AcasăTehnic Auto8 Cauze ale fumului alb din eșapament la accelerare

8 Cauze ale fumului alb din eșapament la accelerare

8 Cauze ale fumului alb din eșapament la accelerare

Nu ar trebui să vă găsiți niciodată mașina aruncând un fum excesiv. Fumul gros de eșapament, indiferent de nuanță, poate indica o problemă.

Fum alb? Fumul alb din eșapament este normal, mai ales iarna sau în zilele reci. Alte lucruri pot cauza îngrijorare.

Fumul alb de eșapament în timpul accelerării este înfricoșător. Un fum alb mai dens indică o stare mai gravă. Ignorarea acestei probleme poate cauza dificultăți la motor.

Cauzele fumului alb de eșapament

Unele cauze sunt modeste și pot fi rezolvate rapid. Există motive și mai serioase pentru care se emite fum alb, care pot cauza probleme suplimentare.

 1. Scurgeri de ulei
  Dacă uleiul de motor se scurge de la garniturile de etanșare a supapelor sau de la inelele de piston, acesta se amestecă cu combustibilul. Când uleiul și combustibilul se amestecă, gazele de eșapament fumegă. Țeava de eșapament poate degaja fum albăstrui sau albicios.

Dacă componentele motorului nu sunt unse corespunzător, acestea se vor uza și se vor rupe rapid. Acest lucru va cauza noi probleme costisitoare.

 1. Fisură la nivelul capului de cilindru
  Capete de cilindru fisurate scurg lichid de răcire. O mică fisură poate provoca, de asemenea, probleme. Cantități mici de lichid de răcire se pot amesteca cu uleiul de motor.

Această problemă poluează uleiul de motor. Fumul alb de eșapament indică uleiul contaminat. Pe măsură ce acest proces continuă, fumul alb miroase.

 1. Condensul
  Fumul alb de la eșapament nu ar trebui să vă alarmeze. Acesta poate fi condens, așa că nu vă faceți griji.

În zilele mai reci, condiții similare pot emite fum alb. Un pic de fum ar trebui să iasă la suprafață atunci când porniți motorul. Fumul alb trebuie să se disperseze după 30-60 de secunde.

Dacă este așa, nu vă faceți griji. Dacă observați fum alb atunci când accelerați, este posibil să existe o problemă semnificativă.

 1. Scurgeri de lichid de răcire
  Dacă motorul este încălzit și totuși observați fum alb la accelerare, este posibil să aveți o scurgere de lichid de răcire într-o țeavă sau în motor. Atunci când există scurgeri de lichid de răcire, motorul nu se va răci corect sau nu va lubrifia piesele în mișcare, provocând supraîncălzire și reacții excesive.

Fumul alb de la eșapament este cel mai clar simptom al unei scurgeri de lichid de răcire. Fumul alb din eșapament care miroase plăcut poate fi o scurgere de lichid de răcire.

Deteriorarea motorului sau a capului de cilindru poate provoca scurgeri de lichid de răcire. Capul cilindrilor este așezat deasupra cilindrilor sau a blocului de cilindri și conține supapele de admisie și de evacuare de răcire.

Chiar dacă fisura este mică, lichidul de răcire ar putea să se scurgă și să vă deterioreze motorul, provocând fum alb de eșapament.

Atunci când lichidul de răcire se scurge din automobilul dumneavoastră și rezervorul este scăzut, motorul dumneavoastră se poate supraîncălzi din cauza căldurii și a frecării. Incapacitatea de a se etanșa corect provoacă defectarea garniturii de cap.

 1. Eroare ECU
  Dacă unitatea de control a motorului (ECU) are o funcționare defectuoasă, sincronizarea injectoarelor de combustibil poate fi incorectă, generând fum alb. Acest lucru nu indică un injector de combustibil stricat. Pentru a modifica sincronizarea injectoarelor de combustibil, trebuie să reparați sau să reconfigurați unitatea de control a motorului.

Scoaterea din priză a bateriei timp de câteva minute resetează sistemul.

 1. Defecțiune a injectorului
  Un injector de combustibil înfundat sau care prezintă scurgeri va da prea mult combustibil în camera de combustie a mașinii. Prea mult combustibil în motor produce fum alb.

Partea dificilă este să detectezi care injector de combustibil este stricat și, în funcție de kilometrajul mașinii, mulți specialiști pot propune înlocuirea sau refacerea tuturor injectoarelor, deoarece sunt foarte accesibile în majoritatea circumstanțelor.

 1. Fluide
  Fumul alb de eșapament în timpul accelerării sau al pornirii și încălzirii indică faptul că motorul absoarbe prea mult lichid din furtunul sau conducta de vacum, ceea ce duce la arderea uleiului și la un miros de arsură.
 1. Bloc motor fisurat
  Blocurile de motor crăpate sunt cele mai rele. Deoarece blocul motor acoperă întregul motor, remedierea acestor probleme ar putea fi costisitoare. Dacă un mecanic competent nu vă inspectează și nu vă diagnostichează mașina, nu veți ști ce afecțiune provoacă fumul alb.
  Verificați dacă există fisuri. Blocurile de motor fisurate pot fi reparate în trei moduri. Acoperiți fisura cu petice de metal rece, cusături sau resudare.

Iată câteva soluții pentru “fum alb de eșapament”
Atenție! Dacă nu sunteți familiarizat cu componentele autovehiculului sau nu puteți diagnostica problema, duceți automobilul la un atelier de reparații auto certificat. O reparație proastă va înrăutăți starea și va cauza probleme viitoare, necesitând mai mult timp și bani.

Garnitura colectorului de admisie
Înainte de garnitura de cap, verificați garnitura colectorului de admisie. Garnitura colectorului de admisie furnizează oxigen și lichid de răcire către motor. Dacă aceasta se fisurează, aerul și lichidul de răcire ar putea să se scurgă și să provoace supraîncălzirea.

Prea multă căldură poate deteriora o garnitură de plastic sau de cauciuc de înaltă temperatură. Relaxați-vă. Detectarea timpurie este cheia.

Garnitura de etanșare a capului
Dacă garnitura colectorului de admisie este în regulă, verificați garnitura capului. Garnitura capului etanșează cilindrul și împiedică pătrunderea lichidului de răcire. O garnitură de cap se fisurează. Înlocuiți mașina cât mai repede posibil.

Capul cilindrului
Capul cilindrului face legătura între blocul motor și garnitura de cap. Din cauza riscului ca capetele din aluminiu să se deformeze sau să se rupă din cauza supraîncălzirii, orice fractură trebuie înlocuită rapid.

Injectorul de combustibil
Carbonul și sedimentele pot bloca injectoarele mașinii dumneavoastră, făcându-le ineficiente. Cu toate acestea, produsele comerciale de curățare a injectoarelor de combustibil le pot elimina.

Fum alb de eșapament
Este firesc să crezi că nu ai de ce să-ți faci griji dacă mașina ta funcționează. Văzând fum colorat din eșapament, ar putea semnala o problemă mecanică.

Lumina vaporilor
Vaporii de apă alcătuiesc fumul de eșapament subțire și de culoare deschisă. Este evident la pornirea unei mașini reci. Aceasta este cauzată de condensarea gazelor de eșapament. Fumul de eșapament este obișnuit.

Fumul, gri sau albastru
Fumul de eșapament gri sau albastru semnalează faptul că motorul dumneavoastră are scurgeri și arde ulei. Experții certificați trebuie să examineze situația. Scurgerile de garnituri de supapă, inelele pistonului sau pereții cilindrilor pot cauza scurgeri.

Fum gri
Fumul gri închis sau negru poate fi rezultatul unui motor supraalimentat. Acest lucru poate fi cauzat de un filtru de aer blocat, o presiune inconsecventă a combustibilului, un mecanism de injecție a combustibilului stricat sau un colector înfundat.

Trebuie citit

9 simptome ale unui capac de radiator defect

9 simptome ale unui capac de radiator defect

0
9 simptome ale unui capac de radiator defectCapacul radiatorului este din metal. De asemenea, controlează mecanic nivelul lichidului de răcire. Reglează presiunea sistemului de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.