Diagnosticarea pompei de combustibil

Diagnosticarea pompei de combustibil

Diagnosticarea pompei de combustibil

Dacă pompa de combustibil nu furnizează motorului suficientă presiune și volum de carburant, este posibil ca motorul să nu pornească sau să funcționeze corect. Presiunea scăzută a combustibilului poate provoca o pornire dificilă, o respingere necorespunzătoare, o ezitare și o întrerupere. Nici o presiune a combustibilului nu va împiedica pornirea motorului, va determina încetarea funcționării motorului dacă pompa de combustibil nu reușește în timpul conducerii.

 

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

 

Motoarele cu injecție de combustibil sunt foarte sensibile la presiunea combustibilului, precum și la volumul de combustibil. Presiunea scăzută va provoca probleme de pornire și capacitate de antrenare. O pompă care poate furniza o presiune suficientă dar nu suficientă pentru a permite motorului să pornească și să pornească în mod normal în regimul de mers în gol, dar va motiva motorul pentru combustibil și va cauza o pierdere de putere atunci când motorul este sub sarcină, accelerând greu.

Motorul invarte dar nu porneste

O pompă de carburant moartă poate împiedica pornirea motorului, dar poate provoca o problemă cu sistemul de aprindere sau cu motorul propriu-zis (cum ar fi o curea de distribuție deplasata sau ne asezata corespunzator).

Primul lucru de verificat ar fi scânteia( bujiile ). Acest lucru se poate face prin conectarea unui tester de bujie la un fir de conectare în timp ce motorul este în mișcare.Testerul trebuie legat la blocul motorului pentru o conexiune electrică bună.

ATENȚIE

Nu atingeți niciunul dintre firele bujiilor în timp ce motorul este în mișcare sau puteți avea un șoc rău!
Dacă un motor are un sistem de aprindere cu bobină și este posibil să scoateți una dintre bobine, faceți acest lucru și puneți bujia în capătul bobinei. Apoi, așezați bobina și fișa astfel încât fișa să atingă metalul pe motor.
Dacă sistemul de aprindere funcționează corect, ar trebui să vedeți o serie de scântei în timp ce motorul este în mișcare. Nicio scânteie nu ar indica o problemă de aprindere, ar putea fi un senzor de poziție a arborelui cotit, un modul de aprindere sau o bobină de aprindere.

Verificati Cureaua de distributie

Apoi, verificați cureaua de distribuție dacă motorul are un arbore cu came și o curea de distribuție din cauciuc. Cureaua este de obicei închisă în interiorul unui capac de plastic de la capătul motorului. Îndepărtarea unor șuruburi de pe capac și tragerea capacului înapoi vă permit să vedeți cureaua. Dacă centura pare bine și se întoarce când motorul da sa invartă, compresia nu este probabil problema ta. Curelele de transmisie pot să sară timp în cazul în care se desfac sau în cazul în care știfturile din partea inferioară a centurii sunt deteriorate. Este, de asemenea, posibil ca arborele cu came să se prindă sau să se rupă în cazul în care motorul a cu o cantitate de ulei scăzut sau sa supraîncălzit. Dar dacă unghiul cu came se întoarce când motorul dă să învărta, probabil că nu este asta problema.

ATENȚIE

Țineți degetele departe de curea și trepte de viteză în timp ce porniți motorul!
În cazul în care aprinderea și comprimarea sunt ambele în regulă, aceasta lasă o lipsă de combustibil ca fiind cea mai probabilă cauză a faptului că nu pornește. Dar este pompa de combustibil sau altceva?

Puteti citi si:

Motorul nu porneste – Pompa combustibil si alte cauze

 

Aveti nevoie de piese pentru masina? Puteti comanda cu incredere de la ( RECOMANDAT: AutoHut )  sau ( Autoeco )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus