Care este intervalul corect de schimbare a uleiului sintetic?

Care este intervalul corect de schimbare a uleiului sintetic?

Nu fiecare ulei este creat egal. Unii oameni care nu au foarte multă experiență cu practicile auto vor face ocazional greșeala de a crede că nu contează ce fel de ulei au pus în motor, dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. 

Cert este că, în funcție de tipul de ulei utilizat într-un motor, și de intervalul de schimbare a uleiului convențional sau sintetic aplicat regimului de întreținere pentru un vehicul, performanțele generale pot varia de fapt foarte mult.

De exemplu, mediile pentru intervalele convenționale de schimbare a uleiului sunt de fapt destul de scurte. Pe capătul extrem de scăzut, unele intervale de schimbare convenționale de ulei pot fi chiar un număr cât mai scăzut ca la fiecare 3000 – 5000 de Km. 

Asta înseamnă că cineva care folosește amestecuri de ulei convenționale în motorul auto este probabil că va trebui să își schimbe uleiul la un interval de 4000 de Km în medie, ceea ce comparativ vorbind este un interval destul de scăzut.

Printre cel mai mare interval de schimbare a uleiului sintetic potențial pentru o marcă și model de automobil se află practic orice vehicul Jaguar. Acest brand auto a produs motoare care sunt capabile să atingă un interval de schimb de ulei sintetic de până la 25.000 de Km. Acesta este un interval de schimb de ulei extrem de ridicat pentru un automobil, mai ales că Jaguar produce niște modele de vehicule mai mari și cu greutate mai mare.

Cu intervale de schimbare a uleiului sintetic, în funcție de tipul motorului și tipul de amestec de ulei sintetic utilizat de către un proprietar de vehicule sau un profesionist auto, mediile pot varia de la aproximativ 10.000 – 15.000 km .  

Amestecurile sintetice pot oferi, de asemenea, motorului unui vehicul alte avantaje sub forma unei performanțe mai bune în ansamblu și un potențial de a avea considerabil mai puțin gunk și depozite rămase din amestecurile de ulei convenționale.

Circumstanțele când intervalul de schimbare a uleiului sintetic este mai mic decât media

Când vine vorba de anumite condiții de conducere care pot face ca amestecul uleiului sintetic să schimbe intervalul mai mic decât ar fi în condiții de conducere medii, există anumite scenarii specifice în care intervalul poate scădea considerabil. De exemplu, dacă un proprietar al vehiculului este cineva care îi place să-și ducă mașina pe terenul rutier sau să conducă pe drumuri de murdărie și pietriș, acestea constituie condiții care pot solicita un interval de schimbare a uleiului sintetic mai frecvent. 

Unele circumstanțe care pot face ca intervalul sintetic să fie ceva mai mic decât în ​​mod normal includ remorcarea regulată a unei remorci sau un alt tip de sarcină grea și ralanti excesiv.

Mulți oameni nu își dau seama de acest lucru, dar în mod regulat un motor pentru o perioadă îndelungată de timp poate solicita schimbări mult mai frecvente ale uleiului sintetic. Încă o circumstanță în care intervalul de schimbare a uleiului poate scădea mai puțin decât în ​​mod normal este dacă șoferul unui vehicul face frecvent deplasări scurte, atunci când temperatura este sub îngheț.

Ulei convențional = 3.000 – 5.000 Km

Ulei sintetic = 10.000 – 15.000 Km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus