AcasăPentru soferiiCe trebuie sa faceti cand se aprinde „CHECK ENGINE”?

Ce trebuie sa faceti cand se aprinde „CHECK ENGINE”?

Dintre toate luminile care pot apărea în tabloul dvs. de bord, faimosul „Check Engine” este probabil acela pe care îi preocupă cel mai mult pe soferii.

Marea problemă, când apare această lumină, este că poate însemna o mie și unu de lucruri. „Verifică Motorul” se poate aprinde pentru un motiv obișnuit ca un capac de rezervor care a fost reintrodus în mod necorespunzător. Dar poate anunța și o problemă mai serioasă, care ar putea să te coste.

Dacă indicatorul luminos se aprinde brusc pe tabloul de bord, iată trei reguli de urmat pentru a gestiona situația.

Nu intră în panică
Nu, aspectul ” Check Engine ” nu înseamnă că mașina dvs. nu este brusc funcțională și că trebuie să vă opriți cât mai curând posibil.

În cele mai multe cazuri, activarea acestui simbol este legată de un senzor defect sau de o parte care ar putea fi necesară înlocuire. Fără urgență.

Cu toate acestea, dacă indicatorul luminează intermitent, este mai grav. Aceasta este o problemă imediată care vă poate deteriora vehiculul. În acest moment, este recomandat să vă opriți într-un loc sigur și să opriți motorul.

Identificați problema
Toate vehiculele moderne (din anul modelului 1996) sunt echipate cu o priză OBD-II, instalată de obicei sub volan.

Puteți cumpăra un cititor OBD-II pentru aproximativ 200 de Lei sau mai mult sau mai putin depinzand de model si marca masinii.

Veți putea conecta dispozitivul direct la mașina dvs. și veți înțelege problema evidențiată de „Check Engine”.

Dacă nu aveți un cititor OBD-II va puteti duce intr-un service care va poate pune un tester sa va detecteze problema.

Rezolvati problema
Indiferent de ce problemă este, este recomandat să o remediați cât mai curând posibil.

 

NOTA: Daca aveti pierderi de putere var putea ajuta articolul acesta: Diagnosticarea și fixarea modului Limp mode (rezolvarea problemelor de putere redusă)

 

În Quebec ( CANADA), unde inspecțiile mecanice nu sunt obligatorii chiar și pentru vehiculele mai vechi, poate fi tentant să nu se repare mașina dacă rămâne funcțională.

NOTA: Fiți conștienți, totuși, că o defecțiune mecanică, oricât de minoră ar putea fi, ar putea cauza altora să cedeze în timp, dacă nu este reparata.  Check Engine poate însemna și o problemă de catalizator, care poate face o mașina mult mai poluantă decât ar trebui să fie.

 

Trebuie citit

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.