5 Zgomote ale mașini care nu trebuie ignorate

Sunet de Scârțâit sau zgârieturi din zona roții in timp ce conduceti!

 
Un zgomot ciclic sau scârțâit, care provine din vecinătatea unei roți, indică adesea un rulment al roții sau un rulment de osie care nu funcționează. De obicei, zgomotul se va schimba odată cu viteza vehiculului și poate reveni să meargă la diferite viteze. Acest zgomot nu trebuie ignorat, deoarece dacă rulmentul nu functionează, acesta poate provoca blocarea roții.
Nu confunda zgomotul rulmentului cu zgârieturi, zgomote groaznice sau scârțâitoare care ar putea proveni de la frâne. În timpul vremii umede, umiditatea determină umflarea ușoară a plăcuțelor de frână. Acest lucru poate determina ca tampoanele să tragă ușor, creând zgomote supărătoare sau scârțâitoare până când tampoanele se încălzesc și se usucă.

Șlefuirea metalică sau zgomotul de șlefuire la frânare

Frânele fac uneori zgomote groaznice sau scârțâitoare atunci când tampoanele sunt umede, iar unele tipuri de plăcuțe de frână (în special tampoane semi-metalice) pot scânge sau scuipă când sunt reci. Dar, de regulă, frânele ar trebui să fie relativ liniștite atunci când sunt aplicate. Dacă auziți zgârierea metalică sau zgomotul de șlefuire la frânare, înseamnă că plăcuțele de frână sunt uzate, iar autovehiculul dvs. are nevoie de o sarcină de frână acum.
Nu întârziați deoarece frânele uzate nu vă pot opri la o distanță sigură. De fapt, dacă frânele sunt foarte uzate, există riscul ca materialul de fricțiune rămas pe plăcuțe să se separe de placa de susținere, ceea ce ar putea duce la defectarea frânelor. Contactul metalic cu metalul este, de asemenea, foarte dăunător pentru rotoare.

Sunet din compartimentul motorului în timpul conducerii sau după conducere

Dacă auziți un sunet zgomotos din compartimentul motorului în timpul conducerii sau după oprirea motorului, este posibil ca motorul dvs. să se supraîncălzească și / sau să aiba scurgeri ale lichidul de răcire de la sistemul de răcire. Verificați lampa de avertizare a temperaturii sau a temperaturii pentru a vedea dacă indică o stare de supraîncălzire. Nu continuați să conduceți (în special dacă observați aburul), deoarece supraîncălzirea puternică vă poate deteriora motorul.
Opriți autovehiculul și deschideți cu grijă capota. Căutați dovezi de scurgere a lichidului de răcire de pe furtunurile motorului si ale radiatorului. Dacă observați abur sau miroși un miros dulce, scurgeri din sistemul de răcire cu antigel. NU deschideți capacul rezervorului radiatorului sau lichidului de răcire până când motorul nu sa răcit și nu adăugați lichid de răcire până când motorul nu sa răcit.
Notă: Adăugarea lichidului de răcire într-un sistem de răcire neetanșat nu va funcționa prea mult, deoarece lichidul de răcire se va scurge din nou. Adăugarea unui recipient de etanșare a sistemului de răcire, poate încetini sau opri o scurgere mică, dar nu și o scurgere mare, o scurgere de pompă de apă sau un furtun va continua să scurgă chiar și cu dispozitivul de etanșare în sistem.
Aceasta este o rezolvare temporară, recomandat este inlocuirea furtunului sau piesei uzată!

Sunete metalice provenite din compartimentul motorului

Motoarele pot produce o mulțime de zgomote, însă un sunet metalic înseamnă că motorul dvs. poate avea un nivel scăzut de ulei sau nu dezvoltă presiune normală a uleiului. Dacă presiunea uleiului este scăzută din cauza unui nivel scăzut al uleiului în motor sau a unei probleme cu pompa de ulei, lifturile hidraulice care deschid și închid valvele se pot prăbuși, creând o creștere a mișcării supapelor. Acesta este zgomotul pe care îl auziți și va veni din vecinătatea capacelor supapei de pe partea superioară a motorului.
Opriți motorul, lăsați-l să stea câteva minute (astfel încât uleiul să poată rula înapoi în baie), apoi verificați nivelul uleiului de pe joja. Dacă este scăzut, adăugați ulei după cum este necesar pentru a aduce nivelul înapoi la nivelul maxim. Nu umpleți baia cu ulei. Verificați, de asemenea, motorul pentru scurgeri de ulei. Capacul de supape și garniturile panoului, sau garniturile de etanșare ale arborilor cotiți pot duce la scurgerea uleiului din motor.
Dacă zgomotul nu se îndepărtează și / sau indicatorul de presiune a uleiului sau lampa de avertizare indică o presiune scăzută a uleiului, nu este o idee bună să continuați să conduceți vehiculul. Pierderea presiunii uleiului poate provoca pagube extinse și costisitoare ale motorului.
Alte sunete ale motorului pot însemna și vesti proaste. Un zgomot puternic de lovitură metalică poate fi cauzat de lagărele de tijă uzate și poate indica faptul că motorul a ajuns la sfârșitul drumului (sau va fi în curând!).
Dacă auziți un zgomot metalic sau zgomot care apare numai în timpul accelerării sau în timpul deplasării pe un deal abrupt sau prin tragerea unei încărcături, este posibil ca motorul dvs. să experimenteze detonarea, o formă potențial dăunătoare de combustie neregulată. Detonarea poate fi cauzată de acumularea de carbon din camerele de combustie, de combustibilul cu cifră octanică scăzută, de supraîncălzirea motorului, de un sistem EGR care nu funcționează.

Evacuați zgomotul în timpul conducerii

Dacă sistemul dvs. de evacuare are o scurgere, veți auzi zgomotul de eșapament provenind de sub vehiculul dvs., care este cel mai puternic atunci când accelerați. Zgomotul nu va face nimic rău, însă înseamnă că sistemul dvs. de evacuare are nevoie de reparații (probabil un nou eșapament sau conducte). Partea periculoasă este dacă gazele de eșapament care au o scurgere, conțin monoxid de carbon, intră în habitaclu. Monoxidul de carbon (CO) este un ucigas tacut.
Este nevoie de o cantitate mică de monoxid de carbon în interiorul habitaclului pentru a vă afecta capacitatea de a vă concentra și a reacționa la schimbarea condițiilor de conducere. Doar un procent de 0,08% monoxid de carbon (care este de numai 800 de părți pe milion) poate provoca amețeli, dureri de cap, greață și poate aduce stupoare în două ore. O concentrație de un procent de monoxid de carbon poate ucide o persoană în mai puțin de trei minute!

Ar trebui ca sistemul dvs. de evacuare să fie inspectat și reparat cât mai curând posibil, în special în timpul rece când ferestrele sunt rotite și încălzitorul poate recirculă aerul din interiorul habitaclului. Componentele de eșapament care prezintă scurgeri tipice includ garniturile colectoarelor de evacuare, fisurile din galeria de evacuare, conexiunile conductei de eșapament, conductele care rutează și eșapamentele care ruginesc.