AcasăDiagnosticareMartori bordBMW F30 valvetronic coduri de eroare: cauze și remedieri

BMW F30 valvetronic coduri de eroare: cauze și remedieri

Mulți proprietari de BMW au atras atenția către generația F30 a BMW Seria 3 din cauza motoarelor turbo și a servodirecției electrice, oferind BMW o experiență sporită la volan. BMW F30, care este un sedan, este adesea omonim pentru referințe la întregul BMW Seria 3 , care este punctul central al cauzelor codului de eroare și a remediilor de mai jos.

Dar, ca și în cazul oricărei mașini, pot apărea unele probleme odată ce ați avut vehiculul pe drum de mii de km. Când observați o modificare a funcționalității vehiculului dvs., puteți face o scanere OBD pentru a afla codul de eroare asociat cu problema cu care se poate confrunta mașina dvs. Dar ce înseamnă fiecare dintre aceste coduri? Mai jos, vom analiza cele mai comune coduri de eroare, cauzele acestora și modul în care aceste coduri de eroare pot fi remediate.

Coduri comune de eroare la BMW-urile F30

P1017 Plăzibilitatea senzorului axului excentric Valvetronic

Pompa ABS , care este responsabilă pentru presiunea de frânare sigură și împiedică blocarea roților de frânarea excesivă. Această funcție vitală în cadrul BMW-ului dvs. F30 se poate prezenta adesea cu anumite probleme. Dacă este ceva în neregulă cu pompa dvs. ABS / DSC, codurile de eroare care vor apărea pe scanarea dvs. OBD ar fi fie „5DF0-Motorul pompei unității hidraulice”, fie „5DF1-Conectorul motorului pompei unității hidraulice defect”.

Cauze și simptome obișnuite: Cauzele acestui cod de defecțiune includ un senzor de arbore excentric valvetronic defect , un reluctor lipsă pe senzorul de arbore excentric valvetronic sau conexiuni electrice slabe în senzorul de arbore excentric. Avertizarea vizibilă pentru această defecțiune ar fi o lumină de serviciu iluminată.

Cum se remediază: în mod obișnuit, soluția implică o evaluare atentă a unui mecanic calificat și a unui service unde piesele afectate și deteriorate sunt înlocuite.

 „2D42 Valvetronic, gamă de reglare: oprire neînvățată”

Acest cod de eroare indică faptul că arborele excentric al sistemului dvs. valvetronic BMW nu mai funcționează corect ca urmare a uzurii în anumite părți ale arborelui.

Cauze și simptome frecvente: uzura, precum și kilometrajul suplimentar, pot provoca uzura axului excentric valvetronic, determinând legarea axului. În acest caz, rezistența crescută în arbore este cea care declanșează codul de eroare. Avertizarea vizibilă pentru acest lucru ar fi o accelerație anormală sau o funcționare accidentată, dar de obicei nu va apărea nici o lumină a motorului.

Cum este rezolvat: Se verifica firele, conexiunile de priză, tensiunea vehiculului și pozițiile limită pe arborele excentric.

 

„P1030 Mișcarea lentă de monitorizare Valvetronic”

Acest cod de eroare, atunci când este prezentat în modelul dvs. F30 BMW, indică faptul că consumul normal de combustibil al vehiculului dvs. și emisiile reduse nu funcționează corect ca urmare a unei probleme cu sistemul valvetronic al vehiculului.

Cauze și simptome frecvente: Cauzele acestui cod de defecțiune includ un motor valvetronic defect, cablajul motorului excentric este deschis sau scurtcircuitat sau există o conexiune electrică slabă în circuitul motorului. Avertizarea vizibilă pentru această defecțiune ar fi o lampă de control a motorului.

„Când nu va începe, nu apare niciun cod de eroare sau să apară codurile de ardere sau de injector”

Dacă BMW-ul dvs. F30 are probleme de pornire sau intermitent nu porneste deloc, este posibil să fi fost rapid să diagnosticați problema, dar ați revenit cu unul dintre numeroasele coduri de eroare, inclusiv 30BB – Eroare circuit injector 4-6 sau eroare internă DME sau 29CC – Arderea greșită pe mai mulți cilindri.

Cauze și simptome frecvente: Acest lucru se datorează adesea echipamentului defect, întreținerii precare sau uzurii excesive a mecanicii BMW . Simptomele obișnuite pe care le veți observa în acest caz includ lumina motorului aprinsă, BMW-ul dvs. nu pornește, funcționează brusc sau un incendiu al motorului.

Cum se remediază : o înlocuire a ECU este o soluție obișnuită și mai rentabilă, spre deosebire de înlocuirea întregului sistem de gestionare a motorului.

Trebuie citit

Probleme comune ale masinilor pe timp de vara

Probleme comune ale masinilor pe timp de vara

0
Probleme comune ale masinilor pe timp de varaVara este anunțată cu mult soare, vreme foarte caldă și pentru mulți dintre noi, ademenirea drumului deschis. Înainte...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.