ABS aprins in bord, 5 cauze posibile

ABS aprins in bord, 5 cauze posibile

ABS este o prescurtare pentru sistemul de frânare anti-blocare. ABS este unul dintre sistemele din mașina dvs., care este responsabil pentru păstrarea siguranței și controlul vehiculului dvs. în caz de urgență din cauza frânării grele.

Primul simptom al unei probleme cu sistemul ABS este că lumina ABS va fi aprinsă în tabloul de bord. 

Cum funcționează un sistem ABS

Principalul rol al sistemului de frânare anti-blocare este de a vă feri de orice accident și de a vă asigura că nu pierdeți controlul mașinii dvs. (cum ar fi derapajul) în cazul unei frânări de urgență.

ABS este un sistem de siguranță care are capacitatea de a recunoaște o oprire în rotația roților în timpul frânării în timp ce mașina este încă în mișcare și eliberează presiunea fluidului de frână, care permite roților să înceapă să se rotească din nou.

Sistemul este capabil de acest lucru, deoarece este complet automatizat. Această operație poate părea simplă la început, dar importanța sa constă în oprirea controlată sau încetinirea vehiculului, reducând în același timp șansele de a pierde controlul mașinii.

Acest lucru va permite roțile mașinii să evite blocarea și derapajul necontrolat. Dar ABS-ul unui vehicul este, de asemenea, predispus la uzură și poate eșua. Dacă vedeți că lumina ABS se aprinde, cea mai bună acțiune este să rezolvați problema cât mai curând posibil.

Cauze posibile:

Senzor de viteza al rotii

Sistemul de frânare anti-blocare depinde de datele de la senzorul de viteză al roții. Senzorii de viteză a roților decid viteza cu care se mișcă roțile vehiculului. Ele transmit aceste date către ABS care, la primirea lor de la una sau mai multe roți, determină faptul că una sau mai multe roți se mișcă mai lent în comparație cu celelalte și eliberează presiunea lichidului de frână.

Pompa hidraulica sau supapa

ABS eliberează o supapă hidraulică pentru a crește presiunea lichidului de frână pentru a împiedica roțile să piardă fricțiunea cu solul atunci când primește datele de la senzorii de viteză a roții.

Această supapă sau pompă este mai susceptibilă la deteriorare, probabil datorită uzurii interne. Una dintre cauzele acestei uzuri interne ar putea fi lichidul de frână de murdărie. Acest lucru ar putea face lumina ABS să se aprindă.

Siguranta arsa

Ca majoritatea oricărui sistem sau componentă electrică, sistemul de frânare anti-blocare va avea propria siguranță. Înainte de a încerca să înlocuiți piese scumpe sau să petreceți timp pentru a afla problema, asigurați-vă că siguranța ABS nu este arsă. O verificare rapidă în panoul de siguranțe vă poate salva o durere de cap mare.

Modul ABS defect

Un alt motiv pentru aprinderea luminii ABS este modulul ABS în sine fiind defect. Acest lucru se poate întâmpla din cauza coroziunii firelor, care le-ar putea crește rezistența, provocând întârzieri sau nicio comunicare între senzorul de viteză al roții și ABS.

Chiar și o cantitate mică de coroziune este suficientă pentru ca sistemul să nu funcționeze. Cel mai rău scenariu include înlocuirea computerului din modul.

Lichid de frana scazut

Ca majoritatea sistemului de frânare, ABS se bazează prea mult pe lichidul de frână pentru a controla presiunea. Un nivel scăzut de lichid ar putea împiedica ABS-ul să își facă treaba, ceea ce poate face ca lumina ABS să rămână aprinsă, sau prea mult aer în sistem este o altă cauză probabilă a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus