesa cel mai mult este consumul. Ei bine, veți fi fericiți să știți că motorul diesel Common Rail are consumul mai bun decât motorul diesel cu injecție de combustibil. Asta înseamnă că veți putea conduce mai mulți kilometrii și face mai puține opriri la benzinărie.

Dezavantaje

Un motor diesel Common Rail nu are atât de multe contrari.

Dar ar trebui să fiți conștienți de dezavantaje, doar în cazul în care acestea sunt mai importante pentru voi. Poate cel mai mare element al unui motor diesel Common Rail este costul. Întrucât acesta este un tip de motorină mai sofisticat, costă mult mai mulți bani decât un motor cu injecție de combustibil. 

S-ar putea să credeți că menținerea vehiculului vă va împiedica să aveți componente defecte în motor. 

Ei bine, va trebui să vă mențineți motorul în mod regulat, deoarece motorul diesel Common Rail necesită mult mai multă întreținere decât motorul cu injecție de combustibil. Această întreținere va fi, de asemenea, mai costisitoare și va necesita mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus